Bol Cikolatali Sukran Gunu
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/400/855818/IMG_7285.jpg)
Sukran gunu sofralarinin geleneksel tatlilari elmali ve kabakli paylar aslinda. Ama benim icin bu sukran gunu bol cikolataliydi. Once bir arkadasim icin cikolata ve ahududulu bir dogumgunu pastasi hazirlayarak basladim cikolatali macerama. Dogumgunu pastasini duzlemek icin levye ile kestigim kek parcalari, yine dogum gunu pastasinda kullandigim cikolatali ganaj ve glazurden arta kalanlar, ahududularin fazlasi ise, o anda gelen bir ilhamla bir kubbe pastaya donustu. Boylece butun artanlari degerlendirdigim icin icim rahat etti. Gercek bir pastanede, bir pastadan artani bir digerinde kullanma imkani oldugundan malzeme ziyaninin pek az olacagina kanaat getirdim bu tecrubem sayesinde.
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/838796/pasta2.jpg)
Kubbe pastanin tarifinde sira... Uydurma filan ama, bol cikolatali sukran gununun en lezzetli urunu oydu bence.
Artiklardan Sukran Gunu Pastasi
Benim gibi cikolatayi ahududu ile mi, fistikla mi daha cok sevdigine bir turlu karar veremeyen biri icin harika bir pasta bu. Zira hem ahududulu, hem de fistikli... Pasta artik malzemeleri degerlendirerek yapildigi icin maalesef miktarlar konusunda kesin konusamayacagim. Ganajlar ve glazurun tariflerini hafta sonunda ekleyecegim; bu olculerle yaptiginizda bu pasta icin fazla gelebilirler, ama ucu de kendi basina farkli projelerde kullanabileceginiz guzel temel tarifler. Artarlarsa, dondurabileceginiz gibi, ikinci bir artik pastasi yapip, sukran gununun ruhuna uygun olarak komsunuzla ya da ofis arkadaslarinizla paylasabilirsiniz de...
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/400/45916/pasta.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/x/blogger/3463/889/200/640690/IMG_7259.jpg)
Bu asamada biraz ara vermem gerekti; cunku paralel olarak uzerinde calistigim dogum gunu pastasini bitirmek icin cikolatali ganaj yapma sirasi gelmisti. Boylece ben diger pastayla ugrasirken, kubbe pasta da biraz buzdolabinda dinlenme ve yerlesme firsati bulmus oldu. Dogum gunu pastasi tamamlaninca ben de mutlulukla deneysel kubbe pastama geri dondum. Obur pastadan artan cikolatali ganajin icine fistik krokan parcalarini butun olarak attim. Kubbe kalibin hemen hemen ust hizasina gelecek sekilde kalibimi cikolatali ganajla doldurdum. Kalan kek parcalarindan pastama bir taban hazirladim. Ustten hafifce bastirarak arada olusabilecek bosluklarin yok olmasini sagladim. Uzerini strecle kapatip, buzdolabina aldim. Biraz da o sekilde dinlendi.
Servis tabagina tersyuz edip streci dikkatlice siyirdiktan sonra, kalan cikolatali ganajla pastanin uzerini sivadim. En son olarak dogum gunu pastasindan artan cikolatali glazuru yeniden eritip ganajin uzerine doktum. Maalesef butun kubbeyi kaplamaya yetmedi ama bu haliyle bile guzeldi goruntusu. Tadi ise guzelin otesindeydi benim icin. Cikolata, fistik, ahududu, daha cikolata; daha ne bekleyebilir ki insan bir pastadan??
20 Comments:
Zınnur ,ben ne zaman senin pastalarından birini yapacağım.O kadar yoğun geçti ki günler, bu gün pasta siparişi vermek zorunda kaldım .Yılbaşına umutluyum ,o zaman yapacağım senin bir pastanı.Keyifli bir haftasonu diliyorum sana ve aileye.Sevgiler
Cilek'cigim, bazen planladigi gibi olmuyor isler insanin; bilmez miyim? Neyse ki, Turkiye'de siparis verilebilecek guzel pastaneler var. Burda ya pastalar kotu, ya da cok pahali. Ister istemez is basa dusuyor :)
Ben de sana ve ailene guzel bir Pazar diliyorum.
zinnir hanımcım,sayfanızı büyük bir hayranlıkla sessizce izliyorum.seni alkışlamamak mümkün değil.ellerine saplık.herşey o kadar güzel ki.
sevgi ve selamlarımla
nunubella
zinnurcum kusura bakma,bazı harf hataları olmuş.ellerine sağlık canım.
nunubella
Zinnurcuğum,şimdi bu pastayı yapma da dur.Senden öğrendiğim güzel bir alışkanlık,pandispanyaları streçleyip buzlukta muhafaza etmek.Eskiden hep günü gününe yapardım.Bana saklayınca tadı değişir gibi geliyordu.Meğer ne rahatlıkmış.Buzluğumda çik.pandispanya hazır.
