Limonlu Rulo
Gencken en buyuk zevklerimden biri tuzlanmis limon yemekti. Artik midem eskisi kadar saglam olmadigindan bunu yapamiyorum, ama hala salatanin eksisi bol olanini daha cok sever, hemen her corbaya ve zeytinyagliya limonu pek yakistiririm. Buna karsilik limonlu tatlilarla aram yakin zamanlara kadar iyi degildi. Limonu beyaz cikolata ve ahududuyla esleyince bu durum biraz degisti. Boyle olunca yeni limonlu arayislara girdim ve Amerikan mutfaginin cok sevilen Limonlu Beze Tatlisindan aldigim ilhamla limonlu ruloyu yaptim. Limon tatlilarin agirligini kesiyor sanki. Kremasi da yag icermediginden limonlu rulo --en azindan tad olarak-- hafif bir tatli oldu. Benim gibi limonlu tatlilardan cok hoslanmayan esim bile begendi.
- 33 cmx45 cm lik pandispanya
- Limon peltesi (tarifi asagida)
- Seker surubu (tarifi asagida)
- Bezeli krema (tarifi asagida)
Limonlu Dolgu
- 3 yumurta
- 1/2 bardak limon suyu
- 1 limonun rendesi
- 1/2 bardak seker
- 6 yemek kasigi kucuk parcalara kesilmis tereyag
Bezeli KremaBu krema bir cesit Italyan bezesi. Yumrta aklari adeta pisirilerek yapildigi icin hem guvenli, hem de bekledikce sonme ya da su salma problemi yok denecek kadar az.
- 3 yumurta aki
- 1/2 bardak seker
Seker Surubu
- 1/6 bardak su
- 1/6 bardak seker
- 2 tatli kasigi limon suyu












































