Rana'nin Dogumgunu Pastasi
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/400/715449/dec2005%20012.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/400/676971/dec2005%20002.jpg)
Partiden 2 hafta kadar once, cesitli Prenses pastasi alternatifleri uzerinde dusunurken, Amazon'da Debbie Brown'in Enchanted cakes for Children kitabi gozume ilisti. Ilisir ilismez de ilk seker hamuru pastami yapmaga karar verdim. Secme sureci kolay olmadi, cunku kitap gelir gelmez, Rana, "bu benim kitabim" diyerek el koydu. Bir sure kitabi her gittigi yere beraberinde tasidi ve gunde ortalama 3-4 defa hangi keki istedigine dair fikir degistirdi. En sonunda aklimiz digerlerinde kalarak, Sindrella kekinde karar kildik.
Seker hamurunu ve sekillendirme hamurunu hazir aldim. Kitaptaki kek tarifini kullanmak yerine, dugun pastalarinda kullandigim yumurta aki ve tereyagli kekimi (Cake Bible'dan) yaptim. (Gerci bu secimim seker hamuru asamasinda basima is acti.) Krema icin kekten artan yumurta sarilarindan tereyag bazli buttercream (Turkcesi nedir acaba?) yaptim ve ahududu sosu ile tatlandirdim. Ayrica kek katlarini yine ahududu aromali seker surubuyla islattim. Rana cilek, ahududu, bogurtlen ve likapa cinsi meyvalari cok seviyor, dolayisiyla onun damak zevkine uygun bir pasta oldu.
Cumartesi gunu servis edilecek pasta icin Persembe aksami seker hamuruyla calismaya basladim, Cuma sabahi da tamamladim. Pasta bundan sonra oda sicakliginda 1 gun bekledi. Benim de icim icimi yedi kesilinceye kadar. Yumurtali, tereyagli bir pastayi hic bu kadar uzun sure sogutmasiz birakmamistim. Hatta endisem Pazar gunune kadar surdu, ama neyse ki hic bir problem yasamadik. Davetlilerimiz arasinda gida boyalarina alerjisi olan bir cocuk vardi. Onu bahane ettik, ve ben pastayi kesip tabaklara aktarirken, Zeynep de ardim sira dolasip seker hamurunu topladi tabaklardan. Boylece cocuklarin boyali seker hamuru yemesine elimizden geldigince engel olduk. Pastayi yaparken cok zevkli saatler gecirdim, hem de basta Rana olmak uzere, butun cocuklar goruntusune bayildilar.
Seker hamuru ile nasil calisilacagini cogunuz bu isi ustalikla yapan bircok yemek blogu sayesinde biliyorsunuz, onun icin ayrintilara girmeyecegim. Sadece eger hazirladiginiz seker hamuru yenecekse, ustunuzu basinizi her turlu tuy, sac vs. den arindirip, oyle calismanizi tavsiye ederim. Hatta mumkunse beyaz giyinin. Havada ucusan ufak tefegi, bunyesine almakta birebir cunku, ustelik rengi dolayisiyla gosteriyor da... Bir de, seker hamurunu acacagim zemini, ellerimi, hatta merdaneyi hafifce yagladim margarinle, hamurun yapismamasini sagladi bu.
Tarifi ayrintilariyla yazamayacagim ama, anahatlariyla yaptiklarim soyle:
Once servis tabagini, boyuna gore kesilmis pembe seker hamuru ile kapladim.
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/616282/dec2005%20002.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/799467/dec2005%20009.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/295052/dec2005%20010.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/424041/dec2005%20005.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/824180/dec2005%20007.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/645828/dec2005%20009.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/158611/dec2005%20011.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/551220/dec2005%20013.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/552283/dec2005%20015.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/343378/dec2005%20016.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/526807/dec2005%20018.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/162310/dec2005%20019.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/480374/dec2005%20021.jpg)
Bundan sonra sira Sindrella'yi yapmaga geldi. Once buyuk bir parca seker hamurundan destek yaptim ve merdivenin alt basamagina yapistirdim. Sonra alttan baslayarak parca parca prensesimizi insa ettim.
