Thursday, August 31, 2006

Bademli Tuile--Zor bir Kurabiye

Kivrik bir tuile pisirebilene kadar kurabiye hamurumun yarisindan fazlasini ziyan ettigim o aksamin uzerinden bir kac gun gecti. Bas parmagimdaki yanik da iyilesmege yuz tuttu. Bu konuda yazabiliyor olmam, tuile'lere, dahasi Fransiz mutfagina karsi olan kizginligimin gecmeye basladiginin gostergesi zaten.

O gunku mutfak macerasi aksamin gec saatlerine kadar surdugu icin sizlerle paylasacak guzel resimlerim yok. Ben tuile'lerimi kivirincaya kadar hava da karardi ve elimdeki birkac kurabiyenin resimlerini mutfagimin suni isiginda cekmek zorunda kaldim. Allahtan kitaptaki tarifin ucte birini yapmisim diyorum kendi kendime, yoksa hem vakit kaybim, hem malzeme ziyanim, hem de parmaklarimdaki yaniklar daha fazla olacakti. Ee, tabii asabiyetim de... Tuile'ler makaronlardan sonra beni en ziyade ugrastiran kurabiyeler oldu diyecegim ama diyemiyorum, cunku daha bu isi basardigimdan bile emin degilim.

O aksam neler yaptigimi ozetle yazayim: Once kurabiyeler duzgun olsun diye yogurt kutusu kapagindan sablon yaptim. Tarife gore hamurun oda sicakliginda bekletilmesi, firin tepsisinin ise buzdolabinda sogutulmasi gerekiyordu. Bunlara da uydum. Firin isisi da oyuncakliydi. Once 218 C olacak, sonra kurabiyeler firina girer girmez 204 C ye dusurulecek. Kurabiyelerin kenari kizarir kizarmaz alinacak. En zor kismi da henuz yumusak olan kurabiyeyi akardiyonlasmadan kizgin tepsiden tek parca olarak cikarmak. Ve bu isi kendini yakmadan basarmak... Sonra tekrar firin isisini arttir, tepsiyi sogut, sablonla kurabiye hamurunu yay... Her seferinde ancak birkac kurabiye pisirildigi icin bu yazdiklarimi defalarca yap dur... Bu kadar zahmetin uzerine tuile'ler de (kivaminda pismedikleri icin) kivrilmasinlar! Iste ilk tuile denememin hikayesi bu. Findikli olacaklardi ama elimin altinda badem tozu var diye bademli oldular. Tatlari --ne yalan soylemeli-- guzeldi. Dondurmayla guzel gider dedik ama dondurmamiz da yokmus, onun icin uzerlerine azicik Nutella s1k1p afiyetle yedik. Yedik dedigime bakmayin, aslinda cocuklar yedi, ben tuile'lere kus oldugum icin (bir tadimlik disinda) yemedim bu seferlik.

Tarifi dogru durust yapmayi ogrendigime kanaat getirince yazacagim. Soz...

Monday, August 28, 2006

Cikolatali ve Findikli Ekmek (Babka)

Ne zamandir yapmayi planladigim Konulara Gore Bizim Pastane Arsivini nihayet tamamlayinca mayali tariflerimin azligi dikkatimi cekti. (Henuz gormediyseniz, sag sutundaki linkleri tiklayarak farkli kategorilerdeki Bizim Pastane tariflerine ulasabilirsiniz.) Bir pastaneye hic yakismayan bu durumu duzeltmek icin hemen findikli bir ekmek yapmaga karar verdim. Ustleri kitir kitir, icleri bazen cikolatali, bazen de kuru meyvali olan bu tatlimsi ekmeklere burda Babka diyorlar. Dogu Avrupa ulkelerinden gelen gocmenlerin Amerikan mutfagina hediyesi olan Babkalar eskiden Paskalya'ya ozgu bir tatli olarak bilinirmis, ama simdilerde Babka'yi yilin herhangi bir gunu New York'un hemen her pastanesinde bulmak mumkun.

