Ceyda'nin Mangolu Sutlaci
Tatil donusu buzdolabinda buldugumuz tatlinin tarifini isteyen arkadaslar olmustu. Ceyda'dan aldim, kendi mesajiyla ekliyorum.
Esim sutlaci cok seviyor, fantezi tatlilarla pek arasi yok. Onun icin sutlaci her yaptigimda s1k1c1 olmasin diye icine yeni bir sey koyuyorum yahut cikariyorum. Size yaptigim sutlacin icinde bana pek mango tadi gelmedi. Onun icin en son denememde mangoyu icine koymak yerine ustune sos yapip koydum, cok guzel oldu. Mango ayni sekilde pure haline getirildikten sonra icine agiz tadina gore az miktarda limon suyu ve ayni miktarda seker katilip iyice karistiriliyor. Tarcin da ilave edilebilir, ama ben mangonun tadini bozmamak icin koymuyorum. Hangisini tercih ederseniz...
Esim sutlaci cok seviyor, fantezi tatlilarla pek arasi yok. Onun icin sutlaci her yaptigimda s1k1c1 olmasin diye icine yeni bir sey koyuyorum yahut cikariyorum. Size yaptigim sutlacin icinde bana pek mango tadi gelmedi. Onun icin en son denememde mangoyu icine koymak yerine ustune sos yapip koydum, cok guzel oldu. Mango ayni sekilde pure haline getirildikten sonra icine agiz tadina gore az miktarda limon suyu ve ayni miktarda seker katilip iyice karistiriliyor. Tarcin da ilave edilebilir, ama ben mangonun tadini bozmamak icin koymuyorum. Hangisini tercih ederseniz...
- 1 1/2 bardak sut kremasi
- 1/2 bardak konserve sekersiz hindistan cevizi sutu
- 1/2 bardak seker (ben akcaagac surubunu tercih ediyorum)
- 2 cirpilmis yumurta
- 1/2 bardak pirinc
- 1 bardak mango puresi
- bir portakal kabugu rendesi ince tarafindan
- Arzuya bagli kuru uzum
14 Comments:
çok değişik bir sütlaç olmuş ellerine sağlık ceyda hanımın her seferinde içindeki malzemeyle oynamak çok güzel bir fikirmiş
sevgiler
Hoşgeldin evine canım...arkadaşının ellerine sağlık,ilginç bir ikili olmuş...Selam ve sevgiler....
Ceyda Hanım'a çok teşekkürler ve ellerine sağlık. Bir sütlaç müdavimi olarak bu tarifi de diğerlerinin yanına not ettim bile...
Sevgiler
Merhaba :)
Ben yasemin senden blog icin yardim istemistim. belki hatirliyamiyorsundur. maillesmistik bi ara... bu ara siten hala eskisi gibi güzel ve tatlilarina bayiliyorum. bir senin sitene ve tarifdefterine ugrarim. ama tarif defteri kapandi...kaldi senin siten umarim seninkide kapanmaz. bu ara bi göz atarmisin bloga, elestirirsen sevinirim...cünkü biseyler yanlis yapiyorum kesin..cünkü yorum yazan olmuyor :)
www.monnaroza.blogspot.com
sevgilerle yasemin
Gerçekten çok ilginç bir sütlaç. ellerine sağlık.
sevgiler
zinnur merhaba,
akagac surubu 1/2 bardak oranında mı yine?bir de krema yerine subye kullansak ne oranda kullanmak gerekir sence?
Cok optum .Sevgıler.İpek.
Melike, Serinmavi ve Eda, Ceyda adina cok tesekkur ederim. Yorumlarinizi kendisine iletecegim.
Sevgiler,
Yasemin, hatirladim tabii. O zamandan beri epey sey yapmissin, ellerine saglik.Herhangi bir hata yaptigini dusunmuyorum. Ziyaret ettigin bloglara yorumlar birakarak, beni yaptigin gibi onlari da davet ederek, yemek etkinliklerine katilarak ziyaretci sayini arttirabilirsin. Hemen olmayabilir ama zamanla arzu ettigin ziyaretci sayisina ulasacagindan eminim.
Sevgiler,
Azize, klasik sutlaci cok sevmeyen biri olarak ben bu sutlaca bayildim. Daha ziyade Amerikan usulu bir sutlac bu; icindeki krema, hindistancevizi sutu ve yumurta katkisiyla puding ve sutlac arasi bir tatli oluyor. Tavsiye ederim.
Sevgiler,
Ipek'cigim, Ceyda 1/2 bardak surup kullanmis sanirim, ama genelde 1 bardak seker yerine 3/4 bardak akcaagac surubu kullaniliyor, tarifteki sivi da kullanilan her bardak surup icin 3 kasik kadar azaltiliyor.
Subye konusuna gelince,baska bir subyeli tariften bildigime gore 5 bardak siviyi 1/3 bardak piricten yapilan subye koyulastirmaya yetiyordu. Ama o sutlac degil, keskuldu. Bu sayilari belki sana fikir verir diye yaziyorum. Sorunun kesin cevabi konusunda emin degilim, pirincin cinsine gore bile degisebilir gibi geliyor bana.
Sevgiler,
merhaba,
cok cok guzel duruyo, elinize saglik, hemen yapmak istiyorum bende ama pirinci hangi kutunun arkasindaki tarife gore pisiricez, anlamadim ben
tesekkurler
Oslem, burdaki pirinclerin kutularinin uzerinde ne kadar su kaldirdiklari yaziliyor, onu demis Ceyda. Sen her zaman kullandigin pirinci ne kadar suyla pisiriyorsan oyle yapabilirsin.
Ceydacım selam,
Ak ağaç şurubunu nerden bulduğunu sorabilirmiyim , bende arıyorum..
Tşk
Yoresel Koy Urunleri, ben Amerika'da yasiyorum, onun icin bu sorunuzu cevaplamam zor. TR'de yasayan blogcu arkadaslarimiz daha iyi yardimci olabilirler size.
Post a Comment
<< Home