Thursday, October 04, 2007

Tarifsizlere Devam ve Itir'in Sobesi

Dun de evdeydik aksam yemegi icin. Ayva tatlisini hepimiz seviyoruz ama en cok Zeynep seviyor diye, adini "Zeynep icin yapilan ayva tatlisi" koyduk. Tarifini daha once vermistim, farkli olarak evde onceki projelerden artan cekilmis findik fistik cinsi ne varsa, ayvalarin koyulasan surubuyla karistirip oyuklara doldurdum. Kaymak yoklugunda, maskarpon peyniri ile servis yaptik. Tadi guzeldi ama azicik daha pisirsem ve birazcik daha yumusasa, tam agzimiza layik olacakmis.

Bir onceki gun yaptigim keskul asagida resmini gordugunuz. Bu da gecenlerde buzluktan indirdigim ve bir kismini cikolatali fistikli kek icin kullandigim (taa Leyla'nin dugun pastasindan artakalan) fistik ezmemin sonunu degerlendirmeye vesile oldu. Ezme az oldugundan, biraz da file hindistan cevizi attim sute ve tadini almasi icin birlikte agir agir kaynattim bir sure. Tarifin gerisi burda verildigi gibi, yalniz subye ile ugrasmayip bardak sut basina 1 yemek kasigi pirinc unu ile koyulastirdim. Guzel bir keskul oldu. Sutlu tatlilara bayiliyorum.

Gelelim sobemize. Itir, yeni bir oyun yollamis benden yana. Haberi ulastiran yorumu da cok sevimliydi. Itir'cigim, seni kendime mutfak arkadasi aldim gitti!

Bu oyunda en yakininizda duran kitabin 187. sayfasinin ilk cumlesini yaziyorsunuz. Amerika'da yasadigimdan, cevremdeki kitaplarin cogu Ingilizce. Sartlara uyan kitap Antropozofinin babasi Avusturyali dusunur Rudolf Steiner'in How to Know Higher Worlds (Daha Ulvi Alemleri Nasil Bilmeli) kitabiydi. 187. sayfanin ilk cumlesi soyle: "To prevent this, your own wisdom must be great enough to take over the task previously performed by the hidden wisdom now departed from you." Kotu bir cevirisini ekliyorum: "Bunun onune gecebilmek icin, kendi bilgeligin, simdi senden ayrilmis olan gizli bilgeliginin gorevlerini devralabilecek kadar cok olmali."

Bu yetmedi, en yakin Turkce kitap arayisina gectim. O da Omer Tugrul Inancer'in Sohbetler kitabi oldu. 187. sayfada bir sonraki bolumun konu basligi var sadece: "SEVGI"

Peki ben kimi sobeleyeyim dedim kendi kendime ve bu mimin rasgeleligine uygun bir ruhla, takip ettigim bloglar listesinin 18. ismini sobelemege karar verdim. [187 linkim olsa, 187.yi sobeleyecektim, ama henuz sadece (!) 105 linkim varmis.] Bir baktim, Benim Kucuk Mutfagim cikti. Pek de isabetli oldu, zira bildigim kadariyla Tugce okumayi cok sever. Umarim daha sobelenmemissindir, Tugce.


27 Comments:

Blogger munevver said...

Zinnur'cuğum, bence de bir mesaj bu. Birbirini hiç görmeyen bu insanları birbirine yaklaştıran "sevgi"'den başka ne olabilir. Bu oyunu çok "sevdim" ben.

Sevgiyle,

Nane Limon.

10/04/2007 06:10:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur Hocam, daveti kabul ettiginiz icin cok tesekkurler.

Basvurumu kabul ettiginiz icin de ayrica tesekkur ederim. Rana "Once CVsini gorelim!" diyecek diye korkmustum. :)

Ellerinize saglik, yiyenlere afiyet olsun.

Itir.

10/04/2007 07:50:00 AM  
Blogger tugce:-) said...

zinnurcum,
çok sevindim gerçeken:) bunalmış şekilde çalışıyordum şimdi hemen en yakın kitaba gidiyorum :)

10/04/2007 07:51:00 AM  
Blogger Ferhanca said...

Tarifsizlere bayıldım..keşkülün ve suflenin tariflerini isteriz artık lütfen..sevgiler..

10/04/2007 12:17:00 PM  
Blogger Selma Alkan said...

Zinnur abla tatlilar nefis gorunuyor sanki ayva deyil de elmaya benziyor gorunumu harika..sevgiler

10/04/2007 02:33:00 PM  
Blogger Nilay Cinisli said...

