Tuesday, February 12, 2008

Fistik ve Cikolata Bantli Pasta

Ortalikta dolasan berbat gripten biz de ailece nasibimizi aldik. Once Mehmet hastalandi, sonra Zeynep. Benim de iki gundur bogazim agriyor, fakat aldigim homeopatik ilaclar sayesinde simdiki halde ayaktayim. Aslinda hastayken sekerli seyler yemek hic akil kari degil ama degisik nedenlerle bu pastanin yapilisi da bugune denk dustu. Simdi buzdolabinda oylece duruyor, bakalim kimelere kismet olacak? Yine uydurma bir pasta oldugundan ayrintili tarif veremeyecegim ama en azindan jakond denen iki renkli kek bordurun tarifini yarin eklerim.

Tarife gecmeden belirteyim ki, aslinda bu kek bandinin, pastanin yuksekliginden daha kisa olmasi gerekiyordu. Yani su resimdeki gibi olmaliydi. Zira, bant desteksiz kaldiginda, bir sure sonra dikligini kaybediyor.

Bu kek bantlari yapma arzum cok eskilere dayaniyor. Dilek ve Mine yaptiklarinda canlanmis, ama bir turlu hayata gecememisti. Nihayet dun yapinca, bu isin zor olmadigini da gormus oldum. Ozetle yaptigim iki farkli renkte ve dokuda hamur hazirlamakti. Kakaolu olan daha koyu kivamli hamurla desenleri olusturup, bu sekilde biraz dondurdum. Sonra daha az kivamli olan acik renkli hamuru bunun uzerine yaydim ve pisirdim. Yanda resmini gordugunuz, denedigim farkli desenlerden biri. Soguduktan sonra, bandi ihtiyacima gore kesip, pastamin kenarlarini kapladim.

Pastamin pandispanyasi kakaolu sunger kekti. Daha once denediklerimden farki, una ek olarak, misir nisastasi kullanilarak yapilmasiydi. Sonuctan memnun kaldigimi soyleyebilirim. Pastanin dolgusunu fistik ezmesi, cirpilmis sut kremasi ve jelatinle yaptim. Jelatin olarak kullandigim Agar agar yine canimi s1kti, zira epey kullanmama ragmen ancak yumusak kivamli bir krema elde edebildim. Belki hic kullanmasam da pek farkli olmayacakti sonuc. Kek katlarini islatmak icin icine fistik aromasi katilmis seker surubu kullandim. Keki iki parcaya boldum ve yandaki resimde gordugunuz sekilde insa ettim. Yanlari kalan kremayla sivadim ve kekin yuksekliginden azicik daha fazla kalinlikta kesilmis bordurle kapladim. Uzerini nasil susleyecegimize karar vermekte zorlandik. Evde krokan fistiklarim vardi, ote yandan aklim Keiko'nun porsiyon pastalarinin uzerindeki (fircayla yapilmis) maca suslemelerde kalmisti. Ama bu ikincisini yapmak icin, ustteki kremanin donmus olmasi gerekiyormus. Bu cok vakit alacagi icin vazgectik. Sonucta, baska bir projeden kalmis pudra sekerli macayi krema katinin uzerine elemekte karar kildik. Gordugunuz gibi islanan isimlar, hemen koyulasiyorlar. Macayi boya gibi kullanip desen calisma fikri cok hosuma gitti, uygun zeminler uzerinde denemeler yapacagim onumuzdeki gunlerde.