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/821548/dec2005%20022.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/582642/dec2005%20011.jpg)
Hersey bittiginde pembe ve gumus renkli yenilebilir yaldizla ayrintilarin uzerinden gectim. Ozellikle, Sindrella'nin elbisesinin eteklerinde pembe yaldiz cok hos durdu.
Rana'cik ilk dogum gunu partisinde epey eglendi. Bizim icin de yorucu olmakla beraber hos bir gundu. Bu vesileyle seker hamuru ile tanismis olmaktan ayrica cok mutluyum. Kitabimda pasta fikirleri, Rana genc kiz olana kadar dogumgunu pastalari icin baska kaynak aramami gerektirmeyecek kadar cesitli. Es dost icin ozel pastalar yapmam gerekirse, bakarsiniz Rana'nin bir dahaki dogum gununu beklemeden, yine seker hamuruyla calisabilirim.
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/400/72719/dec2005%20006.jpg)
42 Comments:
Pasta harika gorunuyor. Cok emek verildigi belli ve buna degmis gercekten. Butun bu asamalari yapmak sabir istese de zevkli birsey olmali. Ellerinize saglik.
Super, tek kelimeyle super. Ellerine saglık...
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Ayrıca detaylı anlatımız ve püf noktalarınız için teşekkürler...
Mutlu yıllar dilerim
Bengü
Zinnur hanım sizden de bu beklenirdi açıkcası. Çok temiz ve muntazam çalışmanıza hayranım. Ellerinize sağlık.
Sevgili Zinnur,
Pastana tek kelimeyle hayran kaldım, bu ne güzellik böyle:). Ellerine sağlık.
BAYRAMIN KUTLU OLSUN.
YENİ YILDA SAĞLIK, MUTLULUK VE HUZUR HEP SENİNLE OLSUN:)).
Sevgiler..
aslı
Zinnur hanım mükemmel olmuşşşş :) Sanki ilk kez o masalı okur gibi eski yıllara gittim geldim :)
Tebrik ediyorum harika gorunuyor. kapi meselesine cok guldum ama ortaya cikan sonuc cok guzel.
sevgiyle kal.
Tek kelimeyle harikasınız...
Bu sabrı ben gösteremem sanırım. Sizi kutluyorum...
olağanüstü bir pasta.ellerinize ve gözlerinize:) sağlık.bayramınız kutlu olsun ve yeni yılınız sağlıklı ,huzurlu ve çuk mutlu geçsin.(kendi adıma bir dilek daha ;umarım bol pastalı da geçer ve biz de sizin gibi bir ustadan bolca faydalanırız:))))
Zinnur merhaba, çok uzun zamandır sayfalarını hemen hemen her gün ziyaret ederim. Her seferinde bir şeyler yazmak isterim, ama beğenilerimi anlatacak kelimeler hep kifayetsiz kalır, bu yüzden yazamam. Ama artık dayanamayacağım, gerçekten ne kadar çok beğendimi ifade etmeye yetmeyecek ama yine de muhteşem, muhteşem, muhteşem diyorum ve seni ayakta alkışlıyorum. Ellerine sağlık. Ayrıca da bu kadar yorgunluktan sonra neredeyse tüm detayları bizlerle paylaştığın için çooook teşekkürler. ( Not: Sinderella kilolou olamaz mı?. Herkes inceceik olamazki değil mi? :))
Ailene ve sana nice nice mutlu yeni yıllar diliyorum, sevgiyle, sevdiklerinle ve mutlulukla kal.
kesinlikle bunun ilk deneme olduğuna inanmam süper ötesi muhteşem bir sunum tadını tartışmıyorum zaten tebrikler iyi seneler ve iyi bayramlar
Zinnur hn.pastanızı grupta gördüm ve inanın bayıldım ilk defa yaptığınız pasta bukadarmı güzel olur dedim tek kelime ile müthiş ayrıntılı anlatmanızda çok hoş.Kızınıza sağlık mutluluk dolu uzun bir ömür diliyorum sizlerle birlikte
FATMA K.
