Tuesday, March 28, 2006

Zeynep'in Kurabiyeleri

Zeynep bu kurabiyeleri yapali cok oldu. Kendisine resim cekmek ve glazuru s1kacag1 kagit torbayi yapmak disinda yardim etmedim. Yukarda gordugunuz resmi bile kendisi tasarladi. Ama sira tarif hakkinda bir seyler yazmaga gelince tembellik etti ve isin bu kismi bana kaldi. Malzeme listesinde Turkiye'de bulunmayan yogunlastirilmis sut oldugu icin tarifini vermeyecegim ama, cikolata dolgusuyla kurabiye yapma fikri, herhangi bir cikolatali kurabiye tarifine uygulanabilir. Ozellikle firindan ciktiktan sonraki bir kac saat icinde yenirse icindeki cikolata hala erimis halde oluyor. Biz burada Hershey's Kisses olarak bilinen cikolatalardan kullandik. Pillsbury'nin bir kitapciginda buldugumuz tarifin aslinda sade cikolatali Hershey's Kisses kullaniliyordu ama gorsel olarak daha cekici olacegi dusuncesiyle beyaz-sade cikolatali cesidini tercih ettik. Siz daha da guzelini yapmak isterseniz kaliteli bir beyaz ya da bitter kuverturden parcalar kullanabilirsiniz.

Yapim asamalarini kisaca ozetleyecek olursak, Zeynep once kurabiye hamurunu hazirladi. Hamur bir yanda bekler ve firin isinirken, Rana'nin yardimiyla minik cikolatalarin ambalajlarini actilar. Tabii Rana'nin iki yonlu gayretleriyle gereken miktarda cikolata ambalaji acmalari epey surdu. Sonra Zeynep hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopardi, parcayi avucunda oval hale getirip ortasina bir tane cikolata koydu, ve hamuru cikolatanin etrafinda kapatti.

Top haline getirip hafif yaglanmis firin tepsisine aralikli sekilde dizdi. Onceden isitilmis firinda ancak hamurun ustu tutacak kadar pisirdi. (Bu kurabiye yumurtasiz bir hamurla yapiliyor.)

Kurabiyeler soguduktan sonra ise erimis beyaz cikolata ile gonlunce susledi. Bazilarina isimlerimizin basharflerini yazdi.

Bize de sadece afiyetle yemesi ve "Ellerine saglik, Zeynep!" demesi kaldi.

41 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Zeynepciğim,kurabiyeler ellerine çok
yakışmış.Rana'nın katkılarını unutmadan ellerinize sağlık.İkinizi de
öpüyorum.

3/28/2006 07:02:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tarifini vermediğiniz resimli yazıları neden yayınlıyorsunuz? Güzel şeyler yapıyorum edasıyla egonuzumu tatmin ediyorsunuz,hava mı atıyorsunuz? Ne kadar gizlemeye çalışsanızda bence herşeyi paylaşmayı sevmiyorsunuz. En beğendiğim siteler arasındaydınız ama gıcık oldum. Portakalagacı ndaki Hatice'yi paylaşım yönünden örnek almalısınız. Tarifini vermeyecekseniz, resmini de yayınlamayın........ :(

3/28/2006 08:25:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Beyza,
Sizi gicik ettigime inanin uzuldum. Bu tarifi vermemin amaci ego tatmini degil --sadece tarifin detaylarindan ote-- kurabiye hamuru icine sarilan cikolatanin bu aralar cok meshur olan "lava" tatlilari benzeri bir sonuc verdigini gostermekti. Yani cikolata dolgusunun hamurun icinde eriyip sivi bir cikolatali ic olusturdugunu sizinle paylasmak istedim. Bir diger amacim da yeni yeni mutfaga giren buyuk kizimin bu yondeki cabalarini desteklemek ve onu onore etmekti. Bir de sunu itiraf etmeliyim ki, yemek kitaplarindan ve bloglardan aldigim tariflerde cogu zaman tarifleri harfi harfine uygulamak yerine sadece fikir aliyorum ben. Baskalarinin da boyle dusunup tarifin olmayisina kizmayacagini ummustum. Tarifi koysam, belki de icindeki Turkiye'de bulunmayan malzeme yuzunden problem cikacakti.