Gelelim bandin tarifine. Sizinle paylasacagim tarifi Bruce Healey'in The Art of the Cake kitabindan aldim. O tarifteki badem unu yerine fistik unu kullandim. Elde farkli kaliplar olursa, cok degisik goruntulu bantlar yapmak mumkun. Alet edevat yoklugunda, yukarda gordugunuze ek olarak yanlardaki iki deseni denedim. Sagda gorunen deseni artan hamurlarla yaptigimdan, kakaolu deseni dondurma firsatim olmadi. Uzerine doktugum fistikli hamuru, birbirlerine karisirlar endisesiyle pek bastiramadim. Bu nedenle, resmi buyuturseniz daha rahat gorebileceginiz, bosluklar olusmus bordurde. Bu durumlarin onune gecmek icin once kakaolu hamur yapilmali, sekillendirilip dondurulmali. O soguyadururken, acik renkli hamur yapilmali ve kesiksiz bir desen olusmasi icin, kakaolu hamurun uzerine dokuldugunde, spatula ile uzerinden giderek, aradaki bosluklarin tamamen dolmasina ozen gosterilmeli. Tabii ki, gida boyasi kullanarak, farkli renklerde bantlar de elde etmek mumkun.

Cikolatali Yogun Hamur Icin:
  • 25 g (2 yemek kasigi) tuzsuz, yumusak tereyagi
  • 25 g (2 yemek kasigi) ince toz seker (ben normal sekeri robotta incelterek kullandim)
  • 17 g (2 yemek kasigi) pudra sekeri-badem unu karisimi (badem unu ve pudra sekeri esit miktarda olacak.)
  • 1 yumurta beyazi
  • 10 g (1 yemek kasigi arti 1/2 tatli kasigi) un
  • 10 g (1 yemek kasigi arti 2 tatli kasigi) kakao veya gida boyasi
Acik renkli Jakond Hamuru Icin:
  • 2 adet oda sicakliginda yumurta
  • 150 g pudra sekeri-badem unu karisimi
  • 25 g (3 yemek kasigi) un
  • 2 adet oda sicakliginda yumurta aki
  • Bir tutam tartar kremi (sart degil)
  • 25 g (2 yemek kasigi) ince toz seker
  • 15 g (1 yemek kasigi) erimis tuzsuz tereyagi
Yukardaki malzeme 30 cmx40 cm lik bir firin tepsisi icin verilmis ama ben arttirdim ve o boyutta 1,5 tepsi icin yeterli oldu malzemeler. Kitapta 33 cmx50 cm lik firin tepsisi icin malzeme miktarlari da verilmis. O durumda 3 yumurta, 230 g badem unu-pudra sekeri karisimi, 35 g un, 3 yumurta aki, 1 tutam tartar kremi, 35 g seker ve 20 g erimis tereyagi kullaniliyor.

Cikolatali yogun hamuru hazirlamak icin, yumusak tereyagini bir kaseye alin. Tahta kasikla duzgun, beyaz ve kremimsi bir goruntu alana kadar doverek karistirin. Gerekirse azicik isitabilirsiniz de. Sonra seker ve badem unu karisimini katip, karistirmaga devam edin. Butunlesince, yumurta akini ekleyip, hizlica karistirin. Unu eleyerek katin ve spatula ile, hizla, karisim puruzsuzce birlesinceye kadar karistirin. Kahverengiden baska renk arzu ediyorsaniz, gida boyasini da bu asamada katabilirsiniz.

Simdi firin tepsinizi hazirlayin. Bu is icin ben Silpat tepsi altliklarimi kullandim. Zaten tam da firin tepsimin boyundalar. Onun icin cok kolay oldu. Sizinki tepsiden daha ufaksa, once tepsiye boyuna gore kesilmis pisirme kagidi koyup, uzerine Silpati yerlestirmeli ve pisirme kagidinin aciktaki yerlerini (yapismayi engellemek icin) yaglamalisiniz. Bir baska yontem de firin tepsisinin boyuna gore kesilecek teflon tepsi altliklariymis. Ben boyle bir urun gormedim burda, belki Turkiye'de vardir. Bunlarin da yaglanmasi gerekiyor. Silpat da, teflon tepsi altligi da yoksa, belki pisirme kagidi uzerinde de pisirilebilir bantlar. Bu durumda, normalde yapismayi onlemek icin aldiginiz tedbirlerin hepsini almaniz uygun olur.

