Sutlu Cikolata ve Kahveli Mus
Ramazan ayi gireliberi bizim evin mutfagi tatildeydi. Nihayet bugun evde yiyebildik. Boylece ben de uzun zamandan beri ilk defa tatli yapma ve Bizim Pastane'yi guncelleme sansini buldum. Resimde gordugunuz musun tarifini Alice Medrich'in Cocolat kitabindan aldim. Yumurtasiz oldugu icin, guvenle yenilebilecek bir tatli, yapimi da son derecede basit. Ote yandan yine yumurtasiz olmasi nedeniyle, geleneksel musa ozgu kopugumsu dokuya sahip degil. Bizim yaptigimiz gibi kendi basina yenebilecegi gibi, daha kompleks tatlilarda kullanilabilir; ornegin pasta ara kati olabilecek kivamda. Sut cikolatali tatlilar artik bana eskisi kadar cazip gelmiyor, fakat bu tatlida cikolatanin yumusakligi, kahvenin aciligi ile dengelenmis oldugundan, hosuma gitti. Dar vakitlerde yine denenmege deger buldum.
- 255 g kucuk parcalara kesilmis, iyi kalite sut cikolatasi
- 1/4 bardak arti 1 yemek kasigi su
- 4 tatli kasigi Nescafe granulu (miktari arzuya bagli olarak ayarlanabilir, mesela daha kompleks bir tatlida malzeme olarak kullanilacaksa 1 tatli kasigi kadar daha arttirilabilir.)
- 1 1/2 bardak sut kremasi
10 Comments:
Güzel ve hafif görünor. Ellerine sağlık
Sevgili Destina... bizde herzaman yapilir kabakli börek ve cok severiz.Ellerine sagik...sevgiler
zehra
Offffff Zinnurcugum....cok özür...bu oruc kafami karistirdi...Destinaya yorum yazarken senin sayfandaymisim...ne olur kusura bakma...hemen yorumumu tekrarliyorum...
Sevgili Zinnur...sesini duyabilmek ne güzel.Tatil sonrasi Ramazanin baslamasi dedigin gibi mutfaklari bir yandan hareketlendiriken bir yandan da durgunlastirdi.Ama yeni bir tarifle senden ses almak cok güzel, ellerine saglik, tam ramazanlik bir tarif. Sevgiler
Zehra
Yumurtasız olması çok iyi.çok sevdiğim bir tatdır kendileri.ellerinize sağlık.
Zinnurcuğum ellerine sağlık.Yumurtasız oluşu çok güzel...Görünümü de pek şık olmuş...
Desstina, tesekkurler.
Zehra, oluyor boyle seyler, yorumun icin cok tesekkur ederim.
Semra, evet, yumurta ise karismayinca yapimi da cok kolay oluyor. Ama ben klasik musu tercih ediyorum yine de.
Serpil, cok tesekkur ederim.
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home