Wednesday, February 20, 2008

Cikolata, Cikolata...

Biliyorsunuz son zamanlarda epey cikolatali tatli yaptim. Her seferinde, bir dahaki tatliyi cikolatasiz yapma karari alsam da, son anda nasil oluyorsa unutulup gidiyor bu kararlar. Bu sartlar altinda, cikolatayi toptan almak makul bir secim oldu. Iste Rana'nin elinde gordugunuz 5 kg lik cikolata, bundan sonra yapacagim cikolatali tatlilara malzeme olacak. Ne dersiniz, kac tatli cikar bu kadar cikolatadan?

49 Comments:

Blogger IŞILCA TATLAR said...

Zinnur'cuğum,

Kaç pasta çıkar bilmiyorum ama ben o çikolatayı tutan şirin kızı yemek istiyorum. Ay çok tatlı, çok şirin.Bayılıyorum ona, onun o muzip, sevimli bakışlarına. Seninle tanışmayı ne kadar çok istesem de bir o kadar da Rana'yı görmeyi, sevmeyi istiyorum. Zeynep'te çok tatlı, güzel bir genç kız ama Rana daha alıp kucağa sevilecek konumda, herhalde ondan olsa gerek.
Maşallah onlara, üçü de çok akıllı, tatlı ve şanslı çocuklar. Böyle anne ve babası olduğu için.
Böyle güzel çocuklar yetiştirdiğin için seni kutlarım canım.

Çocukları ve seni çok öperim.

Sevgilerimle,

2/20/2008 05:19:00 PM  
Blogger Pınarın Kulubesi said...

Bence harika bir yazı olur, 5 kgluk çikolata bitince neler yapıldığını yazabilirsin. Geçenlerde ben de 1 litrelik krema almıştım, belki çok az gelebilir pasta ustaları için ama benim gibi acemisi için çok zordu. Paketi açtıktan sonra da kısa sürede bitirmek gerekiyor. Epey bir çeşit yaptım. Truf oldu, makarna sosu oldu,cheesecake oldu, 2adet yaş pasta oldu, birde harika kahve kreması oldu. Kendimle gurur duydum son damlasına kadar değerlendirmeyi başardığım için:)
Çikolata resmi harika, önce şaka zannettim, müzede filan görüp çektirdiler sanırım diyerek:)
Sevgiler

2/20/2008 10:46:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Çikolatayla sanırım senin kullandığın gramajlarla 10-15 arası pasta çıkar. Ama Rana'yla kaç pasta çıkar bilemem. Sanırım o ömürlük. Ye ye bitmez;-))

2/20/2008 11:12:00 PM  
Blogger PASTA TASARIM By Nesrin Tong said...

Sevgili Zinnur, sıkı takipçinim, ama sessiz takip...... (Birçok kez dara düştüğümde yardımıma koşan rehber niteliğindeki tariflerinden dolayı dualarım ulaşıyordur inşallah.....) Yalnız bu resmi görünce kendime hakim olamadım.... Ben çikolatayı değil şirin kızını görüyorum bu resimde..... Allah nazarlardan saklasın.......sevgilerimle......

2/20/2008 11:35:00 PM  
Blogger Selcen Şenocak said...

Zinnur'cuğum ne iyi yapmışsın bende çikolatalı her şeyi çok severim ve hep çikolatalı olsun isterim kaç pasta çıkar bilmem ama bende almalıyım. Kızında maşallah çikolatadan daha tatlı :)

Zinnur'cuğum senin çikolatalı:)Makaron tarifini yaptım çokkkkkk nefis ama eteksiz oldular. Tarifinide çok çok dikkat ederek yaptım ama :( neyse ikincisi inşallah etekli olacak bu güzel tarif için çok teşekkür ederim canım.

Sevgiler...

2/20/2008 11:38:00 PM  
Blogger Burçin'in Denemeleri said...

