Friday, February 26, 2010

Erikli Mekik-II (Finansiyer)

Karlar altindayiz. Uc gundur durmaksizin yagiyor. Okullar ve is yerleri tatil oldu. Pencereden baktigimda gordugum manzara bu. Ise gitmeyince, elzem diger islerimi yapmak yerine aslima dondum ve mutfakta fazlaca vakit gecirir oldum. Once, hafta sonunda Zeynep eve gelecek diye, Rose Beranbaum'un yeni kitabindan mekik hamuru hazirlayip, ertesi gun taze taze pisirilmek uzere buzdolabina attim. Artan yumurta sarilariyla da cikolatali krem brule yaptim. Bruleler fotograf filan cekmeye kalmadan bitti. Bu gordugunuz ayni tarifin cook onceden cekilmis fotografi.

Ertesi gun, mekikleri pisirdim. Gorunusleri istah acici idi ama acikcasi bu mekikler tadlariyla beni hayal kirikligina ugrattilar. Kitaptaki goruntuyu almalari icin, belirtilen sureden daha fazla pisirmem gerekti. Bundan midir bilmem, biraz kuruydular. Bademin de, kahverengilestirdigim tereyaginin da lezzetini alamadim; bunun yerine yumurta kokusu geldi burnuma. Sekerleri de sanki azdi. Hani nerdeyse diyecegim ki, pisirilmemis memik hamurunun tadi, pisirilmis halinden daha guzeldi. Belki bircok meyvali tatlida oldugu gibi, bir iki gun dinlenmege alsam, daha lezzetleneceklerdi ama ona da firsat olmadi.

Butun bunlara ragmen, Zeynep mekikleri begendi. Evden uzakta, cogu zaman istemedigi seyleri yemek zorunda kalmak, zaten az olan seciciligini iyiden iyiye yok etti galiba. O ne derse desin, bence bu mekikler goruntusu lezzetinden daha iyi olan tatlilar kategorisinde. Bir daha yapacagimi hic tahmin etmiyorum. Tarifin, cikmasini ne zamandir dort gozle bekledigim Rose's Heavenly Cakes kitabindan olmasi da ayri bir hayal kirikligi oldu benim icin.

Durum boyle olunca, tarif vermek yerine sizi oncelerden yaptigim su erikli mekik tarifine yonlendirmeyi tarcih edecegim. (O sefer de mekikten artan yumurta sarilarini krem brule yaparak degerlendirmisim.) Sozettigim iletide sizi daha lezzetli bir mekik hamuruna goturecek bir link bulacaksiniz. Rose Beranbaum'un mekiklerinin goruntusuyle, o tarifin detaylarini birlestirerek, her bakimda dort dortluk bir mekik ortaya cikarabilirsiniz belki.


12 Comments:

Blogger sevil(birdemliksohbet) said...

zinnur günaydın seninde dediğin gibi bazı tatlar sadece görüntüsü için yenir sanırım senin bu tarifte sırf görüntüsü için yenecek türden
:)
olsun ellerine saglık her ne kadar tadını beğenmesende bence süper olmuş

kar ne güzel yağmış keşke burdada yağsa ama nerde şöyle bir yağdı geçti gitti ..
sevgiyle kal
iyi hafta sonları canım..

2/26/2010 11:45:00 PM  
Blogger Dilek'ce said...

Zinnur ellerine saglik! Süper görünüyorlar!Iyi ki kar yagmis diyesim geliyor;)

2/28/2010 08:57:00 AM  
Blogger Özlem said...

Ne muhteşem bir görüntü. Artık bizim buralara bahar geldi diyebilirim. Valla şimdiden özledim karım.
Tatlılar da harika görünüyor bu arada, ellerine sağlık canım.
Sevgiler

2/28/2010 06:26:00 PM  
Blogger zinnur said...

Sevil, yorumun icin tesekkurler...kar goruntu olarak cok hostu gercekten, ama kara aliskin olan bu diyarda bile hayati bir olcude durdurdu. Simdi yeni bir kar firtinasindan bahsediyorlar.Bakalim o ne siddette olacak?
Sevgiler.

3/01/2010 05:43:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sagol Dilek'cigim, benim de hosuma gitti mutfakta olmak. Ondan sonra 2 tane de ismarlama pasta yaptim, biscotti pisirdim. Mutfagimiz faaldi yani. Aman hep oyle olsun.
Sevgiler...

3/01/2010 05:45:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ozlem, ben bahara hazirim dogrusu. Dort gozle bekliyorum buzlarin erimesini. Gerci her mevsimin kendine ozgu guzellikleri var muhakkak ki.

Cok tesekkur ederim nazik yorumun icin.

3/01/2010 05:46:00 AM  
Anonymous selince said...

ne hos, ne degisik bir tarif.. harikalar yaratmıssınız.. ellerinize saglık..

3/01/2010 05:49:00 AM  
Blogger karabiberinmutfagi said...

ay ne kadar sırın ve güzel bır görüntüsü var bunların elelrıne saglık cnm :)

3/01/2010 07:12:00 AM  
Blogger BEDİA said...

emeğinizin karşılığına değecek lezzeti yakalayamamanıza üzüldüm. ayrıca dürüstlüğünüz için en azından kendi adıma tekrar teşekkür ederim

3/02/2010 03:31:00 PM  
Blogger Peri Tozu Fotograf said...

Tatlilar cok istah acici gorunuyor.Sitenizi kendi sitemde takip etikklerim kategorisi olusturdugumda, icerisine alicam izninizle :)

3/06/2010 11:18:00 PM  
Blogger HADİYE said...

Merhaba Zinnur,

Görüntü muhteşem.Tadıda iyidir bence.Ellerine sağlık.

Sevgiler*

3/12/2010 01:16:00 AM  
Anonymous bahar soysal said...

ya kızlar harika bir blog yapmışsınız :))) ellerinize sağlık ama ramazanda biraz işkence oluyor :)..şaka bir yana mükemmel bir blog hazırlamışsınız :)...bu arada bir soru sormak istiyorum sizlere malum alışverişle ilgili nereye baksam bulamadım şu aşağıda ki ürüne bayıldım ama çok pahalı bu parayı bu ürüne versem her halde eşim boğar beni :)))..şaka bir yana bu ürünlerin taklitleri veya ucuzunu alabileveğim bir yer var mı örnek ürün ;

http://www.tablocu.com/abstract_parcali_yagliboya_t/the_limit_yagliboya_tablo/resim/1698/

şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

sevgilerimle
bahar soysal

8/23/2010 04:03:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home