Limonlu Top Kurabiyeler
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9Mw4fyMlb_m2Wq41GEvrMh9quSrYVjMhUcFvgONIljDYZ65VEbB0J8p8LSbrAzpW8GHknokV5heF655ogGaGvErjWCeYJrTr7_0c3Gz_2Lcnr0xjDi2NaZKPm2mouF565AqSh/s1600/madeleines+072.jpg)
- 1 1/3 bardak un
- 2/3 bardak misir nisastasi
- 1/4 tatli kasigi tuz
- 227 g yumusak tereyagi
- 1/2 bardak pudra sekeri
- 1 yemek kasigi limon kabugu rendesi
- 1 tatli kasigi vanilya
- Kaplama icin (arzu edilirse sari gida boyasiyla renklendirilmis) toz seker
- 1 bardak pudra sekeri
- 1 yemek kasigi limon kabugu rendesi
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 2 yemek kasigi bal veya glikoz
- 1/2 bardak yumusak tereyagi
Hamurdan birer tatli kasiklik parcalar koparin ve avucunuzda yuvarladiktan sonra, renklendirilmis sekere bulayin. Firin tepsilerine 2 cm aralikli olarak dizin. 12 ila 15 dakika, kurabiyelerin ustleri hafif catlayincaya kadar pisirin (benimki catlamadi). Bu surenin sonunda kurabiyelerin ustu renklenmemis, fakat tepsiye degen kisimlari hafif renklenmis olacak. Kurabiyeleri tepsiden bir izgaraya alarak sogutun. Her iki tepsiyi de bu sekilde pisirin.
Dolgu icin, dolgu malzemelerinin tumunu mikserinizin orta hizinda cirpin. Kurabiyeleri buyukluklerine uygun bicimde esleyin. 1/2 tatli kasigi dolgu ile bu esleri yapistirin.
Kurabiyelerinizi, agzi s1k1ca kapanan bir kapta, oda sicakliginda 4 gun saklayabilirsiniz.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ1FvlDyCUDUuo1G0DzqZvY_1VLhZ5wil6JNH0qztT5MbLjA4nm_p3lU8bbNhQMN5MJKCjd0DNyO_-TV8BYrbQd1oThKtuFeRTMwpLdGmEpCeDzzUSfmPtyxYThURBIgHYdv0M/s1600/madeleines+035.jpg)