Saturday, December 09, 2006

Bogurtlenli Haftasonu Pastasi

Supermarkette mevsimden beklenmeyecek guzellik ve ucuzlukta bogurtlenler bulunca, bunu bir pastayla kutlamak gerekmez mi? Tesadufen bogurtlen recelim ve surubum da vardi. Boylece klasik rulo pastami bu sefer de bogurtlenli yaptim. Pandispanyami surupla islatip, uzerine ince bir tabaka halinde bogurtlen receli surdum. Bir bardaktan biraz fazla sut kremasini vanilya ve sekerle tatlandirip cirptim. Bunun az bir kismini suslemeler icin ayirip, kalanini recelli pandispanyanin uzerine yaydim. Pandispanyanin kisa ucu boyu sira bogurtlenleri araliksiz olarak dizdim. Sonra bogurtlenli uctan baslayarak, mumkun oldugunca s1k1 bir rulo yaptim. Servis tabagina alip, uzerine pudra sekeri eledim. Kalan kremayla ve bogurtlenlerle pastanin uzerini susledim.

Hepinize bol agiz tadli, guzel bir Pazar diliyorum.

23 Comments:

Anonymous Anonymous said...

pasta nefis görünüyor,ellerine sağlık.sık sık yeni resimler koyman çok sevindirici.güzel günler diliyorum.

seda
tarifname.blogspot.com

12/10/2006 02:49:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Seda, resimlerle s1k s1k guncellemege devam edecegim. Yeni kamerami kesfettikce resimler daha iyi olacak diye umuyorum. Yorumun icin tesekkurler.

12/10/2006 05:30:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pasta çok güzel görünüyor, ellerine sağlık Zinnur.

12/11/2006 01:09:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ellerine sağlık Zinnur.Çok güzel görünüyor diğer pastaların gibi...

O değişiklik başlıklı yazını okuduğumda sanki bir daha tarif eklemezmişsin gibi bir hal kalmış içimde daha sık bakar oldum bloguna :)Ve yine buralarda sana dair izler görmek çok hoş oluyor..

Selam ve sevgilerimle...

12/11/2006 04:05:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur çok güzel gözüküyor, ellerine sağlık. Başka tarifler de koymuşsun ne güzel:) Dün ben de böğürtlenlere uzun uzun bakıp almadım, keşke alsaymışım:( Neyse şu kabak etkinliğinden sonra alayım ben:) Sevgilerimle.

12/11/2006 07:21:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pembeli, cok tesekkur ederim.

Serinmavi, tesekkur ederim. Aslinda tarif eklememe kararim gecerli. Yalniz mumkun oldugunca arsivdeki temel tarifleri kullanmaga calisacagim ki, denemek isteyen arkadaslar icin yol gosterici nitelikte olsun. Arada vaktim uygun oldugunda, ya da mutlaka paylasmak istedigim orijinal bir tarif oldugunda, onu da eklemeye calisirim tabii.

Behiye, tesekkurler. Figen'e onceden soz verdigim tarifi ekledim. Bogurtlenli pasta ise uzun tarife ihtiyac duyurmayacak cinsten, kolay bir seydi. Bu arada kabak etkinliginin logosunu bile koyamadim ben daha, hatirlattigin cok iyi oldu.

Hepinize sevgiler,

12/11/2006 07:57:00 AM  
Blogger İpek Kuscu said...

Zinnur,buradasın ,sağol ,yine de detayları yazacağım diye yorma kendini Sevgilerim tüm aileye.

12/11/2006 09:53:00 AM  
Blogger ufukmutfakta said...

ZİNNUR MERHABA,
SAYFANI ÇOK UZUN SÜREDİR SESSİZ SEDASIZ İZLİYORUM. DEĞİŞİKLİK YAZINI OKUYUNCA "EYVAH ARTIK YOK" DİYE DÜŞÜNMÜŞ VE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM.YENİ RESİMLER EKLEMENE ÇOK SEVİNDİM. TARİFLER DE ZATEN ESKİLERE ATIF YAPTIĞIN İÇİN YETERLİ BENCE. BİZ RESİMLERLE DE İDARE EDERİZ. YETERKİ SEN HEP BİZLERLE OL. BU PASTADA DİĞERLERİ GİBİ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK VE ESEN KAL....

12/11/2006 10:01:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Cilek'cigim, bizden de sizin ailenin butun fertlerine sevgiler..

Ufuk, tesekkur ederim ilk yorumun icin. Aynin zamanda yureklendirici sozlerin icin de... Sizlerle paylasmak cok guzel. Keske her istedigimi yapabilecek kadar bereketli olsaydi vaktim!

Guzel gunler dilegiyle,

12/12/2006 10:28:00 AM  
Blogger Oya Kayacan said...

