Tuesday, August 15, 2006

YE-13: Beyaz Cikolatali Mus ve (Findikli) Meyva Salatasi


Yemek Cini'nin evsahipligini yaptigi Salata-YE gunu geldi catti. Bu etkinlik icin bir meyva salatasi yaptim. Aslinda acikcasi hic bir ozelligi yok bu salatanin ama sunum acisindan bir alternatif olabilir diye dusunuyorum.

Buzdolabinda epeydir duran creme fraiche'i degerlendirmek amaciyla bir beyaz cikolatali mus yapmistim dun. Her zaman yaptigim muslara kiyasla daha kati oldu. Meyva salatasinin agirligi altinda ezilip cozulmeyecek bir zemin olusturabilecegini dusundum ben de. Meyva salasinda kullanacaginiz meyvalar tamamen zevkinize kalmis, ama findikli gunler icinde oldugumuzdan sosuna biraz cekilmis findik eklemeyi unutmayalim lutfen.

Resimde gordugunuz kurabiye de baska bir findikli deneme. Findikli ve biberiyeli tuile olacakti hesapca, ama kalin ve kivrilmakta direnen baska bir sey oldu. Tadi guzeldi, yine yapip basarili olursam tarifini sizlerle paylasacagim.

Beyaz Cikolatali Mus icin:
  • 3/4 bardak creme fraiche (Suzulmis fakat eksimemis yogurt olabilir yerine, ya da sut kremasi kullanabilirsiniz.)
  • 3/4 bardak sut kremasi
  • 170 g kucuk parcalara kesilmis beyaz cikolata
Cikolatayi ben mari usulu eritin. O ilinirken, sut kremasini cirpin. Oda sicakligindaki creme fraiche'i ve ilikca beyaz cikolatayi karistirin. Ister hemen servis kaplarina paylastirin, ister buzdolabinda soguttuktan sonra salatanin sunumu asamasinda kaplara kasikla koyun.

Meyva Salatasi Icin:

Sos icin olculeri kullandiginiz meyvanin miktari ve damak zevkiniz belirleyecek. Bal, portakal ve limon suyu, limon kabugu rendesi ve az cekilmis findigi karistirin. Yikanip, soyulmus ve kucuk parcalara kesilmis meyvanizla harmanlayin. Bir saat beklettikten sonra beyaz cikolatali musun uzerinde servis yapin.

7 Comments:

Blogger munevver said...

Zinnurcuğum,her zamanki gibi nefis.Söylenecek bir sey yok...Öperim......

8/15/2006 09:18:00 AM  
Blogger limoncicegi said...

Ellerinize saglik cok guzel gorunuyor. Soguk soguk bu sicak gunlerde nasil guzel gider. Afiyet olsun size .

8/15/2006 11:31:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Munevver ve Limoncicegi, ikinize de tesekkurler. Dogrusu hem tatlinin kendisi, hem de resmi ve iletisi aceleye geldiginden icime sinmemisti, ama yorumlariniz beni sevindirdi.

8/16/2006 05:38:00 PM  
Blogger hanimiş said...

Zinnur merhaba,
Aceleye geldi desen de, fotoğraf gayet iştah kabartıyor. O en üstteki siyah incir mi yoksa.. Neyse benim esas diyeceğim şu ki hani konularına göre arşiv? Sitem etmek gibi olmasın ama :)

8/17/2006 01:20:00 PM  
Blogger zinnur said...

Isil'cim, evet, gordugun incir.

Esas konuya gelince, ne diyecegim bilemiyorum bu konuda. Sana soz vereli aylar oluyor, degil mi? Baska birkac arkadasim da istemislerdi. Herhalde biraz rutin bir is oldugu icin pek cazip gelmiyor ki bir turlu el atamadim simdiye kadar. Ama simdi oyle utandim ki, bu aksam baslarim artik.

8/17/2006 03:13:00 PM  
Blogger sevdamavisi said...

harika görünüyor ellerinize sağlık. bı sıcakta ferahlık verdi.

8/20/2006 03:26:00 AM  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel tarif. tebrik ederim.

8/18/2011 11:41:00 AM  

Post a Comment

<< Home