Ellerine sağlık arkadaşım.Çook güzel çoook.
Merhaba Zinnur Hn:)
Bu pasta gerçekten çok güzel.Bende annemin doğum günü için yapmak istiyorum.Becerebilirsem tabiki...
Birşey sormak istiyorum.Çikolatalı glazür için kremayla erimiş çikolatayı karıştırıyorsun değilmii?ben yanlış anladım sanırım...Çünkü kremayla çikotayı ganaj içinkullanmışşın birde...
Nunubella, cok tesekkur ederim. Sen yine sessiz kalma bence :) Yorumun sayesinde ben de senin guzel blogunu ziyaret edebildim cunku.
Sevgiler,
Munevver'cigim, begendigine sevindim. Gercekten uydurma bir pasta icin lezzetliydi, bazen oyle denk geliveriyor iste. Buzlukta pandispanya, hatta krema olmasi isi kolaylastiriyor, degil mi? Iyice ambalajlandiktan sonra tadi da etkilemiyor. Ben de kendi tavsiyemi tutup krema ve ahududulu sos yapip atmaliyim buzluga bu aralar.
Sevgiler,
Selen, yanlis anlamamissin, ganajda da glazurde de cikolata ve krema karisiyor; fark miktarlarda. Ganaj icin krema miktari daha fazla, ayrica soguduktan sonra bir de cirpiliyor ve rengi iyice aciliyor. Glazurde ise cikolata miktari baskin ve cirpilmadigindan daha koyu renkli oluyor. Glazuru krema yerine tereyag ile yapmak da mumkun, ama bence cikolatanin tadini en guzel krema cikariyor ortaya. Tabii boyle lafla birakmayacagim, aksama tam tarifleri ekleyecegim. O zaman fark daha acik olacak.
Dogumgunu pastan icin simdiden kolay gelsin sana.
Zinnur, sanırım üç gün önceydi. Eski yaptığın kubbe pastalara baktım, özellikle şu rulo pasta yapıp dilimlenene. Bu da harika olmuş gerçekten. Ellerine sağlık, artık sana yapmak istiyorum demeye utanıyorum:( Bir gün olur da becerirsem sana haber vereceğim zaten:) Sevgilerimle.
Güzel bir Pazar Tatili diliyorum
Ye#Özel Yilbasi mönüsü etkinligine katilimini bekliyorum. Kodlar sayfamda linklerin alt bölümünde sevgiler...
Sonia
Zinnur, çokgüzel olmuş estetik görünüşü süper..ellerine saglık..bende kubbe pasta yaparım içine eklediğin malzemeyle güzelleşiyor seninde öyle olmuş ıyıkı ziyan etmedin.. afıyet olsun..sevgiler.FERHAN
Sonia, haber verdigin icin tesekkurler. Ben de size guzel bir Pazar diliyorum.
Ferhanca, gercekten pastanelerin artiklarini toplayan cok sevdigim aycoreklerine benzedi bu pasta, zira elime geceni attim icine :) Kubbenin cekiciligi, icinin daginikligini biraz dengeliyor sanki. Yine yaparim tahmin ediyorum ki, ama herhalde her sefer biraz degisik olacak goruntusu.
Sevgiler,
Çok teşekkür ederim Zinnur açıklamaların için.bu temel tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Selen, kusura bakma, bu hafta sonu nasil gecti anlamadim. Tarifleri eklemem gerektigini tamamen atlamisim. Simdi de disari islerim var. Ama aksama, soz!
Sevgiler
Behiye'cigim, nasil oldu da yorumunu atladim bilmem? Dikkatsizligimi mazur gor lutfen. Senin yaptigin seylere bayiliyorum ben. Hem pratik, hem de lezzetli tarifler verdiklerin. Aralarinda kubbe pasta da olmayiversin canim, ne cikar?
Ama gercekten denemek istiyorsan tavsiyem, bir kac gune bolmen. Bos bir zamaninda ruloyu yapip dondurabilirsin mesela. Bir cok kremayi da onceden yapip dondurmak mumkun. Boylece ozel gununden once dondurduklarini cozup, pastani son haline getirmek kalir sana. Boylesi cok daha zahmetsiz oluyor.
Sevgiler,
Harika görünüyor ellerinize sağlık. Tadını mükemmelliğini hissedebiliyorum :) Bende bayılırım ahududu, çikolata, fıstık, fındık herşeye :)
Rica ederim Zinnurcuğum, dikkatsizliğini mazur görmek ne demek, ben üzülürüm inan. Senin hassas ve herşeyi ince ayrıntısına kadar düşünen yapını bildiğimi düşünüyorum artık:) Pastayi dediğim gibi deneme sözü vermek istemiyorum, sonra yapmayınca veya yapamayınca ben verdiğim sözü tutamamış hissettiğimden içimde rahatsızlık oluşuyor.Ama dondurabilme imkanı gerçekten kolaylık. Ayrıca güzel sözlerin için teşekkür ederim. Sevgilerimle.
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home