Rulo, piramit ve milföy. Bunlar çocukluğumun en gözde pasta çeşitleriydi. Pangaltı'da tam Hay Layf Pastanesi vardı ve oraya gidip bu pastalardan yemek bayramdı bizim için. Senin ruloların da bende hep nostalji yapar böyle sevgili Zinnur.

12/15/2006 04:54:00 AM  
Blogger munevver said...

Oyaya katılıyorum Zinnur.Nostaljik pastalarının yanında yeni mutfak pastalarını da çok beğeniyoruz biz.Ellerine sağlık.
Sevgiyle öpüyorum.

12/15/2006 05:48:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

O pastanenin adina bayildim, Oya'cigim. Ama hic degilse Turkcelestirmis yazmislar o zaman.

Piramitler, milfoyler filan artik pek ortada yoklar galiba? Rulolar da mi yokoldu yoksa? Vah yazik, bana en cazip gelen tatlilar iste bu saydigin gencligimin pastalari. Gerci simdilerde bulup yesem de, o eskiden yediklerimin tadini alamiyorum ya... Yaslanmak bu olsa gerek!

Sevgiler,

12/15/2006 09:07:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Munevver'cigim, sagolasin. Ovguye ovguyle karsilik vermek icin degil, inan, ben de senin her yaptigina bayiliyorum.
Sevgiler,

12/15/2006 09:09:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sitenizi yeni keşfettim... Herşey muhteşem görünüyor özellikle de bu pasta.

12/15/2006 02:21:00 PM  
Blogger zinnur said...

Cok tesekkur ederim, Cenk. Ben de senin siteni ziyaret ettim ve memnuniyetle mutfaga ait bircok ortak zevkimiz oldugunu gordum.

Uzun zamandir ilgilenemedigim bir Ingilizce blogum var benim. Belki goz atmak istersin.
Sevgiler,

12/19/2006 01:53:00 AM  
Blogger sunrise said...

Sizin bu pastanizi bugun dogumgunum icin denedim, tabii ki sizinkiler kadar olmadi ama ilk deneme icin oldukca basarili diyebilirim. harika pandispanya tarifi icin tesekkurler. artik siki takipcinizim.

8/27/2007 07:02:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sunrise, hemen ziyaret edip gordum. Ellerine saglik, gayet basarili olmus. Deneyip memnun kalmaniz beni cok mutlu etti.
Sevgiler,

8/29/2007 08:17:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

ellerinize saglik , pastaniz pek bi leziz gorunmekte. Sorum size su: bu hamuru normal kaca kac ebatlarinda (yaklasik) tepsiye dokmemiz gerek ? Tesekkurler simdiden.
Sevgiyle kalin.
Yesim

9/28/2007 08:59:00 PM  
Blogger zinnur said...

Yesim, ben 33 cm x45 cm lik firin tepsisi kullandim ama 30 cm x40 cm lik tepsi de olabilir.
Sevgiler,

9/29/2007 11:12:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Bu pastayi deneyecegim, size de bildirecegim, insallah.
Sevgiyle,
YESIM

9/30/2007 09:54:00 PM  
Blogger Yunkabu said...

Ahududulu pastanizi denedim ve sonuc mukemmel oldu. Biz tadina bayildik. Disardan alinan pastalar gibi ici bayiltmiyor. Tadi tam yerinde. Bu tarifi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.
Simdi de buyuk oglumun dogumgunu icin bir pasta ararken bogurtlenli pastanizi gordum. Digerinden daha basit gibi gozukuyor. Ama surup konusunda biraz aciklama yapabilir misiniz? Bogurtlen surubu gibi bir sey mi bu? Ya da corn syrup gibi birsey mi? Ogrenebilirsem hemen bu pastayi yapmak istiyorum. Cok leziz gozukuyor.
Tesekkurler
Ellerinize saglik
Fulya

9/09/2009 05:55:00 AM  
Blogger zinnur said...

Yunkabu, cok sevindim iyi sonuc aldigina. Bu pastadaki bogurtlen surubunu bir Arap marketten almistim ben, ama illa bogurtlen surubuyla islatmak gerekmez. Maksat, pandispanyaya biraz nem vermek. Arsivde seker surubu tarifleri var. Aslinda corn syrup da olabilir biraz kalin olmakla beraber; icine azicik vanilya da katabilirsin. Pandispanya her iki pastada da ayni gerci, yine de puf noktalari vidyo klibine bakmak isteyebilirsin.

Kolay gelsin simdiden. Buyuk oglunun dogum gununu de kutlarim.

9/09/2009 06:59:00 AM  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel tarif. tebrik ederim.

8/18/2011 11:59:00 AM  

Post a Comment

<< Home