Yildiz Anasonlu Ahududu Receli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicCe-QlGuCCL0iTCZoSiPUUvtkud1lAu6trKbr6N3dADK7fd0vuBvzzSo2K2Eu0ucbifmm4g-8Z3EVKZic8se2yq1VEhlymWPUDqHD-bCQjb1lDRHeKQezJ6taTexzL1rx-y1d/s1400/cake+009.jpg)
Bu receli bir onceki tarifteki Linzertortta kullanacaksaniz, kivami cok akici olmayacak sekilde koyultmaniz gerekebilir. Deneme yanilma soz konusu olmasin diye, Joy of Baking'deki Linzerttort tarifinde verilen ahududu receli tarifini de ayrica ekleyecegim bu iletinin sonuna. Tabii bu ikinci recel tarifini denemedigimi vurgulamaliyim.
- 1 kg ahududu
- 800 g seker
- 1 kucuk limonun suyu
- 4 adet yildiz anason
Ertesi gun, kase icerigini yine recel tencerenize alin. Yuksek ateste, kopuklerini alarak ve arada yavasca karistirarak 5 dakika pisirin. Yildiz anasonlari cikarin ve receli tekrar kaynama noktasina getirin. Kivamini kontrol edin ve hazirladiginiz sterilize edilmis recel kavanozlarina aktarip, muhurleyin. (Bizde cabuk tuketildigi ve buzdolabinda saklandigi icin ben seramik bir kasede muhafaza ediyorum.)
Joy Of Baking'den Linzertort icin Ahududu Receli tarifi
- 2 bardak (225 g) dondurulmus ahududu, seker katkisiz olacak
- 1/4 bardak (50 g) seker (miktar arzuya gore ayarlanabilir)
- Limon suyu
4 Comments:
Ellerinize saglik, harika olmus.
Sevgiler ve selamlar...
cok istah acici, burada ahududu receli pek satilmiyor,yunan halki pek sevmiyor sanirim. aldigimizda cok katiydi pek lezzet vermedi. tarifin icimi acti ancak simdide ahududu yok. ben yine listeye yazayim memlekete gidince alalim.
eline saglik
Sagol Aybike Ceylan.
Ebru, memleketimizin ahududulari ile daha guzel olur eminim.
Ikinize de sevgiler...
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home