Bogurtlenli Haftasonu Pastasi
Supermarkette mevsimden beklenmeyecek guzellik ve ucuzlukta bogurtlenler bulunca, bunu bir pastayla kutlamak gerekmez mi? Tesadufen bogurtlen recelim ve surubum da vardi. Boylece klasik rulo pastami bu sefer de bogurtlenli yaptim. Pandispanyami surupla islatip, uzerine ince bir tabaka halinde bogurtlen receli surdum. Bir bardaktan biraz fazla sut kremasini vanilya ve sekerle tatlandirip cirptim. Bunun az bir kismini suslemeler icin ayirip, kalanini recelli pandispanyanin uzerine yaydim. Pandispanyanin kisa ucu boyu sira bogurtlenleri araliksiz olarak dizdim. Sonra bogurtlenli uctan baslayarak, mumkun oldugunca s1k1 bir rulo yaptim. Servis tabagina alip, uzerine pudra sekeri eledim. Kalan kremayla ve bogurtlenlerle pastanin uzerini susledim.
Hepinize bol agiz tadli, guzel bir Pazar diliyorum.
Hepinize bol agiz tadli, guzel bir Pazar diliyorum.
23 Comments:
pasta nefis görünüyor,ellerine sağlık.sık sık yeni resimler koyman çok sevindirici.güzel günler diliyorum.
seda
tarifname.blogspot.com
Sevgili Seda, resimlerle s1k s1k guncellemege devam edecegim. Yeni kamerami kesfettikce resimler daha iyi olacak diye umuyorum. Yorumun icin tesekkurler.
Pasta çok güzel görünüyor, ellerine sağlık Zinnur.
Ellerine sağlık Zinnur.Çok güzel görünüyor diğer pastaların gibi...
O değişiklik başlıklı yazını okuduğumda sanki bir daha tarif eklemezmişsin gibi bir hal kalmış içimde daha sık bakar oldum bloguna :)Ve yine buralarda sana dair izler görmek çok hoş oluyor..
Selam ve sevgilerimle...
Zinnur çok güzel gözüküyor, ellerine sağlık. Başka tarifler de koymuşsun ne güzel:) Dün ben de böğürtlenlere uzun uzun bakıp almadım, keşke alsaymışım:( Neyse şu kabak etkinliğinden sonra alayım ben:) Sevgilerimle.
Pembeli, cok tesekkur ederim.
Serinmavi, tesekkur ederim. Aslinda tarif eklememe kararim gecerli. Yalniz mumkun oldugunca arsivdeki temel tarifleri kullanmaga calisacagim ki, denemek isteyen arkadaslar icin yol gosterici nitelikte olsun. Arada vaktim uygun oldugunda, ya da mutlaka paylasmak istedigim orijinal bir tarif oldugunda, onu da eklemeye calisirim tabii.
Behiye, tesekkurler. Figen'e onceden soz verdigim tarifi ekledim. Bogurtlenli pasta ise uzun tarife ihtiyac duyurmayacak cinsten, kolay bir seydi. Bu arada kabak etkinliginin logosunu bile koyamadim ben daha, hatirlattigin cok iyi oldu.
Hepinize sevgiler,
Zinnur,buradasın ,sağol ,yine de detayları yazacağım diye yorma kendini Sevgilerim tüm aileye.
ZİNNUR MERHABA,
SAYFANI ÇOK UZUN SÜREDİR SESSİZ SEDASIZ İZLİYORUM. DEĞİŞİKLİK YAZINI OKUYUNCA "EYVAH ARTIK YOK" DİYE DÜŞÜNMÜŞ VE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM.YENİ RESİMLER EKLEMENE ÇOK SEVİNDİM. TARİFLER DE ZATEN ESKİLERE ATIF YAPTIĞIN İÇİN YETERLİ BENCE. BİZ RESİMLERLE DE İDARE EDERİZ. YETERKİ SEN HEP BİZLERLE OL. BU PASTADA DİĞERLERİ GİBİ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK VE ESEN KAL....
Cilek'cigim, bizden de sizin ailenin butun fertlerine sevgiler..
