Isgin Kompostosu
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD5vRB3J4bPi-9fbkV6cq8nhbGwTskdJJBKJWzqDcfW8vkp-80_17wUZx3YUE7eXar_ur32fnyg5hxUR6FKAeMkIe_sT8O2NrNFHChpnogDnnfKc0vwGjs-PAjIHfFoWU55cOP/s1600/madeleines+025.jpg)
Asagidaki malzeme listesinde Turkcelerini bilmedigim iki malzemeyi Ingilizce olarak biraktim. Bilen varsa ve bir yorum birakirsa sevinirim. Turkiye'de bulunmuyorsa, ilki yerine limon kullanabilir, ikincisini ise tamamen iptal edebilirsiniz, ben oyle yaptim.
- 1 misket limonu kabugu rendesi
- 1 portakal kabugu rendesi
- 1 limon kabugu rendesi (veya bulunabiliyorsa kucuk parcalara kesilmis 1 sap lemongrass--Turkcesi nedir acaba?)
- 454 g isgin, yikanmis, temizlenmis ve kucuk parcalara kesilmis olacak
- 4 bardak iyi su
- 2/3 bardak seker
- 1/3 bardak arti 1 yemek kasigi (100 g) nar surubu
- 6 cilek
- 1 mango
- 2 passion fruit (Turkcesi ?)
- 8-10 nane yapragi
Servisten once, cilek ve ayiklanmis mangoyu ince seritlere kesin. Ben bu is icin yeni mandolinimi kullandim. Passion fruit bulunuyorsa, sadece tohumlarini kullanin, meyva kismini baska bir kullanim icin saklayin.
Sekiz adet kasenin icine hazirladiginiz meyve seritlerini ve soguk isgin kompostosunu paylastirin. Taze nane yapraklariyla servis yapin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxmzmMNUsGB7sWpi_t2D2kCT8RyxA9ncKyegcXSrkmeVm1hYyuQYF3INiwvd2b38paLrolxRCPpezNV0k2saxwCeKHWA82TSAfZ9n1kpg9rHY3S6Vcnsf45YVfo1tIT1WKVWlA/s1600/madeleines+020.jpg)