A ha ha ! Rana çok tatlı çıkmıııış. Sanki aklından annem bize bu kocaman çikolatayla kimbilir ne lezzetli şeyler yapacak diye geçiriyor :P
Ben de eskiden 2,5 kg lık iki çeşit kuvertür alırdım ama bitirmesi zor olduğu için artık tek tek alıyorum ve sütlüyü tercih ediyorum.:P Eskiden hep bitteri severdim. Yaş ilerledikçe zevkler de mi değişiyor nedir anlamadım. Bu kocaman çikolatayı bitirken yapacağın eserleri görmek için sabırsızlanıyorum şahsen.
Sevgiler kocaman...

2/21/2008 12:57:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

üfffff devasa bişey bu ya kaç tatlı ve pasta çıkabileceğini kestiremedim baya çok çıkar :))

2/21/2008 12:58:00 AM  
Blogger pelince said...

Zinnur sayfanı mümkün olduğunca az ziyaret etmek istiyorum,çünkü tatlı krizine sokuyorsun insanı....
Pastalar harika,fotoğraflar albenili...süper.Ama şu kocaman çikolata ve kızına bayıldım.Allah nazarlardan korusun,çok tatlı.Çikolata o kadar kocaman ki,ne kadarlık tatlı çıkar tahmin bile edemedim.....

Sene neler yaparsın bununla offfffki ne offf....

2/21/2008 06:23:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur Hanim,
Daha onceki okuyucularinda dedigi gibi, kiziniz cok sirin, cikolatadan bile daha tatli... Allah bagislasin.
Cikolataya gelince, tamda evde cikolatali birseyler olsa da yesem diyordum...
Trader Joe'da bu tarz cikolatalari gorup kim aliyor acaba demistim. Tabiki sizin gibi pasta ve cikolata ustalari aliyormus...
Bu kadar cikolatadan kac pasta, kurabiye cikar bilmiyorum ama hepsinin cok lezzetli ve olaganustu guzel olacagindan eminim.
Sevgiler,
Ilknur

2/21/2008 05:46:00 PM  
Blogger Dilek'ce said...

Resim cok sicak cikmis:)
Bir cikolata ancak bu kadar tatli bir kizla kendi degeri kaybedebilirdi! Rana ne cok sirin poz vermis!

2/22/2008 01:32:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur'cugum, ne zamandir sana yazacagim, bir turlu firsat olmadi. Ama bu resmi gorunce dayanamadim, diger yazmak istediklerim biraz daha bekleyebilir. Dilek cok guzel ifade etmis, 5 kiloluk degil, 10 kiloluk da olsa nafile, cikolata golgede kalmis bu resimde dogrusu. Rana'cigim, aydinlik yuzlu minik kiz,seni krema kaselerinin basinda yada suratini eksitip erik yerken, sonra benim hala favorim manakarli pasta nidasi ile taniyip sevdik, galiba bir bakima gurbette olup da ancak resimlerden bildigimiz bir yegen olup cikiverdin bizim pastane mudavimleri icin. Hayatta hep gul,hep de boyle guzel gul, e mi?

2/22/2008 11:37:00 AM  
Blogger bir dilim bir tutam said...

Zinnur bu gercek külce cikolata mi? nerden buldum bunu yahu.....?Ayrica Cikolata seven birine güzel bir armagan olur."Al sana cikolata doya doya ye!"

2/22/2008 02:55:00 PM  
Blogger Nezaket said...

Zinnur, ne tesaduf ben de kendime bu hafta 2.5 kg ve 900 gr lik iki ayri cesit cikolata aldim (Daha dogrusu iki ayri markanin bitterlerini aldim sandim ama sonradan birini yanlislikla sutlu aldigimi farkettim. Sanirim karistirarak kullanacagim, sen ne dersin?). Simdi evde bu kadar cok cikolata varken, en iyisi stoklari son kullanma tarihinden once eritmek icin hemen calismalara baslamak ve Bizim Pastane ye s1k
s1k ugramak :) Cikolatali tariflerini dort gozle bekliyorum. Sevgilerimle...

2/23/2008 12:45:00 PM  
Blogger Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

YANİ BENDE DİĞER ARKADAŞARA KATILIYORUM VE ÖNCE BU TATLI ŞİRİN RANA'YI YİYEREK BAŞLAMAK İSTİYORUM... MUZİP BAKIŞLARIN ARDINDA ÇİKOLATALI PASTALAR, KEKLER GEÇİYOR OLMALI... SICACIK KOCAMAN SEVGİLER...