Hatice'yi ornek alma konusuna gelince, bir cok konuda bunu yapmaya calisiyorum zaten. Bir cok Turkce yemek blogunun oldugu gibi Bizim Pastane'nin de ilham perisi odur.

Tarifini vermedigim tatlilarin resmini yayinlayip yayinlamama konusunda diger Bizim Pastane okurlarinin istekleri dogrultusunda karar verecegim. Dogrusu isimi kolaylastirir bu.

3/28/2006 09:07:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Munevver, cok tesekkur ederim yorumun icin. Zeynep'e iletecegim :)

3/28/2006 09:08:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Beyza, aklima gelmisken, tarifle hala ilgileniyorsaniz, Ingilizcesini birkac gune kadar Our Patisserie'ye koyacagim.
Sevgiler

3/28/2006 09:13:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur çok sert çıktığımın farkındayım. Ama çok samimiydim. Çabalarınızı tabiki taktirle karşılıyorum, hevesinizi kırmak istemem. Siten özellikle görsel anlamda en favori, sitemdi. O kadar güzel resimleri varki. İnsan denemek istiyor. Ama tarifi yokkk. Paylaşmak nerde kaldı.

"Bir de sunu itiraf etmeliyim ki, yemek kitaplarindan ve bloglardan aldigim tariflerde cogu zaman tarifleri harfi harfine uygulamak yerine sadece fikir aliyorum ben. Baskalarinin da boyle dusunup tarifin olmayisina kizmayacagini ummustum. Tarifi koysam, belki de icindeki Turkiye'de bulunmayan malzeme yuzunden problem cikacakti."
cümleleri hiç samimi değil. Belkide kendine de samimi değilsin...Daha paylaşımcı olmalısın. Başarılar.

3/28/2006 10:21:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnurcugum,

ince kalpli, yesil gozlu guzel kadin...

Ve sansli evlatlarin sansli annesi. Seni ve senin sahsinda Zeynep`i cok tebrik ederim. Ellerinize saglik. Ailene selamlar.

Hande

3/28/2006 10:36:00 AM  
Blogger Nezaket said...

Zinnur Merhaba, kurabiyeler cok guzel olmus, Zeynep'e ellerine saglik dedigimi ve onu cok tebrik ettigimi iletirmisin? Simdiden ne kadar basarili bir pastaci ! olacagi belli...Sevgilerimle

3/28/2006 10:56:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnurcuğum,ben de lezzetin reçetesi olmayacağına inananlardanım.Her ne kadar pasta,bisküvi v.s.için
reçetelere tam uymamız gerekse bile.Bazı ana kurallara bağlı kaldıktan sonra yapılan ufak değişiklikler lezzeti çok farklı kılıyor.Dolayısıyla
senin reçetesiz resim yayınlaman beni ve sanırım
benim gibi düşünenleri rahatsız etmiyor.Ayrıca verdiğin reçetelerde en ince detaya kadar giriyorsun
ki bu paylaşımın gözden kaçıyor galiba.Arada sırada
reçetesiz resim yayınlaman bizi düşündürüp,hayal
etmemizi sağlıyor.Bu da kötü bir şey değil.Mutfağa
hevesli bir genç kızın yaptığı bir kurabiyenin
yayınlandığı gün yapılan bu yorum hoş olmadı bence.

3/28/2006 12:13:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnurcum, tatlı kızının ellerine sağlık. Bir anne için büyük bir mutluluk olsa gerek... Fikir de gerçekten çok hoş. Tarif vermemen de aslında pek sorun değil, çünkü daha önceden denediğim bir kurabiye hamurunun içine sevdiğim bir çikolata koyarak bu fikri uygulayabilirim. Tepki sert olmuş biraz açıkcası... Görüşmek üzere...:)

3/28/2006 01:05:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Beyza, dusuncelerini paylastigin icin tesekkurler.

Hande, yuzum kizardi galiba :) Tesekkurler.

Nezaket, seve seve iletecegim. Sagol.

Talin, tarif meger Internet'te de kolaylikla bulunabilen bir tarifmis. Bu linkten ulasabilirsin.