Sevgili Zinnurcuğum,
Özellikle ayva tatlısının görüntüsüne bayıldım..Çok hoş ve lezzetli görünüyor...Ellerine sağlık..
Sevgiler

10/04/2007 03:41:00 PM  
Blogger Burçin'in Denemeleri said...

Zinnur, ayva tatlısında pişti olduk :)) Ne mutlu.. Çok lezzetli görünüyor gerçekten. Fıstıklı keşkülü de ilk fırsatta denemek istiyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler,

10/05/2007 12:14:00 AM  
Blogger IŞILCA TATLAR said...

Merhaba Zinnur hanım,
Bilmiyorum artık bu size bıraktığım kaçıncı yorumum.Ama nedense bir türlü çıkmıyor.
Sizi 'Our Pattiseri' den beri zevkle izliyorum ve yaptıklarınızı ben de uygulamaya çalışıyorum. Yaptığınız her yemek pasta çok güzel.Sayenizde bilmediğim birçok malzemeyi öğrendim.(matcha çayı, krem fresh gbi)Hele bir de detaylı anlatmanız beni çök memnun ediyor.
Uygulamalarımda hiç hüsrana uğramıyorum. Yaptıklarınız çok emek ve dikkat isteyen pastalar.
Ben çok yeni katıldım aranıza ama sizden sık sık bahsedeceğim, hatta başladım bile.Sizden yaptığım pastalar bloğumda yer alacak. Sizden yaptıklarıma bakabilirseniz çok mutlu olurum çünkü sizin eleştirileriniz benim için çok değerli.
Kızlarınızın, Ceyda'nın ve sizin ellerinize sağlık.
Sevgilerimle,

10/05/2007 04:00:00 PM  
Blogger Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... said...

This comment has been removed by the author.

10/06/2007 07:00:00 AM  
Blogger Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... said...

Zinnur canım seni linklerime ekledim sende beni eklersen çok çok sevinirim.
Sevgiler...

10/06/2007 07:01:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur Hanim,
sizin sitenizi sik sik ziyaret ediyorum. (Mutfaktaki marifetinize hayran olmamak mumkun degil)Hatta birkac sene once Turkiye ya bagis kampanyasinda size bir kart atmistim. Birkac gun once Chicago da ki Turk marketinden ev yapimi hashasli corek aldim. Ben gercekten cok severim bu coregi... Ben de yapmak istiyorum ancak markette hashas ne olarak geciyor onu bilemiyorum. Bunun cevabini dusunurken aklima hemen siz geldiniz. Bunu bilirse Zinnur Hanim bilir kendisine bir danisayim diye dusundum.Bu konuda bana yardim ederseniz cok memnun olurum. Onerdiginiz bir tarif varsa da bilmek isterim.
Tesekkur ederim...

sevgiler
sevim

10/06/2007 08:14:00 AM  
Blogger bir demet feslegen said...

Zinnur'cuğum
Sütlü tatlıları ben de çok seviyorum, hele sufle...Bayılırım...Yine iştahlarımızı kabarttın.Ellerine sağlık
Sevgiler

10/06/2007 08:17:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bu kelimeler öyle oturdu ki şimdi ki halima yanında da ayva tatlısı var bak şu tesadüfe
ellerine sağlık

10/07/2007 09:40:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Munevver, oyuna senin vesilenle dahil oldum sayilir. Tesekkur eder, kucak dolusu sevgiler yollarim sana.

10/10/2007 11:14:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Itir, esas ben davet ettigin icin tesekkur ederim. Beklenmedik bir anda, hos bir mesaj aldim kitabimin 187. sayfasindan. Ihtiyacim vardi sanirim bu mesaji almaga.
Sevgiler,

10/10/2007 11:16:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tugce, yazdiklarini okumaktan zevk aldim. Hem de ilk defa birilerini sobelerken cekinmedim senin sayende.
Sevgiler,

10/10/2007 11:17:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ferhan, sufleninkini verdim hafta sonunda, digeri icin de bir link var iletide. Sadece subye yerine pirinc unu kullandim bu sefer.
Sevgiler,

10/10/2007 11:18:00 AM  
Blogger zinnur said...

Selma, tesekkurler.

10/10/2007 11:19:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nilay, cok tesekkur ederim. Tesadufen Burcin de yapmis ayni tatlidan. Ben onunkinin rengine bayildim, benimki nar suyuyla pisirdigim icin biraz daha koyu oldu. Bir dahaki sefere narsiz deneyecegim, bakalim nasil olacak?
Sevgiler,

10/10/2007 11:24:00 AM  
Blogger zinnur said...