2/23/2008 11:19:00 PM  
Blogger zinnur said...

Isil'cigim, dedigin gibi kucukler farkli seviliyor. Rana bize nese kaynagi. Yalniz, gec yasta cocuk sahibi olmanin kacinilmaz sonucu olarak biraz simarttik galiba. Ablasiyla, agabeyinden gormedigimiz basina buyrukluklari oluyor zaman zaman. Bakalim daha neler gorecegiz sayesinde?
Sevgiler,

2/24/2008 09:47:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Pinar, ben de ziyan etmeden elimdekileri bitirince cok mutluluk duyuyorum. Cikolatanin zamaninda bitirme telasesi yok, uzun sure saklanabiliyor. Bu bakimdan krema daha zor tabii. Sen iyi is basarmissin.
Sevgiler,

2/24/2008 09:49:00 AM  
Blogger zinnur said...

Fatos, haklisin, yogun cikolatali tarifler var elimde. Ama cogu yaptigim o kadar bol cikolatali degil. Daha once de boyle bir cikolata kullanmistim. Bana epey uzun sure gitmisti diye hatirliyorum. Ne kadar cok cikolata tukettigimizi anlamak acisindan yararli olacak bu koca blok cikolata. Rana'ya gelince, o gercekten hic tukenmeyen bir cesit tatli :)
Sevgiler,

2/24/2008 09:53:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nesrin, cok tesekkur ederim. Allah, cumlemizinkini korusun.
Sevgiler,

2/24/2008 09:54:00 AM  
Blogger zinnur said...

Selcen, cok uygun fiatli oldu boyle toptan almak. Tercih edisimin bir sebebi de buydu. Iyi kalite cikolatayi toptan almak iyi bir yatirim.

Makaronlar nazli kurabiyeler maalesef. Benim de gayet basarisiz bir kac tecrubem oldu son zamanlarda. Tam bu is oldu demisken, firinimi degistirdim, hersey nerdeyse sil bastan oldu. Diyecegim, parametrelerdeki ufak oynama cok seyi degistirebiliyor. Kesin bir sey soylemek zor ama, ayaklarin olmayisi bazen az karistirmaktan kaynaklanabiliyor. Fazla karistirinca da catlama ve duz makaronlar olabiliyor. Belki yardimci olur bir dahaki denemende.
Sevgiler,

2/24/2008 10:15:00 AM  
Blogger zinnur said...

Burcin'cigim, modelim icin soylediklerine tesekkur ederim. Zevklerin yasla degistigi cok dogru. Bende de sendeki durumun tersi oldu. Eskiden sutlu severken artik bitterci oldum. Onun ocon bu koca cikolata da bitter oldu. Ama, beyaz ve sut cikolatasindan ufak bloklar da atmayi ihmal etmiyorum erzak dolabima tabii. Ne olur, ne olmaz? Allah cikolatasiz birakmasin bizim gibi cikolatakolikleri. :)
Sevgiler,

2/24/2008 10:18:00 AM  
Blogger zinnur said...

Yurtdisi Egitim, evet, ben de oyle umuyorum. Epey zaman bitter cikolata alma derdim olmayacak herhalde.
Sevgiler,

2/24/2008 10:19:00 AM  
Blogger zinnur said...

Pelin, ben yine de s1k s1k beklerim Bizim Pastane'ye. Yemektense bakmak iyidir, degil mi? Cok tesekkur ederim yorumun icin, Allah hepimizinkini nazardan korusun.
Sevgiler,

