Ceyda'nin Havuclu Cikolatali Mafinleri
Bu guzel cikolatali tatlilarin tarifini Ceyda'dan almistim uzun zaman once. Hatta gecenlerde aramizda lafi gecti. Bir baktim, Ceyda'cim yapip getirmis, sagolsun. Eh, bu sayede bana da bir firsat cikti Bizim Pastane'yi guncellemek icin. Yoksa bu aralar mutfaga girdigim yok pek.
Bu tatlilar brownie kategorisi altinda geciyor, ama Ceyda bu sefer mafin kaplari kullanmis yaparken. Ben de keksi bir yapilari oldugunu dusundugumden, isimlendirirken mafin demeyi daha uygun buldum. Ayni tatli 20 cm lik kare firin kabinda da yapilabilir. Havuc, portakal kabugu rendesi ve kuru uzum katkili bu nefis tatlinin puf noktasi, fazla pisirmemek Ceyda'ya gore.
Ilginc hikayesi var bu tarifin: Naples Daily News gazetesinin sofra bolumu yazari Doris Reynolds, Food Writers’ Favorite Cookies (Yiyecek Yazarlarinin En Sevdikleri Kurabiye Tarifleri) kitabina bu tarifle katkida bulunmus. Bu guzel kitap simdi baskida degil maalesef. Kitapta anlatildigina gore, Doris Reynolds, bu brownieleri ilk defa Asheville, NC'da bir pastanede yemis ve cok begenmis. Pastanenin sahipleri, Doris'in butun israrina ragmen tarifi onunla paylasmamislar once. Aradan yillar gecmis, sozu gecen pastane kapanmis. Bir Noel oncesi Doris, pastane sahiplerinden bir kart almis. Michigan'da yeni bir restoran actiklarinin haberini veriyorlarmis, ayrica Doris'in cok sevdigi tatlinin tarifini de Noel hediyesi olarak yollamislar. Tabii cok hos bir surpriz olmus bu beklenmedik jestleri.
Bu tatlilar brownie kategorisi altinda geciyor, ama Ceyda bu sefer mafin kaplari kullanmis yaparken. Ben de keksi bir yapilari oldugunu dusundugumden, isimlendirirken mafin demeyi daha uygun buldum. Ayni tatli 20 cm lik kare firin kabinda da yapilabilir. Havuc, portakal kabugu rendesi ve kuru uzum katkili bu nefis tatlinin puf noktasi, fazla pisirmemek Ceyda'ya gore.
Ilginc hikayesi var bu tarifin: Naples Daily News gazetesinin sofra bolumu yazari Doris Reynolds, Food Writers’ Favorite Cookies (Yiyecek Yazarlarinin En Sevdikleri Kurabiye Tarifleri) kitabina bu tarifle katkida bulunmus. Bu guzel kitap simdi baskida degil maalesef. Kitapta anlatildigina gore, Doris Reynolds, bu brownieleri ilk defa Asheville, NC'da bir pastanede yemis ve cok begenmis. Pastanenin sahipleri, Doris'in butun israrina ragmen tarifi onunla paylasmamislar once. Aradan yillar gecmis, sozu gecen pastane kapanmis. Bir Noel oncesi Doris, pastane sahiplerinden bir kart almis. Michigan'da yeni bir restoran actiklarinin haberini veriyorlarmis, ayrica Doris'in cok sevdigi tatlinin tarifini de Noel hediyesi olarak yollamislar. Tabii cok hos bir surpriz olmus bu beklenmedik jestleri.
- 225 g bitter cikolata
- 114 g tereyag
- 3/4 bardak un
- 1/2 bardak seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 3 yumurta
- 1 bardak (3 orta boy) rendelenmis havuc
- 3/4 bardak iri cekilmis ceviz (ya da fistik, findik)
- 1 portakalin rendesi
- 1 tatli kasigi vanilya
- 1/3 bardak kuru uzum
33 Comments:
Bol çikolatalı olduğu her halinden belli oluyor.Canım istedi gece vakti:) eline sağlık Ceyda'nın...Sizlere afiyet olsun....Selamlar.....
Mmmmmmmmm çok lezzetli görünüyor.
Sevgili Ceyda'nın ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor.
Şu görüntüye dayanabilecek yağız tanımıyorum ben..sanırım birazda çamur kek kıvamında olmuş..Denemek farzdır..
Ceyda nın ellerine sağlık
enfes olmus bayiliyorum boyle tadlara muhtesemmmmmmmmmm
Serinmavi, yorumunu Ceyda'ya iletecegim.