Munevver, tesekkur ederim sana nazik yorumun icin.

3/28/2006 01:09:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

ya tamam cok güzelde ama hicbirseyin tarifini tam olarak vermiyorsunuz, her okuyucu türkiyeden degilki ben almanyadanim ve sizin kullandiginiz malzemeleri bende bulurum ama tarifi vermemeniz gercekten üzücü. bu blogu kapatin madem tarif vermiyorsaniz gösterise mi ne bu. birkac seyde hep böyle yapmissiniz, tarif yok. daha neyinize yayinliyorsunuzki resimlerini. hic koymayin.

3/28/2006 02:31:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,

dusmanlarin var galiba yoksa kiskananin cok mu diyeyim bilmem ki :)
Hickimse kafaniza silah dayayip da blog bakacaksin demiyor, bloglara para vererek de uye olmuyorsunuz, ama saygisizca "yorum" yapmak bedava tabii.
Bu siteler yemek tarifleri kitabi degil, hatta tarif vermek yerine sirf mutfak malzemesi, yemek malzemesi ya da restoran tanitan nice siteler var turk ya da yabanci.

3/28/2006 03:10:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Anonymous,
Daha once de acikladigim gibi sadece su iki durumda tarif vermedigim oluyor: Ya un farkinin sizler acisindan olumsuz bir sonuc dogurabilecegini dusundugum durumlar, ya da bazi malzemenin Turkiye'de bulunmadigi haller. Bu durumlarda bir degerlendirme yapiyorum. Resimler ve tatli ile ilgili olarak diger yazacaklarim okuyucuya herhangi bir sey kazandirir mi diye? Bu soruya olumlu cevap veremezsem zaten Turkce bir iletiye donusmuyor o mutfak tecrubem. Yani kendime gore bir kriterim var bu konuda.

Son olarak su konuya aciklik getirmek istiyorum ki, bir yemek blogundaki tarifsiz tatli olamaz diye bir kural yok. Iyi yemek pisirmek bir birikim gerektirir, bu da illa tarifleri uygulayarak olmaz, bir pastane vitrinine bakmak dahi bir seyler kazandirir insana bu konuda. Kendi adima diyebilirim ki takip ettigim 40i askin blogdan son bir yil icinde cok sey ogrendim, ama bu bilginin cogunu tarif disi yazilarindan edindim. Almanya'da yasadiginiza gore yabanci bloglarda tarifsiz iletilerle mutlaka karsilasmissinizdir; yok eger karsilasmadiysaniz, ben size cok meshur bloglardan bircok ornek getirebilirim. Hak vermiyor da degilim boyle yaptiklarinda, kimi zaman kitaplarimdan tarifleri tercume ederken (kaynak isimlerini zikretsem dahi) telif haklarini ihlal edip etmedigimi soruyorum kendime.

Son olarak, okuyucularima kolaylik olsun diye soyle bir sey yapmistim: Tarifler daha acik renk fontla yazili dikkatinizi cektiyse. Bir bakista tarifsiz bir ileti ile karsi karsiya oldugunuzu anlayabilirsiniz boylece.

3/28/2006 03:40:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

hmmm. cikolata..

Cikolata icerikli bir tarif gordugum zaman icim gidiyor :)

3/28/2006 04:19:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur kizinin ellerine saglik, ben de bir anne olarak benim Zeynebimin de boyle seyler yapiyor olmasindan cok mutlu olur ve tesvik olmasi icin bunu baskalariyla paylasmak isterdim sanirim...

Bu arada ben de Avustralyadayim bulamayacagimizi dusundugun malzemeler olsa dahi tarif gormek isterim kendi adima...

Cok tesekkurler o kadar vakit harcayip bu guzel blogu bizlerle paylastigin icin...

3/28/2006 10:12:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,
Zeynep'in ellerine sağlık. Eminim çok lezzetli olmuşlardır. Lütfen bildiğin yoldan şaşma, herkesin kendine göre bir çizgisi vardır ve emin ol seninki de takdir edilenlerden.

Zeynep'ten de daha nice tarifler dileğiyle, sevgiyle kalın.

