Amerikan Pastasi ve Henuz Pismemis Buzdolabi Kurabiyeleri
Buzdolabimda epeydir bekliyordu eksi krema. Onu yaparim, bunu yaparim derken, son kullanma tarihi yaklasmisti. Nasil etsem de ziyan etmesem diye arastirirken, Alice Medrich'in A Year in Chocolate kitabinda, hem keki, hem kaplamasi eksi kremayla (Eksi Kremali Ganaj) yapilan bir pasta tarifi gozume ilisti. Yaptim ve eksi kremadan kurtuldum. Simdi de pastadan kurtulmak lazim, ama nasil? Zira bizim ev halkinin rafine damak zevklerine pek uymuyor boyle Amerikan pastalari. Hem goruntu olarak, ince ve cok katli, ustalikla suslenmis Avrupa pastalarina benzemiyorlar, hem de yerken, ancak yedikce kendini ele veren, bu neydi dedirten ikinci, hatta ucuncu lezzetlerle, farkli dokularla pek karsilasmiyorsunuz. Bu yaptigim pastanin goruntusu de lezzetini yuzde yuz ele veriyordu; oldukca yogun bir keki ve bol cikolatali ganaji vardi. Cikolataseverler hic sikayetci olmayabilir lezzetinden, ama ben kendim adina, birazcik gizemli, yiyene konusma malzemesi veren, ceneyi iki turlu calistiran tatlilari tercih ediyorum galiba :)
Dunun ikinci tatlisi henuz buzdolabinda dinlenmekte... Tarifini Gourmet dergisinin Aralik sayisinda buldugum buzdolabi kurabiyelerini henuz pisirmedim. Yarin kenarlarini esmer sekere bulayip, ince ince dilimledikten sonra firinlayacagim. Asil tarifte kuru yaban mersini kullaniliyordu, ben onun yerine elimin altindaki kayisi kurularini kullandim.Sonuc guzel olursa, tarifini eklerim.
Cuma gunu eklentisi: Kurabiyeleri pisirdim. Guzel oldular. Yalniz piserken azicik dagilip bicimlerini kaynediyorlar. Ayrica altlari ve ustleri biraz farkli goruntude oluyor; ustun renkleri daha canli ve yuzeyleri inisli cikisli, tepsiye degen yuzler ise gozenekli ve yuzeyleri daha duzgun. Alttaki resimde iki halini de resimlemeye calistim.
Hepinize guzel bir hafta sonu dilegiyle,
Dunun ikinci tatlisi henuz buzdolabinda dinlenmekte... Tarifini Gourmet dergisinin Aralik sayisinda buldugum buzdolabi kurabiyelerini henuz pisirmedim. Yarin kenarlarini esmer sekere bulayip, ince ince dilimledikten sonra firinlayacagim. Asil tarifte kuru yaban mersini kullaniliyordu, ben onun yerine elimin altindaki kayisi kurularini kullandim.
Cuma gunu eklentisi: Kurabiyeleri pisirdim. Guzel oldular. Yalniz piserken azicik dagilip bicimlerini kaynediyorlar. Ayrica altlari ve ustleri biraz farkli goruntude oluyor; ustun renkleri daha canli ve yuzeyleri inisli cikisli, tepsiye degen yuzler ise gozenekli ve yuzeyleri daha duzgun. Alttaki resimde iki halini de resimlemeye calistim.
Hepinize guzel bir hafta sonu dilegiyle,
12 Comments:
Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor,çikolatalı tadları çok seviyorum ama ekşi krema olayı değişik...Denemek lazım....Kurabiye yorumlarını ve tarifini de bekliyoruz...
Selam ve sevgiler
Yakın olsaydım pastayı bitirme konusunda yardımcı olmayı çok isterdim doğrusu :) ellerine sağlık.
Direkt fıstıklar gözüme çarptı kurabiyelerin de güzel olacağını düşünüyorum.Tarifi paylaşırsan sevinirim.Sevgiler...
Seda
tarifname.blogspot.com
Zinnur Hanım merhabalar. Yine maharetinizi konuşturmuşsunuz. Çok muntazam çalışıyorsunuz. Pişmemiş hali bile çok güzel duruyor kurabiyelerinizin. Fıstık olması da ayrı bir güzellik katacaktır. Ellerinize sağlık.
hepsi birbirinden güzel elinize sağlık. Kuru meyvelerle yaptığınız tatlınızın tarifini heycanla bekliyorum.
http://misss.blogcu.com
Serinmavi, tesekkurler. Eksi krema cikolata ile degisik geliyor, biliyorum. Ama hem cok pratik oluyor (cirpmaya bile gerek yok), hem de hafif eksiligiyle cikolatayi hafifletiyor adeta. Fazla suyu suzulmus, tam yagli yogurtla az bir miktar denersen begenirsin zannediyorum.
Sevgiler,
Seda, sagol. Pastayi bir arkadas toplantisina goturdum ve ince dilimlere kestigimizden, hic ziyan olmadan yendi bitti.
Kurabiye tarifini ilk defa denemistim ve memnun kaldim. Yarin yazmaga calisacagim.
Sevgiler,
Canim Zinnurcugum,
sen yanlis bir seyi istemeden dahi olsa yapmayacak kadar incesin. Sadece ben kisin bile tatli pek yemeyen biri olarak havalar isininca bakmaya bile tahammul edemiyorum tatlilara.
Ama senin tatliligindan da sonsuza dek uzak kalacak degilim ya!
Keske NY`a tasinsaydik da bana ogretseydin pasta yapmayi ve sevmeyi.
Titolo, cok tesekkur ederim. Aslinda kurabiyelerin pismemis hali, pismisinden daha duzgundu. Piserken niyeyse biraz yayildilar, ama guzel bir kurabiye yine de. Fistigin bu sonuca katkisi kuskusuz tabii, hem goruntude, hem lezzette...
Sevgiler,
Merhaba Zinnurcum sizin yaptığınız güzel pastaları yaparken mutfakta sonunda bende pastacı oldum ve pastacı kız sitemi açtım dün :) umarım başarabilirim.Kurabiyeler çok ilgimi çekti görünüşü bir harika tarifide merak etim tadınıda mutlaka denemeliyim kurabiyenizi.teşekkürler güzel paylaşımlarınız için hoşcakalın sevgiler.linklerinize eklerseniz çok mutlu olurum :)
Özlem Özge(susam)
www.pastacikiz.com
Misssblogcu, yine Pazar gecesini buldum, ekledim ekleyecegim derken. Siz Pazartesi sabahina kalkarken eklenmis olacak umuyorum ki..
Sevgiler,
Sevgili Hande, tesekkurler inceligin icin. Ne guzel seymis yazin cani tatli istememek! Keske ben de oyle olaydim diyesim geliyor. Pasta yapmayi sevmenin bana kazandirdigi sadece kilo yonunden oluyor maalesef, ki kazancin oylesi hic olmasa daha iyi olurdu. Bence iyisin sen oyle...
Sevgili Ozlem, hayirli olsun yeni siten. Guzel pastalar yapmissin, ellerine saglik. Siteni en kisa zamanda linklerime ekleyecegim.
Post a Comment
<< Home