Pasta şahane olmuş, ellerine sağlık. Rana'ya mutlu, sağlıklı, başarı dolu bir ömür diliyorum.
Yeni yılınızı ve bayramınızı şimdiden kutluyorum.sevgiler...
seda
tarifname.blogspot.com
Zinnur groupta yazdim ama dayanamadim burayada yazmaliyim bu kadarmi guzel olur gercekten harika olmus bu pasta :) Bilmiyorum ilk pastan boyle olduktan sonra diger yapacagin pastalari ona gore sec, biz artik senden cok sey bekleriz gibime geliyor :))))))))))))
Ayrica bu kadar ayrintili bir sekilde anlatmanda cok guzel tesekkurler....
Kizinin yeni yasini tebrik ediyor nice mutlu seneleri saglikli ve huzurlu gecirmenizi diliyorum...
Bu arada yeni yilini ve bayramini da kutluyorum...
Sevgiler...
Zinnurcuğum,önce Ranacığın yeni yaşını kutluyor,sağlıklı,mutlu,nice yaşlar diliyorum.Ranacığı benim için tebrik edip,öper misin?
Pasta nefis olmuş,şeker hamuru pastel renklerde ne güzel olmuş.Ama ben de gıda boyası kullanmadığım için Zeynebin toplaması garip gelmedi..Kontrolüm dahilinde ben de hep gıda boyalı şeyleri yedirmedim çocuklara...
Hepinizin bayramını kutluyor,sağlıklı mutlu,güzel bir yıl diliyorum..
Sevgiyle,nanelimon.
Pasat süper görünüyor. Ellerinize sağlık.Kızınızın da doğum günü kutlu olsun.
Tek kelimeyle bayildim anlatimina da pastanin gorunusune de.
Ozellikle tombul Sindrella`n cok sempatik olmus :)
Ranacigimin dogum gunu kutlu olsun.
MERHABA BEN BUKADAR GÜZEL BİR PASTA DAHA ÖNCE GÖRMEDİM KIZINIZIN DOĞUMGÜNÜ KUTLU OLSUN MUTLU BİR ÖMÜR DİLİYORUM
Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı ve yeni yılınızı kutlar, mutluluklar dilerim.
MERHABA BEN BUKADAR GÜZEL BİR PASTA DAHA ÖNCE GÖRMEDİM KIZINIZIN DOĞUMGÜNÜ KUTLU OLSUN MUTLU BİR ÖMÜR DİLİYORUM
Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı ve yeni yılınızı kutlar, mutluluklar dilerim.
ayse26
Zinnur ne kadar güzel bir pasta olmuş bu, ellerine emeğine sağlık. Rana'nın doğum günü kutlu olsun, nice sağlıklı, güzel, mutlu yıllar onun olsun. Ayrıca bayramını ve yeni yılını da kutluyor, sevgilerimi iletiyorum.
süper olmus harika adeta...
Bu bayramın öncelikle milletimize, ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyoruz. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.. ve yeni yillara sevgiler
Rana'nın doğum gününü kutlar sevdikleri ile birlikte nice nice seneler dilerim.
Ayrıca bayramızı ve yeni yılınızı kutlarım, sevgiler.
Rana'ya yeni yasinda mutluluklar diliyorum.. Nice guzel seneler, sevdikleriyle ve sizlerle beraber..
Pasta super olmus.. Ellerine saglik Zinnur..
Merhaba Zinnur hanım öncelikle Rana'nın yaş gününü kutluyorum pastası harika olmuş sizinde emeğinize sağlık diyorum.
"Bazen, Yıldızları süpürürsün ,farkında olmadan. Güneş kucağındadır ,bilemezsin.
Bir çocuk gözlerine bakar ,arkan dönüktür.
Ciğerinde kuruludur orkestra,duymazsın .
Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
Uçar gider, koşsan da tutamazsın."W.Shakespeare
Yeni yılınız ve kurban bayramınız kutlu olsun.
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam
Ellerine sağlık,çok şeker görünüyor.Minik Rana'ya hayırlı ,huzur ve sağlık dolu uzunn ömürler diliyorum ...
