Erikli ve Findikli kek
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAB6oHvWCvP9oAwWXSOee_GHXZvboI2WUqNynl4HvMspb-NFgwgjWUmwfO8phaN7en5vf-QnJGkIc-fs65YOoV4Le0RgP6HN0DaJNn-IEks7yYG4ilrtigw00w79a-Y5vRECDl/s1400/cake+014.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgE_on3aZ2FkrCk5umArTdh8bBz0QHWjrXew8h1Zys4mIW1IEiuk9XiQcKLq19GJX3hEh-l9gOudaCRX7UUcY5TvjArM1az3XR7q5dr8LMxrats3tO-Uo7wiZg_ii-93-Q86KTm/s1400/cake+035.jpg)
- 3 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi vanilya
- 1/2 bardak (57 g) findik veya badem
- 1/2 bardak esmer seker
- 1/3 bardak un
- 3 yumurta aki
- 1/4 tatli kasigi tuz
- 2 erik (225 g), cekirdegi cikarilmis ve ince dilimlenmis olacak
- 1 1/2 tatli kasigi seker
Yumurta aklarini mikserinizin kasesine alin ve tuzu ekleyin. Yumurta aki kopugu sert tepecikler olusturana kadar cirpin. Seker, findik ve un karisimini, yumurta aki kopugune ekleyin. Yavas yavas karistirarak, findikli karisimi, yumurta aki kopugune yedirin ve homojen hale gelmesini saglayin. En son tereyagini katin ve hamura karistirin. Bu karistirma islemi sirasinda hamurunuzun bir miktar hacim kaybetmesi kacinilmaz ama bunun mumkun oldugunca az olmasi icin, buyuk bir kasik veya spatula kullanarak, yumusak ve genis hareketlerle karistirmaga dikkat edin.
Hamurunuzu hazirladiginiz kek kalibina aktarip, uzerini duzleyin. Erik dilimlerini goze hos gorunecek sekilde hamurun uzerine dizin. Eriklerin uzerine 1 1/2 kasik sekeri serpin. Kalibinizi firina alip, 20-25 dakika, ya da kekin ortasina batirilan ince bir bicak temiz cikana kadar pisirin.
Kekiniz izgara uzerinde biraz ilindiktan sonra, vanilyali dondurma esliginde servis edin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsPJ0MBrFZl5m7s-4hqm3biHNo-C9L7BflILCvPLCHj3QuXP6fgL5QOXtww0Omef_xNoui1Fd1ed5wA87RZVq8h1ikXPH53EIqnkqicLIqK8WTQKlIzCRN6UOtE0EYvtxCcr1w/s400/cake+026.jpg)