3/28/2006 10:37:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zeynepciğim,bu arada gözümden kaçmış.
İncelediğimde gördüm.Kurabiyenin dekorasyonu çok hoş. Çikolata kağıtları filan...Tebrik ediyorum seni.

3/28/2006 10:53:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur selam..Kizinin da, senin de ellerinize saglik. Yersiz, gereksiz yorumlara da uzulme diyebiliyorum ancak. Zaman zaman o guzelim resimleri gorup de tarifi olmayinca ben de hayal kirikligina ugruyorum, ama bu blog senin bir sekilde kisisel alanin, kimseye karsi bir mecrubiyetin yok. Ustelik biliyorum (tecrubeyle sabit), tarif soruldugunda yorumlarda bile tarifi yaziyorsun. Ustelik yurtdisinda yasayan biri olarak, un, hatta seker olcusunun Turkiye olcusunden fark edebildigini de bir iki basarisiz tecrube ile ogrendim. Bu yuzden, Beyza'ya ve diger anonim arkadasa, senin zaman zaman tarif vermemekteki tereddutunun, bence site ziyaretcisine karsi sorumluluk ve duyarliliktan kaynaklandigini soylemek isterim. Tekrar ellerinize saglik..Kurabiyeler tatsiz yorumlardan cok daha guzel gorunuyor..

3/28/2006 11:21:00 PM  
Blogger DAMLA said...

Becerikli annenin becerkli kızı, aferin ona :))

3/29/2006 03:26:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

lütfen irin girin ediyorsunuz tarifi vermek istemiyorum deyin olsun bitsin. tabiki her yayinlanan resmin tarifede olmasi lazim diye bir kanun yok ama ama siz yasmissinizki tarifi vermemenizin nedeni "Turkiye'de bulunmayan malzeme yüzünden problem cikacakti." demeniz yani sanki sade bu yüzden yazmamissiniz gibi bir durusdasiniz halbüki alakasi yok bence bu gercekten okuyanlari aptal yerine koymak sayilir bu cümleniz beni sinir etti. yoksa tabiki paylasimlar sade resimlerde olsa cok güzel ve takdir ediyorum sizi ama yaziniz hic hos degil bunu belirtmek istedim

3/29/2006 07:10:00 AM  
Blogger Dilek'ce said...

Sevgili Zeynep, ellerine saglik güzelim! Cok hos olmus kurabiyelerin. Bugün oglumu almaya gittigimde bir markete ugradim. Senin cikolatalara benzer cikolatalar var mi diye bakindim. Fikir cok hosuma gitti ve denemek istedim. Bizim pastanede diger güzel tatlilarini görmek istiyorum zamanin müsade ettikce.
Zinnurcugum tarifine link verdigin icin tesekkürler!
Sevgiler

3/29/2006 08:43:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Aaaaaaaaaa.......

Herseyin bir haddi hududu var. Kabaligin ise hic alemi yok. Fikirlere saygi duyarim ama uslubun cok pesin hukumlu ve kaba oldugu yerde "DUR" demek lazim galiba.

Ille de tarifli resim isteyen kimseler TARIF+RESIM yayimlayan bloglara yelken acmak hakki ve ozgurlugune sahipler. Rica ederim KULLANSINLAR OZGURLUKLERINI.

Hande

3/29/2006 08:46:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

EL İNSAF diyorum, başka bir kelime aklıma gelmiyor. Bu kadar ayrıntılı bir tarif yazan başka bir site var mı? Zinnur senin tek kusurun , okuyucularını çok fazla düşünmen bence. Bu kadar ayrıntılı tarifler yazan bir kişi neden, iki satırlık tarifi yazmasın, bunu düşünmeden saçma sapan ithamlar da bulunmak çok çirkin.
İyiniyetle ve bayagı bir özveriyle yapılan bu siteyi, bu kadar mesnetsiz ithamlarla suçlamanın ardında ben kötü niyet ararım. Zinnur bu tarifleri yazmaya mecbur degil, Bizlere bir borcu yok. Siz de begenmiyorsanız bakmak zorunda degilsiniz. Bu kadar suçlama ve ithamın altında kıskançlık olsa gerek diyorum.
Sevgili Zinnur , sakın moralini bozma, sen bildigin yolda devam et. Bu tarz şaçma sapan yazılar seni incitmesin. Meyve veren agaç taşlanır.
Ben bu siteden çok güzel şeyler ögrendim , bunun için sana teşekkür ederim. Bu tarifide sert bir kurabiye hamuru ile deneyecegim. Zeynep'ide tebrik ediyorum, annesinin yolunda ilerliyor . Özellikle süslemeler çok zevkli , fondan gibi olmuş. Bayramdan kalan çikolataları bu yolla degerlendirecegim.
Sevgiler. Meliha