Bu Babka icin California Culinary Academy'nin Breads kitabinda buldugum tarifin malzeme miktarlariyla biraz oynadim ve ceviz yerine findik kullandim. Sabah kahvaltilarina da, cayla kahvenin yanina da yakisan lezzetli bir ekmek cikti ortaya. Eger daha yogun bir cikolata tadi isterseniz, kakaolu harc malzemesine biraz rendelenmis cikolata da ilave edebilirsiniz.
  • 2 1/4 tatli kasigi kuru maya
  • 1/4 bardak ilik su
  • 1/6 bardak seker
  • 1/3 bardak ilik sut
  • 1/4 tatli kasigi tuz
  • 1/2 tatli kasigi vanilya
  • 1 1/2 yemek kasigi yumusak tereyagi
  • 2 1/4 ila 2 1/2 bardak un
  • 2 yumurta
  • 1 1/2 yemek kasigi erimis tereyagi
  • 1/2 bardak iri cekilmis findik
Kakaolu Harc icin:
  • 1/6 bardak kakao
  • 1/3 bardak seker
Kitir Ust Icin:
  • 1 yemek kasigi yumusak tereyagi
  • Fiskeyle tarcin
  • 1/6 bardak pudra sekeri
  • 1/8 bardak un
Maya, 1 tatli kasigi seker ve ilik suyunuzu bir kaseye alin ve 5 dakika kadar bekleyerek mayanin kopurmesini saglayin. Geri kalan seker, sut, vanilya ve yumusak tereyagini ekleyin. Soyle bir karistirin. Ununuzun 1 1/4 bardagini katin; once mikserinizin dusuk hizinda malzemenin iyice karismasini saglayin. Sonra hizi arttirin ve yaklasik 5 dakika ya da duzgun ve elastik bir hamur elde edinceye kadar cirpin. Yumurtalarin birini kirip akini sarisindan ayirin. Aki ekmegin uzerine surmek uzere ayirin. Sariyi hamurunuza ekleyip cirpma islemine devam edin. Hamurunuz butunlestikten sonra diger yumurtayi da ekleyin ve yine puruzsuz bir hamur elde edene kadar cirpin. Yaklasik 3/4 bardak daha un katip cirpmak suretiyle yumusak bir hamur elde edin.

Hamurunuzu hafif unlu bir yuzeye alin. Yaklasik 10-12 dakika yuzeye yapismayacak kadar un ilavesiyle yogurun. Bu sure sonunda puruzsuz bir hal alan hamurunuzu yaglanmis bir kaseye koyun. Kasenin agzini yine yagli strecle gevsekce kapatip hamurunuzu mutfagin ilik bir kosesinde 45 dakika ila 1 saat mayalanmaga birakin.

Bu sure sonunda hacmin yaklasik 2 katina cikmasi gerekiyor. Hamurunuzun mayalanmasini beklerken kakaolu harc malzemelerini karistirin. Kitir ust icin butun malzemeleri bir kasede catal yardimi ile ezin. 20 cmx10 cm lik ekmek kalibini bolca yaglayin ve firininizi 175C ye isitin.


Kabaran hamurunuzu indirin, kabinin icinde elinizle soyle bir yogurun. Ters cevrilmis kase ile orterek 10 dakika daha dinlendirin.

Hamurunuzu 25 cmx50 cm lik bir dortgen olacak sekilde acin. Kenarlarda 1 ila 1,5 cm lik bosluk kalacak sekilde uzerine erimis tereyagini surun. Kakaolu harc malzemesini ve irice kiyilmis findiklarinizi hamurunuzun uzerine esit sekilde serpistirin. Uzun ucundan baslayarak s1k1 bir rulo halinde sarin.


Elde ettiginiz ruloyu ekmek kalibiniza egip bukerek sigdirin. 45 dakika da boylece mayalandirin. Ayirdiginiz yumurta akini 1 kasik suyla biraz cirpin, firca yardimiyla ya da elinizle ekmeginizin uzerine surun. Kitir ust malzemesini yumurta akinin uzerine serpistirin.


Onceden isitilmis firinda 30 ila 35 dakika pisirin. Biraz ilindiktan sonra kalibindan cikardiginiz ekmeginizi izgara uzerinde tamamen sogutun.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.


Wednesday, August 23, 2006

Hashasli ve Portakalli Islak Kek

Cok once yapilip, bir turlu paylasilamayan tarifler dosyasindan bir tatli var bugunku iletimizde. Tarifin asli Nick Malgieri'nin Perfect Cakes kitabindan...

