Cevizli ve Kahveli Beze Pastasi
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhp1U8ysaZq7u1hCwZlEtwHSRJbkpfwJ_uC0kc61SmF_j2SpPsG5RSuBjygyqiWSHFTZLFhxdJiQpIDMNcGupyLnIj74ulyUgcUvEVJmrKYQzTKkQgV56g3bd26ztbE4qm1PizH/s1600/cookie+337.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHYS13aQ9BP-ZYboL3XZv8ZPZljR8hV8U5Z-DgGhTEBrIEFXVbRk3gAyXt-mXUew_6z3tl0vUyZLONxjcVdeIeZS7p1axha_raQvPw19k-IJTpeDA3vmehAJfugeNCWSSxZCwC/s1600/cookie+336.jpg)
Tadina gelince, bezenin yagsiz kitirligiyla, yagli krema birbirini guzel tamamliyor. Tabii ceviz ve kahve de birbirine yakisan tadlar. Yine de, ben bir yerlerden cikolatayi da sokmak isterdim isin icine. Hem lezzet, hem de gorsel acidan katkisi olurdu bu pastaya. Tahmin ediyorum ki ganas, beze katlarini yumusatmak acisindan, cirpilmis sut kremasi ile yag bazli krema arasinda bir yerde. Bu teorinin saglamasini yapmak da lazim tabii ki ;)
- 2/3 bardak firinlanmis ve ince cekilmis ceviz
- 1/2 bardak firinlanmis ve irice cekilmis ceviz (kenarlari suslemek icin)
- 3/4 bardak seker
- 1 yemek kasigi misir nisastasi
- 3 yumurta beyazi, oda sicakliginda olacak
- 1/2 tatli kasigi tartar kremi
- 1/2 tatli kasigi vanilya
- Ust suslemesi icin firinlanmis butun ya da yarim ceviz taneleri
- Kahveli krema (tarifi asagida)
1/4 bardak seker, misir nisastasi ve cekilmis cevizi mutfak robotunuza alin. Birlikte iyice incelinceye kadar cekin. Ote yanda yumurta aklari ve tartar kremini, mikserinizin kasesine alin. Once dusuk hizdan cirpmaya baslayin, yavas yavas hizi arttirin. Yumusak tepecikler olusunca, kalan 1/2 bardak sekeri azar azar eklemege baslayin, bir yandan da cirpmaga devam edin. Sert parlak tepecikler olusunca durun. Vanilyayi ve cevizli karisimi ekleyip, buyuk bir spatula ile, yavas yavas, kopugu sondurmemege calisarak karistirin. Karisim homojen hale gelince, pisirme kagidina cizdiginiz 3 dairenin uzerine esit olarak paylastirin. Kasigin tersiyle, dairelerin sinirlarina kadar, duzgun sekilde yayin. Tepsileri firina verip 1 saat 20 dakika, ya da bezeler hafif kahverengilesip, kitirlasincaya kadar pisirin. Firindan cikartip 10 dakika bekletin. Sonra dikkatlice pisirme kagitlarindan siyirin ve tamamen sogutun.
Beze disklerinden birini servis tabaginiza alin. Uzerine 1/3 bardak kadar kahveli krema yayin. Ikinci beze diskini kremanin uzerine yerlestirin. Ayni islemi beze diskleri bitene kadar tekrarlayin. Pastanizin ustunu ve kenarlarini da kahveli kremayla kaplayin. 1/2 bardak iri cekilmis cevizle pastanin kenarlarini susleyin. Kahveli kremanin artanini s1kma tupune doldurun ve pastanin ust kenarina bir cerceve yapin. Butun haldeki cevizleri bu cercevenin uzerine, esit araliklarla yerlestirin.
Pastayi bir gun buzdolabinda dinlendirin ve yemeden birkac saat once buzdolabindan cikarip, kremanin yumusamasina firsat verin.
Kahveli Krema
- 2 1/3 bardak buttercream (Burdaki tariften yaklasik 4 bardak krema cikiyor, fazlasini dondurabilirsiniz.)
- 2 yemek kasigi sicak suda eritilmis 2 tatli kasigi granul kahve
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgihSxRfQzsc09U7_0aeijdk9Qj9kmGnsnSg5vLUSamG_afDksIvoWhSXeJ4DrAPvaJtM7RBYYxAvPsJJywPDl4bTm39gFx226gj_DwsoufSIBqMKA7FDAITXfx4RWX0N1rMfyT/s1600/cookie+355.jpg)