Tepsi hazirlandiktan sonra, cikolatali yogun hamurunuzla arzu ettiginiz deseni yapin tepsinize. Bu is icin, cikolatali hamuru duzgunce yayip, kontrollu bicimde siyirabileceginiz gibi, s1kma tupuyle figurler de yapabilirsiniz, ya da stensil kullanabilirsiniz. Tamamen sizin yaraticiliginiza kalmis. Isin bu kismi bitince, firin tepsinizi buzluga kaldirip, cikolatali desenin biraz donmasini saglayin. Siz de bu arada firininizi 220 C ye isitabilir ve diger hamuru hazirlayabilirsiniz.

Jakond hamurunuz hazirlamak icin, yumurtalari, pudra sekeri-badem unu karisimina katin ve mikserinizin orta hizinda, karisimin rengi ve dokusu acilincaya kadar cirpin. Unu, cirpilmis yumurtali karisimin uzerine eleyin ve yavasca karistirin.

Simdi yumurta aklarini cirpacagiz. Bunun icin, ayni mikseri kullanacaksaniz, mikserinizin cirpicisini yagdan arindirin. Yumurta aklarinin temiz, yagsiz bir kasede olmasina dikkat edin. Yavas hizda, yumurta aklarini kopurtun once. Sonra kullaniyorsaniz, tartar kremini katin; hizi biraz daha arttirarak, yumusak tepecikler olusuncaya kadar cirpin. Hizi yuksege cikarin ve sekeri yavas yavas ekleyerek, cirpmaga devam edin. Parlak gorunuslu, sert tepecikler elde edince, mikserinizi durdurabilirsiniz.

Bezenizin ucte birini, yumurtli karisima ekleyip, karistirarak, kivamini acin. Sonra bezenin kalanini ekleyin, hacmi sondurmemege calisarak, yumusak hareketlerle, bezeyi yumurtali karisima yedirin. En son olarak erimis tereyagini da hamurunuza katin ve yine yavasca karistirarak, tek renkli bir hamur elde edin.

Firin tepsinizi buzluktan alip, hamurunuzu, cikolatali yogun hamurun uzerine dokun ve bir spatula yardimiyla duzgunce yayin. Hamurun, cikolatali hamurdan yapilmis desenin bosluklarina kadar girmesine ozen gosterin. Hamurun kalinligi 1 cm kadar olmali.

Tepsinizi onden 220 C ye isitilmis firininiza alin. 7 ila 9 dakika ya da kek hafifce renkleninceye ve parmakla hafifce bastirildiginda geri gelinceye kadar pisirin. Fakat kurumasina da firsat vermeyin. Firindan alip, biraz soguttuktan sonra, bir spatula yardimiyla keki, Silpat altligi ile birlikte bir izgaraya alip, biraz daha sogutun. Uzerine temiz pisirme kagidi kapatip (ekstra onlem olarak, pisirme kagidinin uzerine pudra sekeri serpebilirsiniz), baska bir izgaraya ters cevirin. Boylelikle silpat ustte kalmis olacak ve alttaki pisirme kagidi, kekin izgaraya yapismasini onleyecek. Simdi dikkatlica silpati siyirin. Desenli yuz ustte olacak sekilde tamamen sogutun. Ihtiyaciniza gore kesip, kullanin.

Bantlarinizi, saranla hava almayacak sekilde sarip, buzdolabinda 2 gun saklayabilirsiniz. Ya da, 3 ay dondurucuda bekletebilirsiniz.


38 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Geçmiş olsun Zinnur,
Umarım kısa sürede toparlanırsınız. Bu pasta çok değişik görünüyor. Her yaptığınla beni biraz daha şaşırtıyorsun. Eminim tadı da harikadır. Dün bana yazdığın agar agar hakkındaki cevabınında verdiğin linlteki pastada harika görünüyordu. O ne pastasıydı acaba? Tarifi varmıydı sende. Senmi yapmıştın?

2/13/2008 12:19:00 AM  
Blogger ufukmutfakta said...

Zinnur önce ailene ve sana geçmiş olsun diyorum. Sonrada "Bu nasıl bir uydurma pasta olabilir" diye soruyorum:) Harika görünüyor, içi ise çok leziz duruyor. Hele yan bant muhteşem.Merakla nasıl yapıldığını bekliyorum. Sevgilerimle.....