3/29/2006 09:09:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Seyma, Melek, Devrim, Obur Kedi, Anonymous, Elbruze, Munevver, Turkmen, Damla, Dilek, Hande, Meliha ve Bobby'nin Annesi, teker teker cevap veremedigim butun yorumlariniz icin size tesekkur ederim. Destekleyici sozlerinizi Zeynep'e iletecegim.

Anonymous, bu kurabiyelerin Ingilizce tarifi icin dunku yorumlardan birine link vermistim, bakin burda. Buraya kadar olan yorumlardan ben kendi adima almam gereken mesaji aldim. Bu diyalogu daha cok uzatirsak amacin uzum yemek mi, bagci dogmek mi oldugu konusu biraz karisacak. Onun icin burada noktalayalim isterseniz.

Herkese sevgiler,

3/29/2006 09:33:00 AM  
Blogger Doruk said...

Zinnur'cuğum, gün boyu bilgisayar başına geçememiştim, bir geldim ki Zeynep ne hünerler sergilemiş. Çok ama çok güzel olmuş kurabiyeleri.
Siten için genel olarak konuşacağım. Senin siten bir pastanın pandispanyasından, kremasına, meyve sosundan, bezelerine kadar herşeyini a'dan z'ye bulabildiğim nadir sitelerden. Tarifleri üstünkörü vermeyip, en küçük püf noktalarını bile paylaşıyor, başarısız olduklarını bile yayınlamaktan çekinmiyorsun. Tariflerini sakınan, gösteriş yapan insan böyle davranmaz. Bu güne dek pastacılık konusunda bir kursa gitmişçesine çok şey öğrendim senden. Aynen devam diyorum. Seni, Rana'yı ve tabii ki Zeynep'i kocaman kucaklıyorum.

3/29/2006 10:35:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

masaallah becerikli annenin becerikli kizina:)nekadar da guzel gorunuyorlar, halbuki pastada yaptim bugun ama acayip bi istek olsutu bu kurabiyeleri yapma hususunda:))ellerine saglik Zeynep!!

3/29/2006 03:37:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bu kadar dusuncesiz ve kabaca konusmanin hic alemi yok. Problemse okumayin kardesimin blogunu canim. Ve neden kapatsin bu kadar sevgi ve buyuk ozenle yazilanlara.
Bence siz bu kadar agir konusanlar kiskandiniz Zinnur'un marifetlerini. Dogrusu ben onun yarisi kadar olamam mutfakda.
Lutfen kendimize gelelim ve guzel sozler kullanalim. Rahatsiz olanlar baska bloglara gidebilir.

3/29/2006 06:57:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,
Hande,Meliha ve Burcu'nun yorumlarına aynen katılıyorum diyebileceğim sadece.Senin tariflerinin en ince noktalara kadar açıklayıcı olması,tarifleri bazen defalarca uygulayıp neyin başarılı neyin başarısız olduğunu tüm detaylarıyla anlatman,resim kaliten,yapım aşamasındaki detaylar ve içten,sıcak üslubun sayesinde,önceden denemeye hiç ihtiyaç duymadan pek çok tarifini hemen uygulayıp misafirlerime ikram ettim veya armağan olarak verdim.Hepsinde sayısız övgü aldığımı da ilave etmeliyim.
İstemeyen,beğenmeyen blogunu okumamakta serbest.Kimsenin zorla gözüne sokmuyorsun.Bir çok işinin arasında kendine ayırabileceğin zamandan çalıp bizlerle deneyimlerini paylaştığın,ilham verdiğin,sevdiklerimizi mutlu etmemizi sağladığın için ben çok teşekkür ederim.Verecegin tarifin Türkiye'de uygulanamayip zaman ve malzeme ziyanina yol acma ihtimali karsisinda bu kadar duyarli davranman cok ince bir davranis.
Zeynep'in ellerine saglik.En az annesi kadar becerikli olacagi asikar gozüküyor:)