Her zamanki dikkatsizligimle, malzeme kontrolu yapmadan ise giristigim icin, bu uygulamada tarifte gecen hashas tohumu miktarinin ancak yarisi kullanilabildi. Buna ragmen ortaya cikan kek islak dokusu, guzel portakal kabugu aromasi ve her lokmada hashas tohumlarinin agizdaki hos citirtisiyla pek begenildi. Yine yapilsin ve bu kez hashasi asil tarifteki gibi bol tutulup daha da citirik olsun diye hashas tohumu stoklari yenilendi, ne var ki diger mutfak denemelerinden buncagiza bir daha sira gelmedi. Olur da yine yapilirsa, bol hashasli guzel resimler konulacak buraya.

Asagidaki listeye yogurt/suzme yogurt diye ekledim ama aslinda bu kekte Turkiye'de bulunmayan sour cream kullaniliyor. Yurt disindaki arkadaslar oyle deneyebilirler diye not dusmek istedim. Bir de un farkindan dogacak problemleri onlemek icin, asagidaki un miktarindan ziyade kendi mutfak tecrubenize kulak verin ve yogunca bir kek hamuru kivami yakalayinca artik daha fazla un eklemeyin derim, elinizde kalmis olsa bile...

  • 1 3/4 bardak un
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi kabartma sodasi
  • 226 g yumusak tereyagi
  • 1 bardak seker
  • 3 yumurta
  • 1 bardak yogurt ya da (cok eksi olmayan) suzme yogurt
  • 1/2 bardak hashas tohumu (Ben 1/4 bardak kullandim.)
Portakal Surubu Icin
  • 2 yemek kasigi ince portakal kabugu rendesi
  • 3/4 bardak taze s1k1lmis portakal suyu
  • 3/4 bardak seker
23 cm lik kelepceli kalibinizi yaglayip altini uygun capta kesilmis pisirme kagidi ile kaplayin. Firininizi 175 C ye isitin. Un, kabartma tozu ve sodasini bir kaba alip karistirin.

Tereyagi ve sekeri mikserinizin orta hizinda iyice butunlesinceye kadar (yaklasik 5 dakika) cirpin. Yumurtalari teker teker ekleyin, ve her seferinde puruzsuz bir karisim elde edinceye kadar cirpin.

Mikserinizin hizini yavasa indirin. Onceden hazirladiginiz unlu karisimin yarisini yumurtali karisiminiza ekleyin ve cirparak butunlestirin. Spatula ile hamurunuzu altust edin. Bir yandan cirpmaya devam ederken, once yogurdunuzu, sonra da ununuzun kalan yarisini ekleyin. Elde ettiginiz kek hamuruna bir spatula yardimi ile hashas tohumlarinizi katin, son bir karistirdiktan sonra hamurunuzu onceden hazirladiginiz kaliba dokun. Uzerini duzleyip firina alin. Yaklasik 1 saat kadar ya da kekiniz guzelce kabarip kizarincaya ve ortasina sapladiginiz kurdan temiz cikincaya kadar pisirin.

Kekiniz firindayken portakalli serbetinizi hazirlayin. Bunun icin portakal kabugu rendesi, portakal suyu ve sekeri reaktif olmayan bir sahanda, seker eriyinceye kadar devamli karistirarak isitin. Hafif hafif kaynamaga baslayinca atesten alip suzun.(Ben suzmedim.)

Kekiniz firindan cikinca kalibiyla beraber bir firin tepsisine oturtun. Tahta sisle (ya da uzun kurdanla) kekin yuzeyinde 20 kadar derin delik acin. Serbetinizi kasik kasik kekin uzerine dokun. Serbetin fazlasi kalibin kenarlarindan tepsinin icine suzulurse kasikla toplayarak tekrar kekin uzerine dokun. (Kekin butun serbeti cekmesi epey vakit alabiliyor.) Bu asamada keki sogumasi icin bir izgaranin uzerine alin. Soguduktan sonra kalibin kenarlarini cikartin ve keskin bir bicak yardimiyla kekinizi alttaki kagittan ayirin.


