Sunday, November 02, 2008

Uluslararasi Arkadaslik Odulu

Blog maceramin basinda tereddutlerim vardi. Uzun bir sure Ingilizce blogum arama motorlarindan bile sakliydi. O donemde kendi basima yazdim ve soyledim. Sonra yavas yavas, takip ettigim bloglarin yazarlarini, kendi bloguma davet etmeye basladim. Bu surecte, davetimi kirmayip, Bizim Pastane'ye ilk misafir olanlardan biriydi Semaver'in yazari Hatice. O zaman, yemek konulu bloglar simdikinden cok daha azdi. Aradan gecen uc yildan uzun sure boyunca, yemek bloglari sayisi ustel artis gosterirken, Semaver en sevdigim bloglardan biri olma ozelligini korudu. Kisacasi, blog dunyasi icin, cok eskilere giden bir sanal dostlugumuz var Hatice ile yemek uzerine. Bu nedenle, gecen hafta beni Uluslararasi Arkadaslik Odulune layik gordugunu ogrenince cok mutlu oldum.

Bu ara bilgisayar basinda gecirdigim zaman oldukca kisitli. Bu odulu simdiye kadar kimlerin aldigini da ayni nedenle bilemiyorum. Onun icin odulumu, upuzun takip listemde olup da, henuz bu odulu almamis olan butun blogcu arkadaslara sunuyorum.

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,

Öncelikle, ödülün hayırlı olsun, tebrik ederim.
Blogunu Elma YE etkinliğinden beri ara sıra da olsa sürekli takip eden, fakat çok nadir yorum yazabilen biri olarak, bu ödüle layık olan bloglardan biri olduğunu düşünüyorum kesinlikle.
Blogger kapatıldığında gerçekten çok üzülmüştüm, çünkü internette çok fazla gezen biri olmasam da en fazla bloglarda vakit geçiriyorum diyebilirim. Seninkinden başka takip ettiğim birkaç yerli ve yabancı blog daha var.
Ancak şu linki kesinlikle tavsiye ederim, çok güzel şeyler keşfetme şansına sahip oluyorsunuz: http://www.tastespotting.com
Bir önceki post’unda yeşil elma marmelatından bahsetmişsin, hangi tür yeşil elmayı kullanıyorsun, granny smith mi? Aslında reçellerdeki bu pektin meselesini ben de çok merak ediyorum, en yakın reçel tarifinde bu yeşil elma marmelatı ve pektin meselesini de anlatabilirsen gerçekten çok sevinirim.
Bu arada, zencefilli ayva marmelatı da ilginç geldi, eminim çok güzeldir. Damla sakızlısı da olabilir diye düşünüyorum sen ne dersin?

Sevgiler…A. Leyla

11/04/2008 09:07:00 AM  
Blogger Hatice said...

Zinnurcuğum yazını okuyunca çok duygulandım ve de çok mutlu oldum:) çok teşekkür ederim.
O günler aklıma geldi, beni davet ettiğinde çok sevinmiştim, karşıma harika bir blog çıkmıştı, tariflerini çözmekte zorlansam da zevkle takip ediyordum. Daha sonra türkçe blogunu açınca çok sevinmiştim:)

İyiki Bizim Pastaneyi açmışsın, uzun yıllar devam etmen dileğiyle...

sevgiler...

11/04/2008 02:01:00 PM  
Blogger kelebeklisaniyeler said...

Ödülün için tebrik edeim,sevgiler canim...

11/04/2008 04:12:00 PM  
Blogger zinnur said...

A. Leyla, nazik yorumun icin cok tesekkur ederim. Tavsiye ettigin link benim de bildigim site. Hatta yanilmiyorsam, Ingilizce blogum aktifken, birkac resim benim de katkim olmustu. Hatirlattigin icin sagol.

Yesil elma marmelati icin, elimdeki kitabin tavsiyesi, mevsiminin basinda, mesela Temmuz gibi, henuz tam olgunlasmamis, cok yesil elmalar kullanilmasi. Yapildiktan sonra uzun sureli kullanabilmek icin dondurulabiliyor bu marmelat. Ben bu ise ancak sonbaharda el attigimdan, tahmin ettigin gibi, Granny Smith kullandim. Bu marmelati, armut gibi, kiraz gibi dogal pektini az olan meyvalarin recelini yapmak icin bir pektin bazi olarak kullaniyor kitap. Aslinda recel uzerine birkac ileti daha yapmayi planliyorum, ama sen onu beklemek istemezsen, zinnur at doganata dot us adresine yaz, sana tarifini yazarim. Yorumlarda yazmak cok yer tutacak.

Sevgiler,

11/05/2008 05:43:00 AM  
Blogger zinnur said...

Hatice'cigim, ben de senin ozenli pastalarina (hele hele visne ve cikolatali olanlar) hayran oldugumu hatirliyorum. Patatesli dilim boregin ise, cok severek yaptigin bir tuzlu oldu mutfagimda.

Cok tesekkur ederim, hem odul, hem de nazik yorumun icin.

Sevgiler,

11/05/2008 05:46:00 AM  
Blogger zinnur said...

Huriye, ben de yorumun icin tesekkur ederim.
Sevgiler,

11/05/2008 05:49:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,

Ben de çok teşekkür ederim, her zamanki gibi çok naziksin. Reçel konusunda da çok acelem yok, sana zahmet vermeyim, iletini bekleyim.
Açıkça söylemek gerekirse, çok fazla tatlı, pasta yapan biri olduğum söylenemez, yapmayı çok seviyor olmama rağmen, yiyebilecek kişi sayısı fazla olmadığı için çok nadiren yapmayı tercih ediyorum, ama yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum. Bir de senin gibi ustaların resimlerini izleyip doyuyorum diyebilirim.
Bir de Münevver Hanım (Nane ve Limon)’a çok teşekkür ediyorum, dulche de leche yaparken koyulaştırılmış süt konusunda bana teşekkürlerini iletmiş, ne yazık ki ancak gördüm. Yardımcı olabildiğim için çok sevindim.
Umarım, uzun yorumlarla seni sıkmıyorumdur.
Sevgiler…A. Leyla

11/06/2008 09:06:00 AM  

Post a Comment

<< Home