Kisa bir Ara
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-QFMSJ_qLzP1Nfye1Z26BisIeyUiM1mRrRkvChDZG35FtJSHzKDATZOXB_MfVJ-EAoEFFJpNOtUsjmT_9r98VM2nz8HeSj1uUDJf22eG-apx6VTywxauvf9vzcpqj2yKZaGwj/s1600/madeleines+010.jpg)
Bir ay burda hangi resim dursun diye aranirken, aklim yine ahududuya, cileklere gitti. Bu pastayi dun gelen misafirlerimiz icin yaptim. Aslinda Bizim Pastane arsivinden Ahududulu, Muzlu Sarlot ama farkli bir sunum sekli. Kedidili yerine her zaman yaptigim pandispanyayi buyuk tepside pisirdim. Iki adet 19 cm lik yuvarlak kestim. Geri kalanini 4,5 cm lik ince seritlere kestim. Her bir seritin uzerine ahududu receli surup, birbirinin uzerine istifleyerek ahududulu, katli bir dortgen pasta elde ettim. Sonra bunu strece s1k1ca sarip buzluga kaldirdim. Ertesi gun bu minik pastayi keskin bir bicakla dilimledim ve kalibimin kenari boyunca bu dilimleri dikine yerlestirdim. Ayni dilimlerin artanini bir ara kat olarak da kullandim. Yuvarlak pandispanyalari da pastanin alti ve ustu icin kullandim.
Tabii boyle uydurmaga baslayinca, ufak tefek aksakliklar oluyor. Gordugunuz gibi pastam hesabimdan biraz daha yuksek oldu ve kenarlar alcak kaldi. Onlari da file bademle kapattim. Daha sade gorunuslu bir pasta hayal ederken bu ortaya cikti. Ama tadi her zamanki gibi hafif ve guzeldi.
Hepinize saglikli, huzurlu ve mutlu bir yaz diliyorum.