Saturday, March 10, 2012

Baklava Yufkasi ile Denemeler


Bu sefer tarif yok, cunku bunlar diger bloglarda gorup denedigim tarifler. Yalniz fazla incelemeden aldigim baklava yufkam ekstra kalin cikti. Borek icin super ama bu tatlilar icin uygun degildi. Ilk tarif Acemi Sef'ten. Orda daha ayrintili yazilmis, benim farkli olarak yaptigim cevizleri butun yafkanin uzerine yaymak yerine, daha irice birakip, muska boregine dolgu koyar gibi, sadece ortaya koymak oldu. Farkli yaptim yapmasina ama daha iyi mi oldu bilemiyorum, cunku esim yerken icinde cevizi bulamadi bile. Sekerini de biraz az koymusum galiba. Pudra sekerini bol tutarak telafi etmeye calistik. Daha ince yufkayla, daha bol ceviz ve sekerle yeniden denenmege deger, potansiyelli bir tarif bu. Buzlukta muhafaza edip, geregi durumunda direk firina surulebiliyor. Tahin sevenlerin cok begenecegini tahmin ediyorum.

Asagidaki tatli ise taaa 2005'de yapilan Hurma konulu yemek etkinliginden beri aklimda. Dilek yapmisti, yabanci bloglarda da benzerlerini gormustum. Nihayet denedigimde, daha ince baklava yufkasi ile yapilmasinin daha iyi sonuc verecegini dusundum. Cikolata, hurma ve bademden yapilan dolgu gercekten lezzetliydi. Ben orijinal tariften farkli olarak, toz bademin bir kismi yerine file badem kullandim, bir de bu ara evden eksilmeyen portakal kabugu sekerlemesini kucuk kucuk kesip ekledim. Tarifle ilgili tek uyarim --ki Dilek de ayni noktaya parmak basmis, yufkanin kaliba az gelebilecegi. Belki farkli kalinliktaki yufkanin boyutlari da farkli oluyor ve bu nedenle degisken sonuclar aliniyor. Ama mutfakta careler tukenmez, kalip degistirmek yerine, benim rulom boyle ortasi delik bir model aldi. Cay kahve yanina yakisacak bir tatli olarak, bunu da tavsiye ediyorum.




3 Comments:

Blogger pelinpembesi said...

süper gözüküyor, ellerinize sağlık..arkadaşımında güzel tarifleri olan yeni bloga bakmanızı tavsiye ederim..http://tatlicuma.blogspot.com/

3/10/2012 02:06:00 PM  
Blogger mine said...

uzanıp alasım geliyor böyle nefis lezzetleri görünce... : )

3/11/2012 12:39:00 AM  
Blogger durutarifler said...

Kesinlikle muhteşem olmuş.
Denemelerin devamını bekliyoruz
Görüntü harikaaa
Ellerine sağlık
Sevgiler

3/13/2012 05:41:00 AM  

Post a Comment

<< Home