Cikolata ve Bogurtlenli Tatli
Bu tatliyi yapmasi degil ama, fotograflamasi cok vaktimi aldi. O kadar ugrasmama karsin, icime sinen bir resmini de cekemedim. Orijinal tarif bir Pillsbury kitapcigindan ama ben miktarlarla epey oynadim ve buraya kendi yaptigim sekliyle yazacagim. Yapimi oldukca kolay; tek zahmetli yani beyaz cikolatali ic dolgusunu--iki kat birbirine karismadan--recelli katin uzerine yaymak. Ama bence bu zahmete deger, cunku beyaz cikolata ve bogurtlen gibi birbirine cok yakisan bir ikiliye bir de cikolatali glazur eklenince ortaya cok guzel bir tat cikiyor. Tarifte kullandigim bardak olcusu (onceki tariflerde oldugu gibi) 250 ml su alabilen Amerikan cup olcusune karsilik geliyor.
Not: Malzeme listesinde gecen sut ile ne yapilacagini tarifte soylememisim. Simdi ekliyorum.
Kurabiye Taban icin:
- 1 bardak un
- 1/4 bardak pudra sekeri
- 115 gm soguk tereyag
- 1/2 bardak tanesi ayrilmis bogurtlen receli
- 130 gm oda sicakliginda krem peynir
- 3 yemek kasigi sut
- 250 gm kucuk parcalara kesilmis beyaz cikolata
- 115 gm damla cikolata
- 2 yemek kasigi tereyag
10 Comments:
Zinnur bence bu fotoğraflar son derece güzel. Tarif de çok hoş. Hmmm, hem çikolata hem böğürtlen! Elinize sağlık.
Zinnur, Resimler çok güzel çıkmış. Daha güzeli nasıl olur bilmiyorum :) Sibel'e katılıyorum. Tarif bencede çok lezzetli olmalı. Hem çikolata, hem böğürtlen.. Tarifin çıktısını aldım en kısa zamanda dseneyecegim.
Ellerine Sağlık
Summer
TArif harika..
Türkçe için teşekkürler canım
Buse
Sibel ve Summer, resimleri begenmenize cok sevindim. Belki kucuk olduklarindan cekerken odaklama zorlugu cekmistim. Summer, denersen eminim tadindan memnun kalacaksin. Sana ek bilgi olarak sunu soyleyeyim, oldukca ince bir tatli bu, bir kurabiye gibi... Resimleri katlar belli olsun diye cok yaklastirarak cekmeye calistigimdan oldugundan daha buyuk gorunuyor.
Ben de tesekkur ederim Buse, yorumun icin...
zinnur merhaba,
süper gözüküyor..ellerine sağlık :)
merhabalar;
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
bende hafta sonu denemek istiyorum yalnız bir şey aklıma takıldı. krem peyniri pınar beyaz mı yoksa bildiğimiz krem peyniri tuzlu olmaz mı? teşekkürler idil...
Fotoğraf harika görünüyor gerçekten de. ellerinize sağlık eminim tadı da çok güzeldir. resmi gel beni ye diyor.
Pastaci ve Sule, tesekkurler.
Idil, Turkiye'deki cesitleri tam bilemedigim icin sorunu dolayli yoldan cevaplayacagim. Ben cheesecake icin kullandigim krem peyniri kullaniyorum. Bir de Hatice'nin tariflerine baktim, cheesecakelerde cogunlukla Pinar beyaz kullaniyor, sanirim boyle kullanmak uygun olur.
Gözlerimiz ve midemiz sayenizde bayram ediyor.Teşekkürler.
Post a Comment
<< Home