2/13/2008 02:08:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hepinize geçmiş Zinnur. Ben de bandın yapılışını merakla bekliyorum. Çok şık bir pasta olmuş. Eline sağlık...

2/13/2008 03:04:00 AM  
Blogger Burçin'in Denemeleri said...

Geçmiş olsun Zinnur. Zaten eve grince grip virüsü sıradan herkesi bir kere dolaşıyor. Umarım çabuk atlatırsınız.
Bu kadar güzel ve adeta lezzet fışkıran bir pasta dolapta öylece bekliyor demek.
Yan bantı ben de merakla bekliyorum. Dün Keiko'nun blogunda gördüğüm tek kişilik pastalarda da fırça izi gibi bir ayrıntı vardı. Aynı yöntemle mi yapılıyor acaba diye düşünüyorum.
Sevgilerimi gönderiyorum kucak dolusu...

2/13/2008 05:40:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

zinnur abla çok çok geçmiş olsun uzun zamandır siteyi kontrol edemiyordum abim askerden gelmişti grip her ne şekilde olursa olsun çok zor kolay kolay hasta olmam ama oldummuda çok ağır geçiririm sesim gitmişti 3 gün fısıldayarak konuşuyordum tekrar tekrar geçmiş olsun
bu pastanın bant kısmını daha önce başka bir sitede görmüştüm ama tarif yok sadece anlatım aşamaları var link(http://www.dkimages.com/discover/Home/Food-and-Drink/Desserts-and-Confections/General/index.html) ikinci sıradan başlıyor 6 resim tek var belki yardımcı olur yapmak isteyenlere

2/13/2008 06:20:00 AM  
Blogger sekergibi said...

zinnurum şekerim
çok geçmi,ş olsun canım benim.
bendede bir halsizlik bir baş ağrısı sorma yatmamak için sevdiğim blogları geziyorum ilk
uğradıklarımdan birisin.
pastaya bayıldım. bordürü bekliyorum .
sevgiler

2/13/2008 08:41:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Gecmis olsun gulum. Birseye ihtiyacin olursa karsidayim....
Madem birini ariyorsun, bize kismet olsun pasta o zaman :):):)

bil bakalim kim!!!!!

2/13/2008 12:30:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Nefis olmuş nasıl uydurma pasta?Vallahi ellerine sağlık bence harika

2/13/2008 01:48:00 PM  
Blogger Nilay Cinisli said...

Sevgili Zinnur,
Çok çok geçmiş olsun...Verdiğin bilgiler inanılmaz..Büyük bir keyifle hergün takip ediyorum..
Sevgililer gününü kutlarım...Kucak dolusu sımsıcacık sevgilerimle

2/13/2008 11:48:00 PM  
Blogger IŞILCA TATLAR said...

Zinnur'cuğum,
Öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah şimdi daha iyisinizdir.
Pasta enfes olmuş. Ben de bu aralar bantlı pastalara takılmış durumdayım. 15 gün önce çikolata bantı ile denemiştim ama acelemden çok donmasını beklemeden yaptığım için başarılı olamamıştım.Bloğa da koymuştum fikir vermesi açısından.
Ama senin yaptığın çok çok başarılı olmuş.
Anladığım kadarıyla çikolatalı ile verev çizgiler donduktan sonra üzerine açık renk(hafif yeşilimsi duruyor içinde matcha var mı) hmuru yayıp pişiriyorsun. Ama tonlamalar nasıl oluşmuş, zira çok daha güzel yapmış bantı.Ellerine sağlık.
Senin de dediğin gibi üst krema iyice donup ıslaklığını kaybetmeden üzerine dökülen matchalı karışım böyle koyu yeşil bir renk alıyor. Benimkinde de öyle olmuştu. Sanırım bu işlemi servis yapmadan hemen önce yapmak gerek.
Zinnur, aslında şimdiden organize etmek lazım. Yurt dışında oturan arkadaşlarımızın Türkiye'ye geldiklerinde görüşebileceğimiz büyük bir organizasyonu. Nasıl mutlu olurum anlatamam. Hatta ben bu konuda bencillik edip büyük bir zevkle evimde ağırlamak isterim ama arkadaşlar herhalde çok gücenirler.İyisi mi büyük bir toplantı düzenlemek en uygunu.
Makaronlar ise çok nazlılar. Onca tepsi makarona rağmen dün yaptıklarım ne istediğim gibi fıfırlandılar, nede pastane ürünleri gibi üzerleri düzgün oldu.
Ne yapalım işte bunlar da böyle kurabiyeler. Ama şekilleri nasıl olursa olsun tadlar enfes.
Yalnız şunu söylemeliyim, Fransa'dan gelenlerin şeker oranları bizim yaptıklarımıza göre bir hayli azdı. Dünkülerin içine ben de daha az şeker koyarak yapmıştım. Eteklenmemelerine sebep bu olabilir mi diye düşünüyorum.

