Cilekli Pervane
![](http://photos1.blogger.com/img/191/3863/400/IMG_02541.jpg)
Bu tarifin asli Alice Medrich'in Cocolat adli kitabindan. Ben yaparken bazi seyleri degistirdim, mesela kitaptaki pandispanya tarifi yerine daha basit bir tarif kullandim. Tarifi yazmaya gecmeden sizi birkac konuda uyarmak istiyorum. Amerika'daki unlar ve seker Turkiye'dekinden farkli. Benim bazi Turk tariflerini buradaki malzemelerle bire bir uygulamaya calisirken sonu husranla biten mutfak maceralarim oldu. Onun icin bu sitedeki tarifleri yaparken un ekleme asamasinda buyuklerimizden gordugumuz, cogunlukla iyi sonuc veren "goz karari metodunu" uygulamanizda yarar var. Bu tatlida alternatif olarak hazir pandispanya veya sevdiginiz baska bir kek tarifi de kullanabilirsiniz. Onemli olan pandispanyanin ince olmasi... Ayrica Amerika'daki cilekler cok buyuk, siz daha normal buyuklukte cilekler kullaniyorsaniz, mus malzemesini de azaltabilirsiniz. Son olarak, Amerikan cup olcusunu asagida bardak olarak cevirdim (1 cup su=250 ml su) ama sanirim Turk su bardaklari daha az su aliyor. Dikkatinize...
- 22 cm capinda ince pandispanya kati (tarifi asagida)
- 25-30 tane yikanip suzulmus ve ayiklanmis cilek
- Beyaz Cikolatali mus (tarifi asagida)
- Biraz kayisi marmeladi
- 2 yemek kasigi kadar cekilmis antep fistigi
Beyaz cikolatali musu hazirlayip hemen cileklerin uzerine bosaltin. Bunu yaparken musun cileklerin --ozellikle de kenarda olanlarin-- arasindaki bosluklari doldurmasina ozen gosterin. Kalibi hafifce masaya vurarak musun alttaki bosluklara inmesini saglayabilirsiniz. Musun ustunu duzeltin ve en az 4 saat buzdolabinda bekletin.
Kalibin kenarlarini dikkatlice cikartin. Alice Medrich'e gore, kalibin kenarlarini sac kurutma makinesiyle isitarak, ya da sicak su ile islatilmis havlu ile silerek daha profesyonel sonuclar alabilirmissiniz. Ben sadece kenarlari cikarmadan, keskin bir bicakla tatliyi kaliptan ayirdim, sonra da yine bir bicak yardimiyla goze guzel gorunmeyen yerleri onardim.
Kayisi marmeladini isitin ve gerekirse tanelerini suzun. Cileklerin kesilmis yuzeylerine ve alttaki pandispanya katina firca ya da kucuk bir kasik yardimiyla surun. Cekilmis fistiklari pandispanyanin marmelatli yuzeyine elinizle yapistirin. Tatliyi servis edilinceye kadar buzdolabinda tutun.
![](http://photos1.blogger.com/img/191/3863/400/strawberry1.jpg)
Pandispanya Kati:
- 2/3 bardak un
- 1/2 tatli kasigi kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 6 yemek kasigi (85 gm) oda sicakliginda tereyag
- 1/2 bardak seker
- 1 yumurta
- Vanilya
- 1/4 bardak sut
Beyaz Cikolatali Mus:
- 255 gm kucuk parcalara kesilmis beyaz cikolata
- 1/4 bardak arti 1 corba kasigi su
- 1 1/2 bardak cig krema