Evet, Burcin'cigim, fakat seninki muhtesem olmus gercekten. Yani yeni yedigim halde ozendirdi. Benimkileri nar suyu arti su karisiminda pisidigim icin renkleri koyulasti. Gerci nar suyunun tadini seviyorum ayva ile, ama senin rengi tutturabilmek icin, bir dahaki sefere narsiz deneyecegim. Sanirim onun disinda metodumuz ayni: cekirdeklerle uzun uzun pisirmek..
Sevgiler,

10/10/2007 11:28:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Isil, yorumun beni cok mutlu etti. Dedigin gibi biraz yardimci olabildiysem, buyuk bir mutluluk benim icin. Blogun hayirli olsun, ziyaretine geldim, makaronlarini gordum, cok guzel olmuslar. Ellerine saglik. Daha once makaron konusunda yorumlastigimizi hatirladim bakarken. Hemen ekleyeyim, sadece makaronlar degil, hersey guzel olmus. Iyi ki Burcin bu konuda destek vermis ve seni ve blogunu kazandirmis bize. Seni linklerime ekledim. Yeni paylasimlarini sabirsizlikla bekliyorum.
Sevgiler,

10/10/2007 11:36:00 AM  
Blogger zinnur said...

Perihan, hemen ekliyorum. Link icin tesekkurler ve sevgiler,

10/10/2007 11:37:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevim, nazik yorumun icin tesekkur ederim. Ayni zamanda cevabim geciktigi icin de ozur dilerim. Ben hashas ezmesini Turk marketlerden aliyorum gerci ama Romanya tatlilarinda vs de poppy seed paste adi ile kullanildigina sahit oldum. Yalniz boylesini bildigimiz markette bulman zor, yakininizda Hint, Pakistan urunleri satan yer varsa deneyebilirsin. Bunun yerine poppy seed filling bakabilirsin marketlerde, o da ezilmis hashas, yalniz cogunlukla seker katkili oluyor.
Sevgiler,

10/10/2007 11:48:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevim, eksik kalmis cevabim.Ben de epey zamandir hashasli corek yapmak istiyorum, ama henuz kismet olmadi. Bircok yemek blogunda, cok guzel gorunuslu tarifine rastladim, fakat hicbirini denemedigim icin bir tavsiyede bulunamayacagim.
Sevgiler,

10/10/2007 11:59:00 AM  
Blogger zinnur said...

Eda,sutlu tatlidan hafifi ve guzeli yok, oyle degil mi?
Sevgiler,

10/10/2007 12:00:00 PM  
Blogger zinnur said...

Yesim, yorumuna tesekkur ederim.
Sevgiler,

10/10/2007 12:01:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Yalnızca şeker hamuru kursu değil ayrıca Packer şeker hamuru satış noktası olacaksınız.

www.sekerhamur.tr.gg

Size sağlayacaklarımız,



Kursiyer başına ücretsiz şeker hamuru ( kurs kaç gün alacak yada sınıflar kaç kişilik olmasına göre değişen miktarlarda)

Kursiyer başına hazır pasta tabanları (kurs kaç gün alacak yada sınıflar kaç kişilik olmasına göre değişen miktarlarda)

Şeker hamuru şekillendirme setleri ( kursu açan şahıs için verilir)

Pasta standları (tekli ve ikili )

Ürün standı ( 1 adet )

Kurs için 1 adet mutfak tipi fırın



Bunlarla beraber sponsor olduğumuz için sizden isteyeceklerimiz



Şeker hamurunda Packer den başka marka satmamanız.

Mağazanızın vitrininde göze görünen yerde,tabelenızda ve tanıtım kart ve broşürlerinizde Packer Sticker yer alması gerekmektedir.

Mağaza vitrinini Packer standartlarına göre dizayn etmeniz gerekmektedir.

Mağaza giriş katı olmalı en az 40metrekare olmalıdır (atelye =25mt. teşhir ve satış için 15mt.)

Satış noktası ve kurs olarak ayda en az 200kg. hamur satacağınızı taahüt etmeniz,gerekmektedir.)







Şeker hamuru satışından elde edilecek gelirden pay verilir ( satış noktası aylık taahüt edeceği satış miktarı üzerinden yüzdelik verilir.. Örneğin: aylık 200 kg -300kg aras satış yapan mağaza ile 500kg-600kg stış yapan mağazanın payları faklı olacaktır





not: açılacak yer pastane değil sadece şaker hamuru şekillendirme kursu ve şeker hamuru ve ekipmanları satış noktası olacaktır.

11/05/2007 12:05:00 PM  

Post a Comment

<< Home