İyi bayramlar&seneler dilerim...
Selam ve sevgiler..
Oncelikle Sevgili Rananin dogum gunu kutku olsun. $. yasgunune kesinlikle yakisacak cok guzel bir pasta olmus. Benim kizimda gorse kesinlikle isterdi ama ben de ne o marifet ne de sabir var. Ellerinize saglik. Bu arada nerede yasadiginiz merak ettim. Biz DUbaideyiz ve bayramin ilk gunu Cumartesiydi de o yuzden merak ettim. Oncesinde de Cidde de byulunmustuk orada da bayramlar genelde 1 gun once baslardi. Sevgiler
Arkadaslar, bu yorumlara toplu bir cevap yazdigimdan o kadar emindim ki! Hatta yazdigimi biliyorum. Nasil oluyor da burada gorunmuyor, inanin ben de hic ama hic anlamadim.
Neyse, bastan alayim olayi. Hepinize yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Pasta hamuru ile calismak gercekten zevkli. Ama benim s1k yapacagim bir sey degil. Daha cok ozel gun pastalari icin uygun buluyorum bu teknigi. Sogutma gerektirmemesi, detayli suslemeler icin vakit tanimasi cok guzel ozellikler kesinlikle ve dugun pastalari vs icin buyuk avantaj. Ama klasik pastacilikta ogrenmek ve denemek istedigim o kadar cok sey var ki, bir daha ne zaman yine seker hamurlu pasta yapabilirim, emin degilim.
Ufuk, Sindrella'nin tombullugu konusundaki yorumunda cok haklisin. Benimki sadece kitaptaki resmin ve belki Disney'in filmindeki kahramanlarin sartlanmisligi :)
Hepinize tesekkurler ve sevgiler,
Nukhet, Amerika'da yasiyorum. Bu kitada bile 2 farkli gunde kutlandi bu yil bayram. Cumartesi baslayanlar oldugu gibi, Pazar bayram yapanlar da vardi.
Sevgiler,
merhabalar, ellerinize sağlık tam benim kızıma göre bir pasta.Bebeğim 4 yaşında ve böyle pastalara hayran..Benim sorum nette çok rastlıyorum.Ben de bu tür pastalar yapmak istiyorum...Bunun için kurs mu almak gerekiyor. Kitabı amazon dan istedim yazmışsınız yurtdışından Yabancı sitelerden bu tür kitaplar istenebiliyor mu? İngilizcem kötü oldg.pek anlatılanları anlayamıyorum. Genelde diğer sitelerde de hep ingilizce terimler kullanılıyor..Ben nasıl öğrenebilirm bu işi...Lütfen yardımcı olun,rica ediyorum...Bu arada Benim de bir blogum var beklerim.
Fatos, bu benim ilk seker hamuru pastam. Bundan sonra da ne zaman yaparim bilemiyorum. Bu konuda benden daha tecrubeli arkadaslar var. Ilk aklima gelen cifte Burcu'lar ve Isil. Ozellikle Pastaci Burcu, detaylariyla resimleyerek bir cok seker hamuru pasta yapti. Yurtdisindan mesela Amazon'un sitesinden kitap ismarlamak Turkiye icin de mumkun, ama dil zorlugu derseniz, Emel Basdogan'in Pasta Yapimi adli kitabi var. Turkiye'deyken bakma firsatim olmustu, gayet guzel tarifleri var. Zaten bir kere calistiginizda goreceksiniz, seker hamuru adeta oyun hamuru gibi, sekillendirmesi kolay bir malzeme. Yaraticiliginizi kullanarak yapamayacaginiz sey yok gibi. Dort yasinda bir kiz annesi olarak oyun hamuruna yatkinliginiz oldugundan eminim :) Ayrica sorulariniz olursa, Cikolatali Pasta grubumuza yoneltebilirsiniz. Her turlu pasta konusunda deneyimli arkadaslarimiz var orada.