Her ne yaparsan yap sen bizim makaron kraliçemiz, pasta ustamızsın.Bu sadece benim düşüncem değil, herkes tarafından onaylanmış bir ünvan.

Herşey için ellerine sağlık Zinnur'cuğum.

Sevgilerimle,

2/13/2008 11:55:00 PM  
Blogger NiNo said...

super bir goruntu bu harika bayildim buna ellerinize saglik ve cokkkkkkk gecmisler olsun diliyourmmmmm

2/14/2008 12:49:00 AM  
Blogger rümeysaninrüyasi said...

slm ellerinize saglık bende yeni katıldım aranıza sevgililer gününüz kutlu olsun banada uğrarsanız sevinirim

2/14/2008 05:13:00 AM  
Blogger zinnur said...

Fatos, Tesekkurler. Gordugun resim benim en sevdigim yabanci bloglardan birinden. Eminim sen de cok begeneceksin. Suraya tiklayarak ulasabilirsin. Arsivinde dolasarak bir suru ilham almak mumkun. Maalesef ayrintili tarif vermiyor yaptiklariyla ilgili olarak, ya da her zaman vermiyor diyeyim.
Sevgiler,

2/14/2008 05:49:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ufuk, uydurmaligi, tarif takip edilmeden yapilmasindan kaynaklaniyor. Bu anlamda, kendi yaptiklarimin hepsi uydurma oluyor :) Aslinda uydurmalarim arasinda yuzumu guldurenlerden biri oldu bu pasta, cikolata ve fistik ikilisini cok sevdigim icin olacak. Bantlarin malzemeli tarifini bugun ekleyecegim.
Sevgiler,

2/14/2008 05:53:00 AM  
Blogger zinnur said...

Hatice, kusura bakma, hastalik filan derken biraz gecikti ama bugun ekliyorum.
Sevgiler,

2/14/2008 06:01:00 AM  
Blogger zinnur said...

Burcin, saglik dileklerin icin cok tesekkur ederim.

Keiko'nun pastasi harika, degil mi? Ben de fircayla pastanin uzerine susleme yapmak istedim ama, bunun icin suslemenin yapilacagi zeminin sert olmasi gerekiyor. Onun icin, bantlarda uygulamaya calistim bu fikri. Cikolatali hamuru metal spatula ile egimli olarak siyirdim, o zaman firca izine benzer bir goruntu olustu.

Bantin tarifini bugun ekliyorum.
Sevgiler,

2/14/2008 06:08:00 AM  
Blogger zinnur said...

Melike, gecmis olsun, annem de senin gecirdigin rahatsizliktan gecirdi, 1 hafta kadar sesini kaybetti. Umarim simdi daha iyisindir.

Link icin cok tesekkurler,

2/14/2008 06:09:00 AM  
Blogger zinnur said...

Seker gibi, ziyaretin ve yorumun icin tesekkur ederim. Gecmis olsun. Umarim simdi kendini daha iyi hissediyorsundur.
Sevgiler,

2/14/2008 06:10:00 AM  
Blogger zinnur said...

