Naneli, Karabiberli Cilek Receli
Verilmis sozum var, bundan sonraki ileti karamelli olacak ama yeni yaptigim cilek recelini aradan cikarmak istedim. Bu bir deneme receliydi, yarim olcu yaptim. Iyi ki de oyle yapmisim cunku beni biraz hayal kirikligina ugratti. Bir kere sanki fazla tatliydi, ayrica kullanilan miktarlarda ne karabiberi, ne de naneyi tadabildim. Bir ozelligi olmayan bildigimiz cilek receli gibiydi. Christine Ferber'in kitabindan denedigim receller icinde ilk hayal kirikligim oluyor bu. Bir yandan da merak ediyorum, acaba olculerde bir hata mi yaptim? Her ne hal ise, belki yapim asamalari yol gosterir diye, bu tarifi de arsivimize ekleyelim.
Ertesi gun, kase icindekileri bir tencereye alin, kaynama noktasina getirip, tekrar seramik kaseye bosaltin. Pisirme kagidi ile kapatip, yeniden bir gece buzdolabinda dinlendirin.
Ucuncu gun, tanesini surubundan ayirin. Surubu tencereye alip, yuksek ateste, termometrede isisi 105 Cye ulasincaya kadar kaynatin. Bu arada kopukleri almayi unutmayin. Cilekleri, nane ve karabiberi ekleyin, yuksek ateste yine kaynama noktasina getirin. Kopukleri alip, yavasca karistirarak 5 dakika kaynamasina izin verin. Istenen yogunluga gelir gelmez (bu asamada cileklerin yari seffafimsi goruntu almasi gerekiyor), sterilize edilmis recel kavanozlarina aktarip, agizlarini s1k1ca kapatin.
- 1.1 kg cilek (ayiklanmis hali net 1 kg olacak)
- 3 3/4 bardak (800 g) seker
- 1 ufak limonun suyu
- 5 nane yapragi
- Yeni cekilmis 5 biber tohumu
Ertesi gun, kase icindekileri bir tencereye alin, kaynama noktasina getirip, tekrar seramik kaseye bosaltin. Pisirme kagidi ile kapatip, yeniden bir gece buzdolabinda dinlendirin.
Ucuncu gun, tanesini surubundan ayirin. Surubu tencereye alip, yuksek ateste, termometrede isisi 105 Cye ulasincaya kadar kaynatin. Bu arada kopukleri almayi unutmayin. Cilekleri, nane ve karabiberi ekleyin, yuksek ateste yine kaynama noktasina getirin. Kopukleri alip, yavasca karistirarak 5 dakika kaynamasina izin verin. Istenen yogunluga gelir gelmez (bu asamada cileklerin yari seffafimsi goruntu almasi gerekiyor), sterilize edilmis recel kavanozlarina aktarip, agizlarini s1k1ca kapatin.
18 Comments:
Rengi ne kadar da güzel olmuş öyle:) ellerinize sağlık,afiyetle yiyin..sevgiler..
Karabiber cilege cok yakisiyormus...Almanlar bazen cilege balsamik sirke ve karabibeir serpiyorlar.(tabiki bu yeni moda)
ben hic denemedim.Kesin güzel oluyordur.
Seninde ellerine saglik
İlk önce yanlış mı okudum dedım yok yok karabiber ve nane doğru okumuşum..
Değişik ve ilk defa denk geldiğim bir tarif..
Yalnız siz her ne kadar hayal kırıklığına ugramış olsa nız da reçelin rengi beni benden aldı.
Ellerınıze sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
ayrıntı için teşekkürler zinnur.ellerine sağlık.nezaketin kadar tatlı olduğuna eminim.sevgiler.
Çok ilginç çileğe karabiber eklemek... Hele Serap'ın yorumu daha da ilginç... Tadı klasik reçel olsa da rengi muhteşem... Emeklerinize sağlık... Sevgiler...
karabiber ilginç gibi görünüyor ama belki de tarçın ve karanfilin yakarlığından yola çıkılarak düşünülmüş olabilir.
Nane, karabibiber tezat gibi geldi bana ama demeliyim.. Umarım bende blogumu sizinki gibi güzel yaparım.
Rengi harika olmuş gerçekten. Ellerine sağlık.
Reçelin rengi görüntüsü mükemmel olmuş. Belki verilen nane ve karabiber ölçüsü az gelmiştir. Bu tarifi çok beğendim, pazarda çilek bulursam kendi ölçülerimle bu tarifi denemek isterim.
Paylaşım için teşekkürler, ellerinize sağlık.
Zinnur'cuğum nane ve biberi ikiye hatta üçe katlarım ben olsam. Tatlı nedense acıyı çok seviyor! Bir de biberlerin taze olması önemli. Taze çekilmiş diyoruz ama bayatsa bayat çekilmiş olabiliyor.
Rengi, goruntusu harika olmus.Ellerine saglik. Karabiber fikri ile ilk kez karsilastim ama neden olmasin:)
Sevgi ve muhabbetle
ama goruntusu cok guzel
karabiber bir şeye eklenir de kötü olabilir mi? yakında meyve yerken bile dökeceğim! o yüzden tarifi görünce bizzat çok sevindim:) elinize sağlık.
bir yıldan beri sizin sessiz takipcinizim,sizden çok şey öğrendim değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.beni ziyaret edip yorum bırakırsanız çok sevinirim.
Zinnurcum bu ay bir etkinlige evsahipligi yapmanin heyecanini yasiyorum.Sende bir tarifle katilirsan cok memnun olurum.Etkinlik konumYALANCI YEMEKLER
Genis bilgi sayfamda.Berlinden sevgiler
özlemişim o güzelim karelerinizi ama nedense sadece kumanda panelinden görebiliyorum son postunuzu..
Umarım sorun sisteminizden kaynaklanmıyordur..
çok hoş bir pasta görünüp kayboldu çünkü...
merakla bekliyorum..
sevgiler.
Evcilik, yakinda geliyor pasta. Tarifini tamamlamadan post etmek istremedim.
Sevgiler...
Merhaba,
Europa Donna olarak meme kanseri farkındalık ayı çerçevesinde düzenlediğimiz kampanyamıza blog yazarlarından destek arıyoruz. Sizin de desteğiniz bizim için çok önemli. Kampanyanın linkini veya bir bannerı koyarak bize yardımcı olabilirsiniz. Kampanya ile ilgili basın bülteni ve banner için bana irfancan@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Olumlu veya olumsuz beni bilgilendirirseniz sevinirim.
İyi günler.
Post a Comment
<< Home