Saturday, August 19, 2006

Findikli Tariflere Devam: Findikli ve Meyvali Tartlar

Bence findiga cikolata kadar yakisan baska bir sey yok, ama yaz gunlerine de meyvali tatlar yakisiyor. Bu nedenle aklimdaki cikolatali findikli pastayi yapmak yerine evdeki meyvalari degerlendirmeyi sectim. Biraz kitaplardan fikir alarak, biraz uydurarak bu minik tartlari yaptim. Tartlarin hem taban hamurunda, hem de dolgularinda findik kullandim. Bunun iyi bir fikir olmadiginin farkindaydim ama, findikli bir tart hamuru tarifi Bizim Pastane'de bulunsun istedim. Tahmin ettigim gibi dolgudaki findigin yogunlugu nedeniyle taban hamurundaki az miktardaki findik yerken "olmasa da olurmus" dedirtti. Siz bu tartlari yapmak isterseniz, sade tart hamuru kullanmanizi tavsiye ederim. Findikli tart hamurunu da icinde findik fistik olmayan dolgularla degerlendirebilirsiniz.

Tarife gecmeden bu iletiye katkisi gecenlere tesekkuru borc bilirim :) Kameram esim ve oglumla birlikte tatile ciktigi icin resimleri sevgili komsum Ayca'nin teknoloji harikasi kamerasi ile cektim. Tabii inceliklerini kesfedemedigim icin bu guzel kameranin hakkini kesinlikle veremedim. Netlik ayarini bile bulamadim dersem tanimadigim alet edevatla basedebilmekte ne kadar yetersiz kaldigimi anlarsiniz. Ama yine de renklerin daha canli oldugunu dusunuyorum. Ayca'ya da, cektigim resimleri bilgisayara yukleyip bana emaille yollayan kizi Sema'ya da tesekkurler...

  • Findikli Tart Hamuru (tarifi asagida)
  • Findikli Dolgu (tarifi asagida)
  • Incir, armut ya da arzuya bagli farkli meyva
  • 1-2 kasik sulandirilip isitilmis kayisi marmeladi (susleme icin)
Verilen miktarlardaki hamur 7 adet minik 9 cm lik yuksekce kenarli tart kalibi icin yeterli oldu. 24 cm lik normal tart kalibina da rahatlikla yetecektir. Kaliplarinizi hamurla dosedikten sonra onden 190 C ye isitilmis firinda hamurun rengi hafifce donene kadar biraz pisirin. Ben on pisirme icin sadece catalla hamuru yer yer deldim. Agirlik ya da fasulye ile doldurmadan boylece pisirdim ve kabarma, asiri cekme vs gibi problemler yasamadim. Oldukca kullanisli bir hamur bence bu. Ayrica dolgunun etkisi altinda kalmadan tek basina tadildiginda findik tadi belirgin, kitir kitir ve lezzetli.

On pisirmeden sonra findikli dolgunuzu kaliplariniza bolusturun. Esit buyuklukteki incirlerinizi ayirin. Ezikleri ya da fazla buyuk/kucuk olanlari mutfak robotunda iyice cekip elde ettiginiz incir puresini findikli dolgunun uzerine kasikla yayin. Dorde boldugunuz incirleri kenarlarda iceriye dogru ve hafif dik olarak findikli dolguya kismen batirarak dizin. Armutlu olanlar icin, armutlari yikadiktan sonra dorde bolun, cekirdek yataklarini ayiklayayip incecik dilimleyin. Eger buyuk tart yapiyorsaniz yariya bolup dilimlemek daha uygun olacaktir. Dilimleri gozunuze hos gelen bir sekilde findikli dolgunun uzerine yerlestirin. Genellikle tart yaparken armut elma kabuklarini soyarim ama bu sefer tembelligime geldi ve soymadim. Sonradan da memnun kaldim sonuctan; yerken rahatsiz etmedigi gibi goruntu olarak da guzel geldi bana.

Tartlarinizi 162 C lik firinda findikli dolgu tutana kadar pisirin. Bir sure vermek istemiyorum cunku firina koyarken saate bakmamisim ama 1/2 saat pisirmisimdir rahatlikla. Ilik ilik yenince sanirim en lezzetli hali oluyor bu tartlarin, ama ertesi gun de guzellerdi. Servisten once, azicik su ya da portakal suyu ile sulandirilip isitilmis kayisi marmeladi ile parlatabilirsiniz meyvalari.

Findikli Tart Hamuru
  • 1/4 bardak findik
  • 2 1/4 tatli kasigi seker
  • 1/4 tatli kasigi tuz
  • 1 1/4 bardak un
  • 6 yemek kasigi kucuk parcalara kesilmis soguk tereyagi
  • Birkac yemek kasigi soguk su
Findik ve sekeri mutfak robotunda iyice incelene kadar cekin. Tuz, un ve kucuk parcalara kesilmis tereyagini ekleyin. Once malzeme karisincaya kadar robotunuzu 10 saniye kadar calistirin. Sonra soguk suyunuzu kasik kasik ustten ekleyerek cekmeye devam edin. Hamur toplar toplamaz robotu durdurun. Bir top haline getirdiginiz hamuru hafif unlu masada ihtiyaciniza gore acin.