Sevgiler,
Burcin, lezzetliydiler gercekten. Eh, bir de hazir yapilip gelince,daha ne ister insan?
Sevgiler,
Pembeli, Ceyda'ya iletecegim. Yorumun icin tesekkurler.
Burcin, ben camur kek yapmadim ama sanirim dedigin gibi benziyor nemliligi itibariyle. Umarim memnun kalirsin denersen.
Sevgiler,
Nino, Ceyda adina tesekkurler :)
Zinnur,yoğun çikolatalı. Nefis olmalı. Browniler gibi. Ama havuç ve kuru üzüm ayrı bir lezzet katmış. Denenmeli bu kekler de. Ceyda'nın da güzel tarifleri var. Sevgiler ona da.
Sevgiyle, Nane Limon.
merhaba ben amasyadan gülsüm tatlı cok güzel olmus ellerine sağlık ilk işim ramazanda olsa deneyecem tekrar gorüşmek üzere
hem çikolatalı hem havuç!!ellerinize sağlık..görüntüden lezzetini tahmin etmek hiç de zor değil..Sevgiler
Zinnur hanım iyi günler bu tarifinizin görüntüsü gerçekten çok başarılı eminim ki tadıda öyledir.Fakat bir sorum olacak kullandığınız bardak su bardağımı,bir ölçüsü var mı?
Munevver'cigim, evet, Ceyda hem agzinin tadini bilen, hem de iyi ahci bir arkadasimdir. Buna ragmen formunu korumayi basarmasi da ayrica takdire deger. Bu brownielerdeki kuru uzum ve portakal aromasi benim cok hosuma gidiyor, havuc da sanirim nemlilik veriyor. Guzel bir tarif gercekten.
Sevgiler,
Merhaba Gulsum. Umarim begenirsin denediginde.
Sevgiler,
Nilay, havuclar pek goze gorunmemis resimde, ama hos bir nem veriyorlar.
Yorumun icin tesekkurler,
Eylem, tesekkurler. Bardak dedigim hep 240 ml lik Amerikan cup olcusu.
Sevgiler,
çıkolata gırdımı bırseyın ıcıne, denemek, yemek farz olmustur bızlere:))
sevgıler
fıdan
pardon Zinnur, kus üzümü mü kuru üzüm mü ? ona göre bu gün yapacagim da. Sevgiyle... Tuba
Çok lezzetli olduğu, resimden açıkca görülüyor. Çok da besleyici.
Ceyda nın ve senin ellerine sağlık.
Mafinleri cok severim birde cikolatali olunca,eminim havucta ayri güzel bir lezzet katmistir.Hem tüm hemde isirilmis olarak görülen mafinler istahi kabartiyor;).Ellerine saglik afiyet olsun canim
Zinnur hanım merhabalar.
İçeriğinden ve görüntüden harika bir mafin olduğu anlaşılıyor. İlk fırsatta denenecekler arasında.
Bu arada sevdiklerinizi çok sevdim. Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz.
Sevgilerimle.
Fidan, deneyin, pisman olmayacaksiniz :)
Tuba, tepside yapildiginda normal kuru uzum kullaniyoruz ama mafin kaplarinda kus uzumu daha uygun olabilir. Tercih senin.
Sevgiler,
Feyhan, tesekkurler.
Yaren, havuc dogal olarak tatlimsi oldugu icin keklere, kurabiyelere yakisiyor bence de. Resimleri begenmene sevindim. Sevgiler,
Rabia, umarim denersen begenirsin. Yorumun icin tesekkurler ve sevgiler,
cikolata, havuc, kuru uzumu cikar.. amanin sanirim tum muffinleri yiyebilirim! ellerine saglik! agzimin sularini klavyeye akitmamaya calisiyorum :P
harika olmus aslinda butun tarifleriniz cok guzel ellerine saglik hemen denemek istiyorum sevgiler
cidde den selamlar..
suan keki yemekteyim,hala denememis olanlara siddetle tavsiye ediyorum.bi kac kucuk degisiklik yaptim ;biraz tarcin ve burda date paste diye satilan hurma ezmesi ekledim ve butun halde elastik kalipta pisirdim.cikinca sogumasini beklemeden vanilla dondurma ile servis etmenizi de bir food crazy olarak tavsiye ederim.
sevgiler from ummuhuda.
This comment has been removed by the author.
Cidde'li yorumcum,
Begendiginize cok sevindim. Tecrubenizi paylastiginiz yorumunuz icin cok tesekkurler.
Post a Comment
<< Home