Sevgiler,
merhaba pastalariniz harika 3 saattir sitedeyim , hepsine bakasim var ama bu seker hamuru nedir ne ile yapilir veya nerde bulunur (ben fransadayim bu arada)
cok guzel gorunuyor.. sanirim Amerika'da yasiyorsunuz. bende Canada'da yasiyorum ve sizden pastayi suslediginiz seker hamurun tarifini isteyecektim eger mumkunse jelatin girmeyen bir tarif biliyormusunuz yada hayvansal(domuz) katkisi olmayan bir jelatin onerebilirmisin bana.. cok ihtiyacim var simdiden tskler..
Zuhre, ben bu pasta icin hazir seker hamuru kullandim, sanirim Wilton'undu, malzemeler arasinda jelatin gecmiyordu. Ama pastanin uzerinden siyirip aldik ve yemedik zaten, pasta kesildikten sonra. Sanirim Pastaci Burcu'ya, Gelincik Burcu'ya ya da Isil'a yoneltirsen sorunu, sana daha iyi yardimci olabileceklerdir, benim seker hamurlu pasta konusunda bilgim ve deneyimim cok sinirli.
Sevgiler,
ne kadar tatlı bir annesiniz boyle,cok verici ve sevgi dolu bir anne oldugunuz bu pastaya ne kadar emek verdiginizden belli oluyor...sitenizi yeni kesfettim...anlatim diliniz verdiginizi detaylar o kadar yardimci ki...hep bizimle kalin..sizi takip etmeye devam edecegim...
zinnur hanimcim ben bu pastayi yapmak istiyorum ama
merdivenin nasil yapildigini ve kesmesini biturlu anliyamadim:(((((
eger mumkunse yardim edersiniz sevinirim.-ayla
zinnur hanimcim lutfen merdiveni birdaha aciklarmisiniz?
ayla
Ayla,gecikme icin ozur dilerim. 18 cm lik kare iki kek yapiliyor. Bunlardan biri merdiven icin kullanilacak. Bunun icin keki iki parcaya kesecegiz. Surda kekin yandan resmi ve kesilis sekli gosteriliyor. Kucuk parcayi buyugun uzerine yerlestirip, henuz basamaklari olmayan bir merdiven sekli elde ediyoruz. Sonra bicakla fazlaliklari yontarak, basamaklari olusturuyoruz. Seker hamuru giydirilmeden onceki merdiven ve kule goruntusu surda.
Kolayliklar diliyorum sana. Birebir aynisi olmasi gerekmez. Bu anahatlarla yapacagin kek eminim guzel olacaktir. hatirladigim kadariyla ben de tarife tam bagli kalmamistim.
Sevgiler...
zinnur hanimcim sizi opuyorum.cok tesekkurler. ben yaptim. ama malesef buz dolabimin 10 gunden beri..duzgun olmadigindan dolayi pastanin arka tarafinin fondanti yumusamisti , ve az kala cokmak uzereydi. ama tesekkur etmek icin resmini gonderiyorum.
bidaha yaparsam soz veriyorum ki iyi calisacagim.
kitab harika keske bendede olsaydi...
[URL=http://aks.honareahpazi.ir] [IMG]http://aks.honareahpazi.ir/pictures/200ef37615ab6898a3161cade043f473.jpg[/IMG][/URL]
http://aks.honareahpazi.ir/pictures/200ef37615ab6898a3161cade043f473.jpg
ayla
http://aks.honareahpazi.ir/show-image.php?id=6f3bd8462142cf15d6895cfd531b2375
sanirim linki dogru gonderemiyorum
:(((
Ayla, ikinci yorumdakini gorebildim. Ellerine saglik. Merdiven gayet guzel olmus, prensesin de oyle.Catiyi yaparken galiba seker hamurun bitti, yenisini yapman gerekti. Basarili bir ilk calisma bence.
Seker hamurunu buzdolabinda pek tutmuyorlar bildigim kadariyla. Belki buzdolabinin iyi calismamasindan degil, buzdolabina koydugun icin erime yapmistir. Bu konuyu seker hamuru konusunda bilgili olan blogcu arkadaslara bir sor istersen. Ben kendiminkini hic buzdolabina koymamistim.
Sevgiler.
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home