Findikli Dolgu
  • 125 g bardak seker
  • 120 g findik
  • 1 yumurta arti 1 yumurta sarisi
  • 120 g tuzsuz, yumusak tereyagi
  • 1/2 yemek kasigi un
  • 1/2 tatli kasigi findik esansi ya da vanilya
Findik ve 25 g sekeri iyice incelene kadar cekin. (Ben hazir findik unu kullandim ama findiklari kendiniz cekecekseniz, robotunuzu dakikada bir durdurarak bir iki dakika cekmeniz gerekebilir.) Sekerin kalanini, tereyagini ve vanilyayi ekleyip 1 dakika kadar cekerek malzemenin iyice karismasini saglayin. Yumurtayi ve sarisini teker teker ekleyin, her seferinde iyice karisincaya kadar cekin. En son olarak unu ekleyip robotunuzu birkac saniye calistirin. Dolgunuz hazir.

Tuesday, August 15, 2006

YE-13: Beyaz Cikolatali Mus ve (Findikli) Meyva Salatasi


Yemek Cini'nin evsahipligini yaptigi Salata-YE gunu geldi catti. Bu etkinlik icin bir meyva salatasi yaptim. Aslinda acikcasi hic bir ozelligi yok bu salatanin ama sunum acisindan bir alternatif olabilir diye dusunuyorum.

Buzdolabinda epeydir duran creme fraiche'i degerlendirmek amaciyla bir beyaz cikolatali mus yapmistim dun. Her zaman yaptigim muslara kiyasla daha kati oldu. Meyva salatasinin agirligi altinda ezilip cozulmeyecek bir zemin olusturabilecegini dusundum ben de. Meyva salasinda kullanacaginiz meyvalar tamamen zevkinize kalmis, ama findikli gunler icinde oldugumuzdan sosuna biraz cekilmis findik eklemeyi unutmayalim lutfen.

Resimde gordugunuz kurabiye de baska bir findikli deneme. Findikli ve biberiyeli tuile olacakti hesapca, ama kalin ve kivrilmakta direnen baska bir sey oldu. Tadi guzeldi, yine yapip basarili olursam tarifini sizlerle paylasacagim.

Beyaz Cikolatali Mus icin:
  • 3/4 bardak creme fraiche (Suzulmis fakat eksimemis yogurt olabilir yerine, ya da sut kremasi kullanabilirsiniz.)
  • 3/4 bardak sut kremasi
  • 170 g kucuk parcalara kesilmis beyaz cikolata
Cikolatayi ben mari usulu eritin. O ilinirken, sut kremasini cirpin. Oda sicakligindaki creme fraiche'i ve ilikca beyaz cikolatayi karistirin. Ister hemen servis kaplarina paylastirin, ister buzdolabinda soguttuktan sonra salatanin sunumu asamasinda kaplara kasikla koyun.

Meyva Salatasi Icin:

Sos icin olculeri kullandiginiz meyvanin miktari ve damak zevkiniz belirleyecek. Bal, portakal ve limon suyu, limon kabugu rendesi ve az cekilmis findigi karistirin. Yikanip, soyulmus ve kucuk parcalara kesilmis meyvanizla harmanlayin. Bir saat beklettikten sonra beyaz cikolatali musun uzerinde servis yapin.

Friday, August 11, 2006

Finduk Zamani: Cikolata Kremali Findikli Tart

Dunyada olup bitenleri dehsetle seyretmekten "blogging" filan dusunemeyecek haldeyken Oya'nin cagrisi gozume ilisti. Sonra Burcu'nun logosunu gordum ve yan sutuna yerlestirdim. Daha sonra buzdolabinda ne zamandir duran bir torba findigi da bulunca, Francois Payard'in Simply Sensational Desserts kitabindaki bir tariften ilham alarak bu tarti yaptim ve gercekten nefis oldu. Butun findikseverleri yapmaga davet ediyorum. Icinde bulundugum ruh halinden siyrilmama ve belki birilerine faydasi dokunabilecek bir seyler yapmama vesile olduklari icin, hem Oya'ya, hem Burcu'ya tesekkur ediyorum.