Isimsiz yorumcum, bildim seni :)Sagolasin, garip bir mide virusu de eklendi o yazdiklarimdan sonra, dun sabahtan beri bir sey yiyemiyorum. Gerci cocuklar, beni sasirtan bir performansla pastayi hallettiler. Az bir sey kaldi. Daha guzeli size borcum olsun, komsucum.
Sevgiler,

2/14/2008 06:13:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ballkabak, belli bir tarife bagli kalmadan yaptigim pastalara uyduruk diyorum. Yani "bunu ben uydurdum" anlaminda. Yoksa tadindan ben de memnun kaldim. Yanlis anlasilmasin, tarif takip etmeden derken, ara birimler icin kitaplarimdan faydalandim tabii ama o birimlerin biraraya getirilisi sahsima ait :)
Sevgiler,

2/14/2008 06:16:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nilay, ben de senin sevgililer gununu kutlarim. Bizim Pastane tariflerinden faydalanmana cok sevindim.
Sevgiler,

2/14/2008 06:17:00 AM  
Blogger BETUL said...

Zinnur, ebruya benzettim.. Nedense :) sen de bir ebru ustasi gibi titizlikle calisirken gozumun onune geliverdin. Aklima bir iki ufak fikir geldi, denemek icin sabirsizlaniyorum.
Her zamanki gibi o konuda calismalari olanlara hic yuksunmeden link vermissin. Seni siradan yapmayan da iste bu ozelligin..Cok tesekkurler paylastigin icin..

2/14/2008 06:20:00 AM  
Blogger zinnur said...

Isil, saglik dileklerine, nazik sozlerine ve davetine cok tesekkur ederim. Bugun dune kiyasla daha iyiyim, hatta yemek yemege bile basladim.

Banttaki tonlama soyle oldu. Cikolatali hamuru yaydiktan sonra, metal spatula ile siyirdim. Cikolatali hamurun bir kismi siyrilmadan kaldi. Uzerine fistikli yesil hamuru dokunce boyle bir goruntu olustu. Benim de hosuma gitti. Yaraticilgi kullanarak cok farkli modeller olusturmak mumkun. Ben simdi yogurtlarin plastik kapaklarindan stensil yapmayi planliyorum. Boylece daha sofistike desenler de yapmak mumkun olur.

Makaron konusunda, bizimkilerin sekerli olduguna katiliyorum. Gerci Turk ve Amerikan sekeri de farkediyor. Gectigimiz hafta, belki bu duruma care olur diye, Italyan bezesi ile makaron yapmayi denedim. Italyan bezeli tariflerde pudra sekeri ve badem tozu orani bire bir oluyor. Iki tepsi makaronum catir catir catladi. Ama tadlari guzeldi. Dun de her zaman yaptigim tarifle cikolatalisini denedim, onlarda da birkac tanesi catladi, ama sebebi yeterince kurutmamamdi sanirim. Cunku catlak olayindan sonra kurumaya biraktigim 2. tepside fire vermedim. Ozetle, soyledigin cok dogru, nazli mi nazli kurabiyeler bunlar. Ne yapalim, denemelere devam..
Sevgiler,

2/14/2008 08:11:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nino, cok tesekkur ederim.
Sevgiler,

2/14/2008 08:12:00 AM  
Blogger zinnur said...

Rumeysa, tesekkur ederim. Ziyaretine geldim bile, yeni blogun hayirli olsun.
Sevgiler,

2/14/2008 08:13:00 AM  
Blogger zinnur said...

Betul, ben de senin bu konudaki uygulamalarini merakla bekliyorum. Hep cok degisik fikirler uretiyorsun cunku.

Nazik sozlerin icin tesekkur ederim. Sozunu ettigin, akademisyen oldugum yillardan kalma bir aliskanlik herhalde.
Sevgiler,

2/14/2008 08:15:00 AM  
Blogger Dilek'ce said...

Jakondun süslemesi harika, fircayla olan desen cok hosuma gitti. Nice zamandir bekliyordum:)Elini saglik!