2/24/2008 10:21:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ilknur, cok tesekkur ederim nazik yorumun icin. Bundan onceki ilk 5 kg lik cikolatami (birkac yil onceydi) Trader Joe'sdan almistim gercekten. Sutlu ile bitter arasindaydi kakao miktari olarak. Bana epey gitti. Bu yil tatil doneminde de baktim Trader Joe'sa ama buyuk blok cikolatalarinin kalitesini begenmedim. Icinde ek sebze yagi ilavesi filan vardi hatirladigim kadariyla. Orda daha kucuk, intizamsiz sekilde kirilmis Ghirardelli marka cikolata da satiyorlar, bilirsin. Onlari yillardir kullanirim ben.Fiatlar uygun, Ghirardelli de en iyisi degilse bile, kaliteli bir marka. Tek problem bitteri bulmak zor. Neyse ki, yilbasina dogru William Sonoma'da bu bitter bloku gordum, hem de cok uygun fiata. Boylece epey bir sure icin bitter cikolata ihtiyacimi karsilamis oldum.
Sevgiler,

2/24/2008 10:32:00 AM  
Blogger zinnur said...

Dilek'cigim, cok tesekkur ederim. O tatlilardan bir de sende var, ozledim onu ve resimlerini.
Sevgiler,

2/24/2008 10:34:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Turkmen, yorumunla blog gecmisime uzaniverdim hayalimde. Bizim Pastane'nin, bu amacla baslamadigim ve ozel hayatimizdan fazla bahsetmedigim halde, degerli bir gunce oldugunu dusundum bizim icin. Yazdiginiz bu yorumlar, cocuklarimin hic tanismadiklari ablalari, teyzeleri ve benim tanisamadigim ama kendime yakin hissettigim dunyanin dort bir yanindaki arkadaslarim, hayatlarimizi cok zenginlestirdiler. Bu yorumlar, resimler ve yazilar cok hos bir ani olacak butun ailem icin.
Sevgiler,

2/24/2008 10:40:00 AM  
Blogger zinnur said...

Serap, gercekten bu dusunce ile satisa sunulmustu sanirim. Zira William Sonoma'da Christmas oncesi buldum. Ama herhalde dusundukleri sekilde satamadilar ki, ucuzluga kondu. Hatta ben telefonla ayirtmak istedim almaga gitmeden ama satici hanim, hic gerek olmadigini, pek talep olmadigini soyledi bloklara.
Sevgiler,

2/24/2008 10:44:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nezaket'cigim, sutlu cikolatayi findikla, tarcinla ve zencefille birlikte (hep birlikte degil, ayri ayri) kullandiklarini goruyorum tariflerde. Sanirim diger malzemenin tadini bastirmak degil, ortaya cikarmak istedigimiz durumlarda kullanimi daha uygun oluyor. Karistirarak kullanabilirsin tabii, ama insanin cok yogun cikolata tadi aramadigi durumlar da oluyor dogrusu. Son yapip cok begendigim pastalardan Tatli Zevk, tamamen sutlu cikolata ile yapilmisti mesela. Onumuzdeki gunlerde, elimdeki sutlu cikolata ile yapilan birkac tarifi paylasmaga calisirim burada.
Sevgiler,

2/24/2008 10:51:00 AM  
Blogger zinnur said...

Aysel'cigim, cok tesekkur ederim yorumuna.
Sevgiler,

2/24/2008 10:52:00 AM  
Blogger munevver said...

Bitter çikolata ve Rana. İkisi bir arada ne güzel poz vermişler. Yüz ifadesine bayıldım Ranan'nın.

Bu demek oluyor ki, yakında çikolatalı tariflerle karşılaşacağız. Ben sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Ah bir de tadlarına bakabilsem?

Benim için de Rana'yı öper misin?

Sevgiyle, Nane Limon

2/25/2008 04:56:00 AM  
Blogger NiNo said...

en az 10 tatli cikar :D masallah rana pek guzel gulumsemis ;)

2/25/2008 06:10:00 AM  
Blogger Unknown said...

oooyyyy, çikolatayamı bakayım onu tutan "tatlı"yamı bakayım şaşırdım. ikisine de maşallah :-)

2/27/2008 09:52:00 AM  
Blogger elemsu said...

merhaba zinnur hanım
yani sizin için ne söylesem nasıl anlatasam ... kelimeler kifayetsiz kalıyor.en sonda söyleyeceğimi en başta söyşeyeyim...elleriniz dert görmesin...
bir şey merak ediyorum acaba yaptığınız ahududulu pastayı frambuazlı yapsam nasıl bir lezzet farkı olur?
teşekkür ediyorum,

2/28/2008 11:37:00 AM  
Blogger Cafe Gusto said...

