Sosyete Simidi
Sirada Linzer tort vardi ama, ilk defa yaptigim bu tatliyi hic tatmadan bir toplantiya yolladigim icin, hakkinda edecek pek bir lafim yoktu. Onun icin, Persembe gunu gelecek misafirime bir daha yapmaya ve bu arada dilim resmini cekip, tarifini oyle paylasmaga karar verdim. Boylece sirayi bu sabahki misafirimiz icin alelacele yaptigim sosyete simidi aldi. Sabah yuruyusune cikmadan mayali hamuru hazirlayip, dinlemeye biraktim. Donunce de sekillendirip pisirdim. Servis yaptigimizda hala sicaklardi.
Icindeki mahlebden dolayi lezzeti kandil simidine benzemekle beraber, yapimi cok daha kolay ve cabuk bu simitlerin. Hamuru daha tok oldugundan, pisirdikten sonraki haliyle, pismeden onceki hali hemen hemen ayni boyutta oluyor; bir de kullanilan susam miktari kandil simidinden cok daha fazla. Arzu ederseniz, halka yerine, pastanelerde satilan tuzlu corekler gibi de sekillendirebilirsiniz.
Firininizi 190C ye isitin. Hamuru 20 adet ceviz buyuklugunde parcaya ayirin. Her birini 60-70 mm kalinliginda bir halat seklinde acin ve halka seklinde birlestirin. Her bir halkayi once yumurta sarisina, sonra susama batirin. Halkalarin mumkun oldugunca susamla kaplanmasina dikkat edin. Yaglanmis firin tepsisinde, 15 dakika ya da guzelce renkleninceye kadar pisirin.
Icindeki mahlebden dolayi lezzeti kandil simidine benzemekle beraber, yapimi cok daha kolay ve cabuk bu simitlerin. Hamuru daha tok oldugundan, pisirdikten sonraki haliyle, pismeden onceki hali hemen hemen ayni boyutta oluyor; bir de kullanilan susam miktari kandil simidinden cok daha fazla. Arzu ederseniz, halka yerine, pastanelerde satilan tuzlu corekler gibi de sekillendirebilirsiniz.
- 1 tatli kasigi kuru maya
- Bir tutam seker
- 1/4 bardak ilik su
- 3 3/4 bardak un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yumurta
- 3 yemek kasigi seker
- 225 g oda sicakliginda tuzsuz tereyagi, kucuk parcalara kesilmis olacak
- 2 tatli kasigi toz mahleb
- Yaklasik 1/4 bardak arti 2 yemek kasigi su
- 2 yumurta, hafif cirpilmis olacak
- Susam
Firininizi 190C ye isitin. Hamuru 20 adet ceviz buyuklugunde parcaya ayirin. Her birini 60-70 mm kalinliginda bir halat seklinde acin ve halka seklinde birlestirin. Her bir halkayi once yumurta sarisina, sonra susama batirin. Halkalarin mumkun oldugunca susamla kaplanmasina dikkat edin. Yaglanmis firin tepsisinde, 15 dakika ya da guzelce renkleninceye kadar pisirin.
19 Comments:
merhaba, sayfanıza uğrayıp zaman geçiröek çok zevkli. tüm tarifler harika, elleriniz dert görmesin...
allah allah adi neden sosyete simidi acaba.. hani yapimi cok kolay sosyetikler ugrasmaz desem ee bu da mayali bekle ugras falan. enteresan.. ama eminim tadi guzeldir :) resimler ole diyor sankiii :) ellerine saglik!!!
Secil, cok tesekkur ederim. Beklerim, hep gel.
Sevgiler,
Yasemin, bebecigin daha bir duzene girdi ki, yolun Bizim Pastane'ye kadar uzanmis. Sevindim ziyaretine.
Bu sosyete simidi ismininin konusma konusu olabilecegini dusunmustum zaten. Tahminimce sebep goruntunun simide benzemekle beraber, malzeme listesinin daha sosyetik olusu, yani bol tereyagi, yumurta, mahleb filan icermesi. Malum mutevazi simidimiz cok az malzeme gerektiriyor. Ama sahsim adina konusacak olursam, normal simidi sosyete simidine tercih ederim. Sosyete olmamamdan kaynaklaniyor olabilir :)
Sevgiler,
Zinnur'cuğum dün ve bugün yaptığım kakaolu kurabiye ve çikolatalı cup caketen sonra bugün canım acayip tuzlu bir şeyler çekmişti ki bu görüntü yiyemesemde iyi geldi :). Gerçi senin sayfana gelirken yine o muhteşem pastalarından biriyle karşılaşacağımı sanıyordum ama ne yalan söyliyim bu tarife memnun oldum :). Ellerine sağlık canım. Sevgiler,
Sevgili Zinnur çok hoi bir gçrüntü ve eminim tadı da öyledir.Ellerine sağlık.
Sevgiler
zehra
tarfi için teşekkürler Zinnur. mahlepli simit favorimdir. bunu mutlaka deneyeceğim emepğine ellerine sağlık çok güzle gözüküyorlar
funda
Çok güzel görünüyor tarifide değişik tereyağ olması belkide tadını daha da güzelleştiriyor bende simit yapmıştım, senin tarifi de deneyeceğim değişik geldi bana ellerine sağlık.
Sevgiler...
Cok sahane görünüyorlar,ellerinize saglik.sevgiler.
Neye elinizi atsanız harikalar yaratıyorsunuz.Başarılarınızın devamını dilerim...
Benim makaronlarım facia oldu yaaa :(((
görüntü harika...
nefis bir tadı vardır eminim.....
ellerine sağlık.....
Zinnur'cuğum
Son zamanlarda günler öyle yoğun geçiyor ki, blog ziyaretlerinden kopmak zorunda kaldım, ancak güncelleyebiliyorum sitemi.Burayı da nasıl özlemişim..
Bu simit çok iştah açıcı..Çayımın yanına da ne güzel giderdi, hemen denemeli..Bu arada şu dev çikolatalı resme bayıldım :) Sevgiler..
ukvnbyusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller
Hayırlı kandiller canım....
Canım,
Mubarek Mevlüt kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını tüm kalbimle dilerim...Kucak dolusu sevgiler
Sevgili Zinnur,
Benim de canım akşamları atıştıracak tuzlu ama yağlı olmayan hafif şeyler çekiyor, bu tarif tam bana gore. Ellerine sağlık,
Sevgiler
Zinnur,
Hayırlı kandiller diliyorum.
Sevgiler..
Merhaba,her blogtan ilk denediğim tarifta biraz endişeleniyorum açıkçası ve sizinkinde de öyle oldu ama sonuç gerçekten müthiş. Çok gevrek, kıvamında ve bizim damak lezzetimize çok uygun bir simit çıktı ortaya. Bu tarif için teşekkürler...
Sevgiler...
Zinnur'cuğum,
Ellerine sağlık, çok leziz görünüyorlar,
ellerine sağlık,
sevgiler
Post a Comment
<< Home