Rustik Seftalili Tart
Rustik Seftalili Tart
- 1 bardak franjipan (bademli dolgu)
- 24 cm lik tatli tart tabani, onceden bos olarak pisirilmis ve oda sicakligina sogutulmus olacak
- 5-6 olgun seftali, cekirdekleri cikarilip, buyuklugune gore 4-6 parcaya bolunmus olacak
- 1/4 bardak tanesi suzulmus kayisi marmeladi
- Arzu edilirse firinlanmis file badem
Yukardaki linkteki miktarlarla yaklasik 4 bardak bademli dolgu elde ediliyor. Bu tart icin size gereken dortte biri. Fakat kusuratlarla ugrasmaktansa yarisini yapip, kalani dondurmanizi tavsiye ederim.
Firini 175 Cye on isitin. Tart tabaninin icine bademli dolguyu duzgunce yayin. Seftali dilimlerini tartin kenarindan merkezine dogru, dolguya hafif saplayarak dikine dizin. Ben herhalde ancak 4 tane seftali kullandim. Bu nedenle seftaliler birbirlerinden destek alamayarak piserken biraz devrildiler. Daha cok dilim kullanirsaniz, daha dik durabiliyorlar. Kitaptaki hali daha guzeldi, ornek olmasi bakimindan ekliyorum.
Firini 175 Cye on isitin. Tart tabaninin icine bademli dolguyu duzgunce yayin. Seftali dilimlerini tartin kenarindan merkezine dogru, dolguya hafif saplayarak dikine dizin. Ben herhalde ancak 4 tane seftali kullandim. Bu nedenle seftaliler birbirlerinden destek alamayarak piserken biraz devrildiler. Daha cok dilim kullanirsaniz, daha dik durabiliyorlar. Kitaptaki hali daha guzeldi, ornek olmasi bakimindan ekliyorum.
Tartinizi 35-40 dakika ya da bademli dolgu oturuncaya kadar pisirin. Seftalilerin olgunlugu ve su birakmasi sureyi etkileyebilir. Tartinizi izgara uzerinde sogutun ve servisten once ilinmis kayisi marmeladi ile parlatip, uzerine file badem serpistirin. Kaynagimiz tatlinin servisten bir gun once yapilabilecegini ve oda sicakliginda servis edilmesini soyluyorsa da, bizim tartimiz 3 gunde ancak bitti ve son lokmasi da ilk gunku kadar lezzetli idi. Ayrica ben buzdolabindan cikmis soguk halini de gayet ferahlatici buldum.
Afiyetle...
2 Comments:
Ne cok ozlemisim sizi😀 Elinize saglik💕
nefis görünüyor, elerine sağlık....sevgiler
Post a Comment
<< Home