Ufuk, tesekkur ederim ilk yorumun icin. Aynin zamanda yureklendirici sozlerin icin de... Sizlerle paylasmak cok guzel. Keske her istedigimi yapabilecek kadar bereketli olsaydi vaktim!
Guzel gunler dilegiyle,
Rulo, piramit ve milföy. Bunlar çocukluğumun en gözde pasta çeşitleriydi. Pangaltı'da tam Hay Layf Pastanesi vardı ve oraya gidip bu pastalardan yemek bayramdı bizim için. Senin ruloların da bende hep nostalji yapar böyle sevgili Zinnur.
Oyaya katılıyorum Zinnur.Nostaljik pastalarının yanında yeni mutfak pastalarını da çok beğeniyoruz biz.Ellerine sağlık.
Sevgiyle öpüyorum.
O pastanenin adina bayildim, Oya'cigim. Ama hic degilse Turkcelestirmis yazmislar o zaman.
Piramitler, milfoyler filan artik pek ortada yoklar galiba? Rulolar da mi yokoldu yoksa? Vah yazik, bana en cazip gelen tatlilar iste bu saydigin gencligimin pastalari. Gerci simdilerde bulup yesem de, o eskiden yediklerimin tadini alamiyorum ya... Yaslanmak bu olsa gerek!
Sevgiler,
Munevver'cigim, sagolasin. Ovguye ovguyle karsilik vermek icin degil, inan, ben de senin her yaptigina bayiliyorum.
Sevgiler,
Sitenizi yeni keşfettim... Herşey muhteşem görünüyor özellikle de bu pasta.
Cok tesekkur ederim, Cenk. Ben de senin siteni ziyaret ettim ve memnuniyetle mutfaga ait bircok ortak zevkimiz oldugunu gordum.
Uzun zamandir ilgilenemedigim bir Ingilizce blogum var benim. Belki goz atmak istersin.
Sevgiler,
Sizin bu pastanizi bugun dogumgunum icin denedim, tabii ki sizinkiler kadar olmadi ama ilk deneme icin oldukca basarili diyebilirim. harika pandispanya tarifi icin tesekkurler. artik siki takipcinizim.
Sunrise, hemen ziyaret edip gordum. Ellerine saglik, gayet basarili olmus. Deneyip memnun kalmaniz beni cok mutlu etti.
Sevgiler,
ellerinize saglik , pastaniz pek bi leziz gorunmekte. Sorum size su: bu hamuru normal kaca kac ebatlarinda (yaklasik) tepsiye dokmemiz gerek ? Tesekkurler simdiden.
Sevgiyle kalin.
Yesim
Yesim, ben 33 cm x45 cm lik firin tepsisi kullandim ama 30 cm x40 cm lik tepsi de olabilir.
Sevgiler,
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Bu pastayi deneyecegim, size de bildirecegim, insallah.
Sevgiyle,
YESIM
Ahududulu pastanizi denedim ve sonuc mukemmel oldu. Biz tadina bayildik. Disardan alinan pastalar gibi ici bayiltmiyor. Tadi tam yerinde. Bu tarifi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.
Simdi de buyuk oglumun dogumgunu icin bir pasta ararken bogurtlenli pastanizi gordum. Digerinden daha basit gibi gozukuyor. Ama surup konusunda biraz aciklama yapabilir misiniz? Bogurtlen surubu gibi bir sey mi bu? Ya da corn syrup gibi birsey mi? Ogrenebilirsem hemen bu pastayi yapmak istiyorum. Cok leziz gozukuyor.
Tesekkurler
Ellerinize saglik
Fulya
Yunkabu, cok sevindim iyi sonuc aldigina. Bu pastadaki bogurtlen surubunu bir Arap marketten almistim ben, ama illa bogurtlen surubuyla islatmak gerekmez. Maksat, pandispanyaya biraz nem vermek. Arsivde seker surubu tarifleri var. Aslinda corn syrup da olabilir biraz kalin olmakla beraber; icine azicik vanilya da katabilirsin. Pandispanya her iki pastada da ayni gerci, yine de puf noktalari vidyo klibine bakmak isteyebilirsin.
Kolay gelsin simdiden. Buyuk oglunun dogum gununu de kutlarim.
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home