Monday, November 17, 2008

Kahveli Eklerler

Zeynep, Paris Brest yaparken bana sadece seyretmek dusmustu . O gunden beri, elimi $u hamuruna bulama arzusu ile yanip tutusuyordum. Nihayet dun, Dorie Greenspan'in Paris Sweets kitabindan Kahveli Ekler yaptim. Beni en cok ugrastiran kismi, eklerlerin uzerindeki glazur oldu desem, inanir misiniz? Kitaptaki miktarlar mi yanlisti, yoksa tarif edilen teknige tam uymadigim icin mi boyle oldu bilmiyorum ama glazuru bir turlu istedigim koyuluga getiremedim. En sonunda can s1k1nt1s1yla pudra sekerini boca ettim glazure. Lutfedip koyulasti, hatta olmasi gerekenden daha fazla koyulasmis ki, buzdolabinda gecen gecenin sabahinda, yer yer catladigini gozledim. Son soz yine glazurde kaldi yani. Biliyorsunuz, yenilen guresci, gurese doyamazmis. Ben de su ekleri bir daha, hem de glazurunu catlatmadan yapmaya ahdettim. Bu sefer ne zamandir aklimda olan Macali Eklerleri yaparim belki.

Her is bittikten sonra, bir de Rose Levy Berenbaum'un $u hamuru tarifine bakayim dedim ki, bir de ne goreyim, benim hic dikkat etmedigim suruyle puf noktasi vermis bu isin. Boyle olunca bu konudaki calismalar devam edecek ister istemez. Tarifi de o zaman yazarim izninizle.

18 Comments:

Blogger Hatice said...

Zinnurcuğum harika görünüyor, şu hamuru senin gibi bir ustanın elinden tabiki kurtulamazdı.
ben de bir kere paris brest denemesi yapmıştım, meyveli puf halka ismiyle, çok lezzetli bir pasta oluyor. Zeynep'inkisi de çok nefis ve başarılı görünüyor, ellerine sağlık.bu arada üzerindeki file bademleri sabit tutabilmek için bir püf noktası var mı?
Zinnurcuğum tarif ve püf noktalarını merakla bekleyeceğim, sana şimdiden kolay gelsin...
sevgiler...

11/17/2008 10:33:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnurcum görüntü enfes:).
Gelecek denemeleri ve tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiler.
aslı

11/18/2008 04:31:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hmmm hemde kahveli.. Pek severim ekleri :)
ellerinize sağlık.
SAbırsızlıkla bekliyorum şu püf noktaları.

11/18/2008 05:14:00 AM  
Blogger Pelin said...

Ekler yapmayı hiç denemedim Zinnurcuğum. Senin püf noktalarını bekliyorum:)
Sevgiler

11/18/2008 05:42:00 AM  
Blogger zarpandit said...

biz starbucks hastası olarak bu ekler tam bana gore:)

harika..kızınla tansımayı cok isterim gercekten eminim dolu doludur bu konuda :) sende uygun gorursen tabi zinnur abalcım :)

11/18/2008 11:27:00 AM  
Blogger Turuncu Mikser said...

kitapda bu tarifi gordugumde denemeye cesaret edemedim, sizin gibi bir ustanin elinden eminimki gorundugunden cok daha lezzetli cikmistir, merakla puf noktalarını bekliyorum,ellerinize saglik,sevgiler..

11/18/2008 12:44:00 PM  
Blogger zinnur said...

Hatice'cigim,senin meyvali puf halkan da nefis olmus, ellerine saglik. Hatirladigim kadariyla, Zeynep bademleri hafifce hamurun uzerine bastirdi, pistikten sonra pek bir fire vermedik sanirim. Acikcasi bu konuda ozel bir gayretimiz olmadi. Ikinci denememi en kisa zamanda yapacagim. Aklimda senin de bahsettigin dugun pastasinin minyaturu de var. Hatta bak ayni fikirden hareketle gelinlik bile yapmislar :)
Sevgiler,

11/19/2008 06:12:00 AM  
Blogger zinnur said...

Asli, cok tesekkur ederim. En kisa zamanda devam edecegim bu konudaki denemelerime.
Sevgiler,

11/19/2008 06:14:00 AM  
Blogger zinnur said...

Hayatin Ta Kendisi Lokantasi, yakinda devami geliyor.
Sevgiler,

11/19/2008 06:15:00 AM  
Blogger zinnur said...

Pelin, yapimdan cok pisirme yontemi ile ilgili puf noktalari bunlar. Icinin pismemis kalmasini onlemek icin. En kisa zamanda ekleyecegim.
Sevgiler,

11/19/2008 06:16:00 AM  
Blogger zinnur said...

Zarpandit:), demek Starbucks'da satiyorlar bunlari. Burdaki Starbucks'larda daha basit seyler satiliyor. Eh, Amerika ve Avrupa farki ne de olsa..

Kizim aslinda bu konularda pek bilgili degil. Sucunu da bana atiyor, onu mutfaga sokmuyormusum. Ama bu okul projesi sayesinde, butun eksikliklerini giderecege benziyor, cunku simdi o beni hic bir seye karistirmiyor. Kizimla gorusmene tabii ki bir itirazim olmazdi ama biliyorsun Amerika'da yasiyoruz. Ayrica su ara kendisi universite muracaatlari, almasi gereken testler, okul ve projeleri ile gozunu acamayacak kadar mesgul.
Sevgiler,

11/19/2008 06:22:00 AM  
Blogger zinnur said...

Cafe Chocolatte, demek Paris Desserts sende var. Ben bir ara kutuphaneden alip incelemis ve hosuma giden tarifleri not etmistim. Resim olmamasi bir dezavantaj geldiginden satin almamistim. Aslinda icinde hos tarifler var gercekten. Kahveli eklere gelince, gercekten lezzetli bir eklerdi. Aslinda ben ekler seven biri degilim, ya da soyle soyleyeyim, yapildiktan en fazla birkac saat sonra yenirse guzel oldugunu dusunuyorum. Ama kendi turu icinde degerlendirildiginde, kahveli ekler, klasik eklerden daha guzel bir tatli bence. Yakinda puf noktalarini ekleyecegim.
Sevgiler,

11/19/2008 06:27:00 AM  
Blogger HADİYE said...

Merhaba Zinnur,

Ellerine sağlık yine döktürmüşsün. Yorum yazan arkadaşlar senden övgüyle ve "Usta " diye bahsetmişler. Bende katılıyorum onlara.Sana selamlarımı ve sevgilerimi yolluyorum.

11/20/2008 12:24:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Fotograf makinanizin markasini ogrenebilir miyim?

11/20/2008 04:55:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Harika görünüyor kahveli ekler pastasi, ellerinize saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

11/23/2008 08:19:00 AM  
Blogger zinnur said...

Hadiye, ustalikla hic alakam yok, sadece yasim geregi, bir cok okuyucumdan daha tecrubeliyim. Ona ragmen, herkes kadar mutfak faciasindan ben de nasibimi aliyorum. Senin ve bana ustalik yakistiran Bizim Pastane okuyucularinin nezaketine cok tesekkur ederim.
Sevgiler,

11/24/2008 09:24:00 AM  
Blogger zinnur said...

Isimsiz okuyucum, Canon Powershot A640 ile resim cekiyorum.

11/24/2008 09:25:00 AM  
Blogger zinnur said...

Kizilcik Surubu, cok tesekkur ederim. Benden de sana sevgiler...

11/24/2008 09:25:00 AM  

Post a Comment

<< Home