3/29/2006 11:59:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Inanmiyorum okuduklarima meyva yiyen agac taslanir ama kisisel olayada cevirmenin ne anlami var.. Sevgili Zinnurun yaptigi tum aciklamalarina ragmen halen kisisel saldirida bulunmasi insanlarin ne kadar kin ve ofke dolu olup bunu hic tanimadiklari insanlarada yansitmaya son derece cabalilar yani.Zinnur bunaca tarifi kiskanmadi da kurabiye tarifinimi kiskandi??
Sevgili Zinnur ben Our Patisserie blogundan bugune seni takip ediyorum ve cok isten ve basarilisin ozenmemek elde degil basarilarinin ve tariflerinin devamini diliyorum.

3/30/2006 10:34:00 AM  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

Kurabiyeler çok güzel olmuş. Boyle farklı tarifleri gördükçe bende yeni birşeyler bulmak için daha fazla uğraşıyorum ve çok mutlu oluyorum. Zeynep'in ellerine sağlık...

3/31/2006 09:54:00 AM  
Blogger Dilek... said...

Zeynep ellerine saglik. Epeydir mutfakta eglence amacli birseyler yapmayan biri olarak, bu aksam senin kurabiyelerini denemek icin girdim. Sonuc nefis oldu, cerez gibi yiyoruz su anda! Gecen Ramazan'da yayinladigin tepsi kurabiyeyide cok sevmistik, mutemadiyen yapar olduk.

Zinnur, verdigin ingilizce linkteki tarife soyle bir baktim ama gerekli malzemelerin bir kismi evde olmayinca dogaclama yapiverdim bende:) Hamuruna bolca kakao koydum eriyik cikolata yerine, tereyagi miktarini tariftekinin yarisi olarak tuttum, bir de hamuruna azicik kabartma tozu ekledim. Icine ise kah damla sutlu cikolata - damla beyaz cikolata - ve kah portakal kabugu sekerlemesi koydum. Hepside cok guzeldi. Tek onerim (uyari mi desem yoksa), pisme suresini gercekten az tutmak gerek lav etkisi icin. Ilk tepsimi firinda fazla tutmusum -cikolatalar cok pisdikleri icin diye tahmin ediyorum- hamura karismislardi, pek eriyik etkisi olmadi. Ama ikinci postada tarife sadik kaldim :-))

3/31/2006 07:18:00 PM  
Blogger ycurl said...

Zeynep'in ellerine saglik. Becerikli annenin becerikli kizi sozu bosuna soylenmemis.
Bu arada gelen yorumlari okuyunca cok sasirdim. Kisisel olarak pasta yapma konusunda cok ilgili bir insan degilim ama buradan cok ilginc puf noktalari ogrendim. Bunun yanisira Amerika'da neyi nasil bulabilecegime dair cok sey ogrendim. Arti neyi nasil baska birsey ile degistirebilirsin sorusuna da cevaplar aldim. Henuz buradan cok fazla tarif denemesem de genel bilgilerin cok faydali oldugunu dusunuyorum. Pasta konusunda birseyler yapmaya basladigim zaman bu sayfanin benim icin cok iyi bir referans olacagini da biliyorum.

4/01/2006 11:01:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bu aralar insanların büyük özen göstererek hazırladıkları bloglara çamur atmak, karalamak, laf sokuşturmak moda galiba. Bunların sadece "aşağılık kompleksinden" kaynaklanacağını düşünebiliyorum ve de "meyve veren ağaç taşlanır" diyorum. Zinnur bu kadar çok kişinin desteğini aldın, ne mutlu sana... Canını sıkma olur mu:))