Birkac notum olacak tatlinin yapimi ile ilgili olarak.
  • Malzemeler arasinda gecen misir surubu Turkiye'de glikoz surubu olarak satilan malzeme olabilir. Bulamiyorsaniz, yerine ayni miktar bal ya da yogun bir seker surubu kullanilabilir diye dusunuyorum.
  • Tatlida kullanilan cikolata sut cikolatasi. Uzun zamandir hemen her tatlida bitter cikolata kullandigim icin biraz tereddutluydum sut cikolatasi kullanmakta, fakat sonuc cok guzel oldu. Kavrulmus findiklarin lezzetini ortmedi sut cikolatasi, sanki findik lezzetinin on plana cikmasini sagladi. Cocuklugumda cok severek yedigim findikli cikolatalari hatirladim hayal meyal. Ama bu benzetme sizi yaniltmasin; tabii ki bu tart bunyesinde farkli dokulari ve lezzetleri barindirdigi icin gercek bir yetiskin tatlisi. Ayni zamanda kucukler de bayilacak, bu garantili...
  • Findiklari firinlamayi sakin ihmal etmeyin; hem renge, hem aromaya, hem de lezzete katkisi buyuk.
  • Son olarak, benim suslemem biraz abartili oldu. Kitaptaki hali cok daha guzeldi: cikolatali krema kalin yuvarlak agizli tuple top top s1k1lm1s findikli karamelli katin uzerine. Uzerinde cikolata bukleleri, findik tozu vs yok. Benim kremam kullandigim kaliba biraz az geldigi icin bu sekilde suslemeye yetmedi. Dumduz yayinca goruntusu pek iyi olmadigindan susleme geregi duydum.
Gelelim tarifimize...

  • 22 cm lik kalip icin tart hamuru
  • 1 1/2 bardak firinlanmis, kabuklari mumkun oldugunca cikarilmis butun halde findik
  • Ince kesilmis 45 g + 200 g sut cikolatasi
  • 1 1/2 yemek kasigi bal
  • 1/3 bardak seker
  • 1 1/2 yemek kasigi misir surubu (ya da ayni miktar glikoz surubu, bal ya da yogun seker surubu)
  • Tutamla tuz
  • 1/4 bardaktan azicik fazla +1 bardak sut kremasi
Tart hamurunuzu kalibiniza yayin. Catalla cesitli yerlerinden delin. 175C ye isitilmis firinda rengi donunceye ve kalibin kenarlarindan cekilinceye kadar pisirin. Firindan alip, ilinmaga birakin.

Findiklarinizi, 45 g sut cikolatasi kirigini ve 1 1/2 kasik bali sicaga dayanikli bir kaseye alin. Ote yandan seker, misir surubu ve bir fiske tuzu kalin tabanli bir tencerede ve orta ateste, seker eriyene kadar devamli karistirarak isitin. (Epey vakit aldi.) Seker eriyince karistirmayi kesip karisimin karamellesmesini bekleyin. Duzgun karamellesmesi icin tencerenizi egip karameli hareketlendirebilirsiniz. Altinimsi amber rengini alinca sut kremasinin 1/4 bardak kadarini dikkatlice karamelin uzerine dokun. Fokurdayacak dikkatli olun! Hafif ateste karistirarak puruzsuz bir karisim elde edin. Gozunuze cok koyu gelirse krema miktarini birkac kasik daha arttirabilirsiniz.

Sutlu karamelinizi findik ve cikolatanin icinde bulundugu kaseye dokun. Karistirarak karamelin cikolatayi eritmesini ve findiklari kaplamasini saglayin. Bu lezzetli karisimi pismis tart tabaninizin icine dikkatlice bosaltip, bir kasik yardimiyla duzgunce dagitin. Bu asamada karameli sogumaya birakip tatlinin son kati olan cikolatali kremayi hazirlamaga baslayabilirsiniz.

Krema icin 200 g cikolata kirigini ben mari usulu eritin. Biraz ilinmaga birakin. Bu arada 1 bardak sut kremasini cirpin. Hala biraz ilik olan cikolata ile karistirin. Gerekirse tuple s1k1lacak kivama gelene kadar sogutun. Sogumus karamelli findikli katin uzerini cikolatali krema ile susleyin. Birkac saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.