Yogurtlu Antep Fistikli Kek
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoCngjIQ6zCxi19xRjOpYf3bDlST1TiEBexMKzNNzcxUNJIz0VBn8RX6jNMJitJqM183PsKcnNQvXE9itLSjj-yy-lpgOfafboSzFpro6Jq0zMxoTOVyY5sUBjEYjsouOXiM87/s1400/cake+017.jpg)
Tarif kelepceli kek kalibi icin verilmisti ama biz iki kucuk baton kalipta yaptik. Keklerimiz cok umit verici bir sekilde kabardigi halde, Zeynep'in "pisti, pisti" teminati ile firindan biraz erken cikarilinca, gozlerimizin onunde suratle sondu, neyse ki ortalari cokmeden durdular. Resimlerin aksettiremedigi guzel, ucuk yesil renkte, yumusak ve nemli dokuda, belirgin fistik lezzetinde keklerimiz oldu. Ayrica zeytinyaginin tadini da alabildik kekte, bu nedenle iyi cins, aromasini sevdiginiz bir zeytinyagi kullanmanizda fayda var. Buraya kadar iyi hos da, bol fistikli bir kekten bekledigim kadar lezzetli bulmadim bu kekleri ben, tahminimce damagim tereyagli keklerin tadina alismis oldugundandir. Sizin boyle bir takintiniz yoksa, gonul rahatligiyla deneyebilirsiniz.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjt_KPNHWfGH8Mf93DOd2SfNfiI0Foq7d2asP6vnn-JtISmeZO9xOxD6RcP1LpedrdAQpTp9t-5wUoNU6RFK2eggmpel3H01pIJVz3ZAQbG1T8lq0gsmVICCVy7ELfRDhHiENjW/s200/IMG_9425.jpg)
- 1 bardak Antep fistigi
- 1 bardak un
- 3/4 tatli kasigi kabartma sodasi
- 1/4 tatli kasigi kabartma tozu
- 1/4 tatli kasigi tuz
- 6 yumurta, aklari ve sarilari ayrilmis ve oda sicakliginda olacak
- 1 bardak seker
- 3/4 bardak yogurt
- 1/2 bardak sizma zeytinyagi
- 1/2 tatli kasigi tartar kremi
25 cm lik kelepceli kalibinizi yaglayip, unlayin. Firin isisinin175 Cye yukseltin. Un, kabartma sodasi, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
Yumurta sarilarini sekerin yarisi ile iyice yogunlasana kadar cirpin. Yogurdu ve zeytinyagini ekleyerek, cirpmaga devam edin. Unu ve ince cekilmis fistiklari ekleyip, karistirin.
Yumurta aklarini tartar kremi ile yumusak tepecikler olusana kadar cirpin. Kalan sekeri azar azar eklerken, tepecikler sertlesinceye kadar cirpmaga devam edin. Hacmini mumkun oldugunca az sondurerek, yumurta aki kopugunu fistikli hamura katin. Yumusak hareketlerle ve alttan uste cevirerek, tek renk bir hamur elde edene kadar karistirin.
Hamurunuzu hazirladiginiz kaliba aktarin. 55 dakika kadar ya da kurdan testi pismis oldugu mujdesini verene kadar pisirin. Bizim gibi "oldu, oldu" diye aceleci davranip, firindan erken cikarmayin. Izgara uzerinde sogutun. Cay ve kahveyle, ya da dilimlenmis taze meyva ile servis edin. Eger siz de illa cikolatali olsun diyenlerdenseniz, 120 g cikolatayi, 1/2 bardak sut kremasi ile puruzsuz olana kadar eritin. Biraz soguyup, hala akiskan olmakla beraber kivami koyulastiginda, kekinizi glazurleyin. Boyle yapacaksaniz, servisten kisa sure once glazurlemekte fayda var, zira buzdolabina girdiginde glazur parlakligini kaybediyor.
Afiyet olsun.