2/16/2008 12:50:00 AM  
Blogger Reyhan said...

Ne kadar güzel bir pasta olmuş! Kenar bordürlerinin yapılışını öğrendiğime çok sevindim. Pasta kenarlarını glazürle düzgünce kaplama özürlü biri olaraktan iyi bir alternatif benim için:) Tabii becerebilirsem.Bakalım sizden daha neler öğreneceğiz Zinnur hanım, ellerinize sağlık. Geçmiş olsun bu arada, umarım daha iyisinizdir,sevgiler.

2/16/2008 05:16:00 AM  
Blogger Ferah Gülşen said...

Zinnurcuğum ben de şimdi makaron denemsi yapmak için mutfağa girdim elimin altındaki tarife bakarken bir de sana uğrayıp püf noktalarını alayım dedim. Ee ne de olsa en tecrübeli sensin bu konuda. Ama bu pastayla karşılaştım enfes duruyor. hele o bantla fıstıklar o kadar iştah kabarttı ki sorma gitsin :). Benim makaron isteğimi köreltti diyebilirim. ellerine sağlık. az sonra makaronlara devam edeceğim ama güzel olmazsa bloğada koymayacağım :(. Hadi bakalım kolay gelsin :). Sevgiler,

2/17/2008 07:37:00 AM  
Blogger zinnur said...

Dilek, ilham kaynagim sendin, biliyorsun. Biraz geciktimse de sonunda yaptim.
Sevgiler,

2/17/2008 05:57:00 PM  
Blogger zinnur said...

Reyhan, nazik sozlerin icin cok tesekkur ederim. Ben de ogrenmis oluyorum sayenizde. Ne zamandir yapmak istiyordum ama blogda paylasma bahanesi olmasa yine ertelerdim sanirim. Gercekten cok guzel gorunuslu pastalar yapilabiliyor bu yontemle. Buzluga attigim birkac bantla minyatur muslu pastalar yapmak istiyorum ilk firsatta.
Sevgiler,

2/17/2008 06:04:00 PM  
Blogger zinnur said...

Lila, umarim iyi gitmistir makaron denemen. Ben son zamanlarda basarisiz makaronlar yapar oldugumdan, kim makaron yapacagini soylese yuregim yerinden hopluyor.

Bantli pastayi begenmene sevindim. Makaron yapmaktan epey daha risksiz bant yapmak. Belki onu da denersin.
Sevgiler,

2/17/2008 06:10:00 PM  
Blogger MMO said...

Sevgili Zinnur,
Öncelikle geçmiş olsun..
Bu arada pastan tam bir şaheser olmuş..Hem sabrına, hem emeğine, hem de ustalığına şapka çıkarmak istiyorum. Ama Ankara'da havalar çok soğuk, sen şapkamı çıkardım say! :)
Sevgiler.. :)

2/18/2008 04:33:00 AM  
Blogger Ferah Gülşen said...

Zinnur'cuğum ilk makaron denememe bir bakar mısın vaktin olursa :). Üstü sarardı, fırında fazla tuttum sanırım. Bir de çok sulu bir kıvam olduğundan yayıldı kabarmadı ama etekleri var. Sevgiler,

2/18/2008 04:48:00 AM  
Blogger ilker'in mutfagi said...

inanılmaz bir görüntü.muhteşem bayıldım.haftaya oğlumun doğumgünü mutlaka denemeliyim.ellerine sağlık.sevgiler.

2/19/2008 01:52:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

yemek kasigi dedigin kac corba kasigi yapar? 2 var mi? ilk kez birseyler yapacagim da..

8/09/2008 11:32:00 AM  
Blogger zinnur said...

Anonymous, yemek kasigini, corba kasigi anlaminda kullandim.

Sevgiler,

8/09/2008 09:22:00 PM  
Anonymous zeyna said...

çok güzel olmuş bayıldım daha yeni gördüm değişik olmuş ellerine sağlık sevgiler....

7/25/2009 05:03:00 AM  

Post a Comment

<< Home