4/04/2006 09:02:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba,

Ben misafirlerime cesitli ikramlar yapmayi cok seviyorum.Bu nedenle cok severek takip ettigim bloglar arasindasiniz. Cok amator ve anac bir ruhla misafirlerimi yani sevgili arkadaslarimi mutlu etmek cok hosuma gidiyor. Ama acikcasi burada bu yazilari okudugumda katilmadan edemedim. Oncelikle sizi bu guzel siteden dolayi tebrik ediyorum ellerinize saglik. Tarifi vermemeniz konusunda sizi elestiren arkadaslarin usluplarini hic dogru bulmamakla beraber onlarin hayal kirikliklarini anladigimi soylemeden gecemeyecegim. Cunki ben mutfakta cok amatorce birseyler yapmayi seven ve ogrenmeye calisan biriyim, maalesef fatograflardan tahmini birseyler cikarabilecek kadar gelistiremedim kendimi henuz. Sanirim bu bayagi zaman isteyen birsey. Keske yapabilsem. Yazinin bir yerinde tarifle ilgili verdiginiz linke tiklayinca tamamiyle Ingilizce ve tabiki olcu ve malzeme farkliliklari yuzunden anlayamadigim bir tarifle karsi karsiya kaldim. Yani hayal kirikligim bir kat daha artti. Elbettte mecbur degilsiniz her fotografinizin tarifini yayinlamaya ama mutfagin pek cok sirrini cozmus ve bu tariflerde bilemeyecegimiz malzemelerin karsiligini en iyi bilebilecek biri olarak neden bize yardimci olmayasiniz ki? Bizde o zaman sekerci dukkaninin onunde sekerlere sadece bakmakla yetinip tadini bakarak anlamak zorunda kalmayiz. Sanirim mutfagi bu kadar seven biri olarak bunu sizde istemezsiniz. Aslinda mevzu bu kurabiyenin yapimi degil bence buna benzer birseyler bulunup yapilabilir elbette ama insan bu guzelim kurabiye fotograflarini gorupte sadece bakmak zorunda kalinca gercekten uzuluyor.Benim gibi birseyler ogrenmek isteyen hevesli bir mutfak severin hevesini birazcik kiriyor.
Yinede ellerinize saglik.
Sevgilerle,
Arzu

5/04/2007 07:12:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Arzu, sizi anliyorum. Ama bu tarifteki koyultulmus sut (condensed milk) Turkiyede bulunabilen bir malzeme degil. Onun yerine kullanilabilecek cesitli karisim onerileri buldum gerci Internette, fakat kendi denemedigim bir seyi size onermektense tarif vermemeyi tercih ettim. Bunun yerine anahatlariyla tarif ettim. Her zaman kullandiginiz kakolu kurabiye hamurunu kullanarak da yapilabilecegini dusundum bu kurabiyenin. Bildiginiz gibi Turk hanimlar olarak, hemen hic bir tarifi birebir uygulamiyoruz zaten. Ustelik bu kurabiyenin espirisi de, kurabiyenin kendinden ziyade uzerindeki susleme ve icindeki yari erimis cikolata. Dolayisiyla bunun bir servis onerisi olarak okurlara yararli olacagini dusundum. Bu kadar firtina kopacagi aklima gelse, elbette ki ne resimleri, ne de yaziyi koymazdim buraya.

Bu yazdiklarimi zaten yazmistim onceki yorumlarda, belki sizi tatmin etmeyen bir tekrar oldu. Zaten simdiki pozisyonum biraz daha farkli. Gectigimiz Kasim ayinda, bundan sonra ayrintili tarif yazmayacagimi pesinen ilan ettim. Mesguliyetlerim daha fazlasini yapmama izin vermiyor. Ama blog isini tamamen birakmak da istemiyorum. Eger resimler, ana hatlariyla tarif, ara sira da (vaktim elverdiginde) ayrintili tarif bulmak sizi tatmin ederse Bizim Pastane'ye her zaman beklerim. Yok, sadece resimlere bakmak sizde hayal kirikligi yaratiyorsa, o zaman uzulerek fakat acikca soyluyorum ki burasi beklentilerinize cevap verebilecek bir blog degil.
Sevgiler,