Oh oh yaşadık desene Zinnurcuğum sen bu çikolatayı bitirmek için bize güzel tarifler hazırlamak zorundasın...
sevgiler...

3/01/2008 03:42:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

İyi Günler Zinnur Hanım Kompostoyla alakalı bir web sitesi kurdum. www.komposto.org Web sitemizde Linkler Bölümünde Sizin de Sitenizin Linkini Koydum Siz de Komposto.Org için tanıtım amaçlı bir link koyarsanız sevinirim, iyi çalışmalar.

3/02/2008 05:31:00 AM  
Blogger Kübra said...

Sizin gibi maharetli bir hanım eminim çok lezzetli tatlar yaratır
Sevgi ile

3/02/2008 09:41:00 AM  
Blogger Pasta Cafe said...

Bu koca çikolatadan çıkacak olan pastaları merakla bekliyorum. Eminim harikalar yaratacaksın.
Sevgiler...

3/02/2008 10:52:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur,

Günlerdir sessizsin. Umarım bir sağlık probleminiz yoktur.
Sevgiler

3/03/2008 12:35:00 AM  
Blogger Ilker Erdem said...

Zinnurcugum ilk defa boyle buyuk bir cikolata parcasi gordum. Sen bunu nereden aldin canim ya. Cok merak ettim. Bununla yapacagin cesitleri gormek isterim. Simdiden kolay gelsin. Sevgiler

3/04/2008 05:51:00 AM  
Blogger zinnur said...

Munevver'cigim, seve seve operim senin icin Rana'yi. Zaten hep bahane arar durumdayim onu opmek icin.

Cikolatali tarifler birbiri ardina gelmege basladi bile. Bir kismini Gecen Haftanin Tarifleri basligiyla Bizim Pastane'ye ekledim.

Sevgiler,

3/04/2008 05:25:00 PM  
Blogger zinnur said...

Nino, epey daha fazla olacak sanirim. Ona nerdeyse yaklastim gecen hafta yaptiklarimla, ama sadece bir ucunu bitireildim daha.
Sevgiler,

3/04/2008 05:28:00 PM  
Blogger zinnur said...

Secil, tesekkurler :)

3/04/2008 05:32:00 PM  
Blogger zinnur said...

Elemsu, cevabim gec kaldi, ozur dilerim. Once nazik sozleriniz icin cok tesekkur ederim. Sorunuza gelince, bildigim kadariyla, frambuaz ve ahududu ayni meyvanin farkli isimleri zaten.
Sevgiler,

3/04/2008 05:36:00 PM  
Blogger zinnur said...

Serpil, ne yapalim, artik ister istemez artacak cikolatali tatlilarin s1kl1gi Bizim Pastane'de ;P
Sevgiler,

3/04/2008 05:38:00 PM  
Blogger zinnur said...

Mehmet Bey, link icin tesekkurler. Ilk firsatta sitenizi ziyaret edecegim.

3/04/2008 05:39:00 PM  
Blogger zinnur said...

Kubra, tesekkurler. Umarim hayal kirikligina ugratmam siz okurlarimi.

Sevgiler,

3/04/2008 05:39:00 PM  
Blogger zinnur said...

Ozlem, ufak ufak basladik bir kosesinden. Ama daha cook var.
Sevgiler,

3/04/2008 05:42:00 PM  
Blogger zinnur said...

Fatos'cugum, ciddi bir saglik problemimiz yok cok sukur. Daha cok mesgul oldugumuzdan ses veremedim. Nihayet seytanin bacagini kirip bir seyler ekleyebildim bugun. Umarim gerisi gelir.
Sevgiler,

3/04/2008 05:44:00 PM  
Blogger zinnur said...

Ilker, William Sonoma adli bir magazadan aldim. Devamli sattiklari bir sey degil, tatil donemi sirasinda getirtmislerdi.
Sevgiler,

3/04/2008 05:45:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

çok güzel tavsiyeler, teşekkür ederim.

1/07/2009 02:02:00 PM  

Post a Comment

<< Home