5/04/2007 07:43:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

ellerinize saglik kurabiyeler cok güzel görünüyor, ama tarif nerede??
burasi sizin özel alaniniz sa neden yorum bekliyorsunuz ki? madem. öyle neden resim yayinliyorsunuz hic yapma daha iyi, bence bu burada yazilmis dostluk anlaminda ki arkadaslariniz da samimi diil, ne demek düsmanin var yok sevmeyenin var, ne alaka, ben sizi tanimiyorum ki düsman olayim sevmeyeyim, yani sizi sevmeden de paylastiklarinizi yapabilirim buradaki dostluklar da samimi gelmedi bana sayfaniz favorimdi ama siliyoruuuuuuum byeeeee

6/17/2008 12:32:00 PM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Anonymous, kusura bakmayin ama bu tip yorumlari gercekten cocukca buluyor ve ciddiye alamiyorum. Sayfami favorilerinizden siliyorsunuz diye uzulecegimi mi zannediyorsunuz gercekten? Boyle bir kaygim inanin yok. Amacim bildiklerimi, sunum fikirlerini, cektigim resimleri, urettiklerimi ilginenlerle paylasmak. Bu her zaman tarif yazarak olmaz. Zaten tarif verilse bile, uygulayanlarin benimle ayni sonucu alacaklari garantisi yok ki. Almadiklari oluyor nitekim, memnun kaldiklarinda da, kalmadiklarinda da yorum birakiyor, paylasiyorlar. Kimse kimseye kizmiyor, kusmuyor. Ictenlikle tecrubelerimizi paylasiyoruz; hem ben hem de onlar birseyler ogreniyor. Negatif yaklasimi olanlar ise hic bir sey kazanamiyorlar ne yazik ki.

Bakin olur da favorilerinizden sildiginiz sayfama ugrar da, buraya bir sey yazdim mi diye bakarsaniz diye, bundan 2 yil once malzemesi bulunamiyor diye, tarifini vermedigim tatlinin tarifini yazivereyim size: Simdi yazmamak icin bir nedenim yok, zira Istanbul'da koyultulmus sut artik bulunabiliyormus. Ya da Munevver'cigimin tarifinden kendiniz koyultulmus sut yapip deneyebilirsiniz. Belki baska faydalanan da olur.

340 g cikolata, ince kesilmis olacak
56 g tereyagi
396 g koyultulmus sut
2 bardak un
1/2 bardak ince cekilmis ceviz
1 tatli kasigi vanilya
60 parca minik cikolata veya beyaz cikolata

Susleme icin

56 g beyaz cikolata, ince kesilmis
1 tatli kasigi sivi yag

Firininizi 175C ye isitin. Kesilmis cikolata ve tereyagini agir ateste karistirarak eritin. Koyultulmus sutu ekleyip, karistirin. Un, ceviz ve vanilyayi da ekleyip, bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin, birer ufak cikolata parcasinin etrafinda hamuru yuvarlayin. Tepsiye 2-3 cm aralikli olarak yerlestirin. Onden isitilmis firinda 6-8 dakika pisirin. FAZLA PISIRMEYIN. Ilk basta parlak ve yumusak gorunecek ama bekledikce sertlesecek. Kurabiyeleri firin tepsisinden alip sogutun. Sonra beyaz cikolata ve siviyagi birlikte eritip, bir s1kma tupune koyun ve sogumus kurabiyeleri arzu ettiginiz gibi susleyin. Afiyet olsun :)

6/17/2008 01:20:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

beyzaya katılıyorum fotoğraf çekmekle iş bitmiyor pastanelerde de var aynı kurabiyelerden yani zeynep e ellerine sağlık diyemiycem......!

11/21/2008 03:46:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

ya yorumumu buraya düşüncelerimi ve isteklerimi cibox suna yazmak isterdim ama kısmet değilmiş siten için bir şeyler diyemicem daha süslü ve canlı olabilirdi diğer arkadaşlarımınki gibi olsun sağlık olsun diyorum kurabiyelerin harika olmuş ellerine sağlıık bu arada yazanların çoğu galiba akraba ben akraba değilim demeyi söylemeden geçemicem

12/28/2008 11:24:00 PM  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel tarif. tebrik ederim.

8/18/2011 08:57:00 AM  

Post a Comment

<< Home