Wednesday, September 13, 2006

Uzucu Bir Olay...

Maalesef yeni bir izinsiz resim ve icerik alinmasi olayi daha yasiyoruz. Sozu gecen site gurme.net. Sayfa acildiginda biraz asagi dogru inerseniz bircogumuzun sitelerinden izinsiz alinmis tarif ve resimlerle karsilasacaksiniz. Bu durum Next denince acilan sayfalarda da devam ediyor. Konuyu dikkatimize getiren Tijen'in sitesinde konuyla ilgili ayrintili bilgi var. Birlik olarak tepki gosterirsek gecmiste oldugu gibi bu sefer de gerekli mesaji verebilir ve benzer olaylarin gelecekte tekrarlanmasini engelleyebiliriz.

4 Comments:

Blogger Tijen said...

zinnur'cugum,
sitede de yazdim, 3 gun boyunca bu hirsizligi aktaran (belki her gun ayni seyi tekrarlarim) bir not yayinlayacagim sitede. aslinda yazilari alinan tum blog sahibi arkadaslarimiz yapsa bunu onlar da uç gun boyunca kendi hirsizliklarini yayinlamak zorunda kalmazlar mi??
neyse, sagol destegin için.
sana bir sorum olacak dur bakayim internet adresini bulabilirsem dogrudan yazarim.
tijen

9/13/2006 11:49:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

merhaba,
amerika da yasiyorum. krem santi ve kedi kili ni hangi isimle bulabilirim?
tesekkurler.

9/13/2006 04:00:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Ipek. Krem santi TR'de oldugu gibi toz olarak satilmiyor Amerika'da. Whipping cream ya da heavy whipping cream adiyla satilan yagli sutu cirparak krem santi yapabilirsiniz. Veya Coolwhip markasiyla satilan bir cesit hazir kremayi kullanabilirsiniz (katki maddesi cok icinde). Bir de basincli kutularda satilan whipped cream topping var ama s1k1ld1ktan bir sure sonra sondugu icin, daha cok servis sirasinda porsiyon tatlilarin uzerini susleme amacli kullaniliyor.

Kedi dilinin de iki farkli cesidi var. Her ikisine de genel olarak lady fingers diyorlarsa da, asil lady fingers sari renkli, kek gibi yumusak olan turu bence. Bunu daha cok "baked goods" kisminda bulabilirsiniz marketlerin, keklerle filan beraber. Acik kahve renkli ve daha sert olan cinsine Saviordi Cookies diyorlar ve bunlari Italyan kurabiyelerinin yaninda aramak lazim, biscottilerin yakininda... beraber. Her iki cinsi de her zaman bulmak mumkun olmayabilir maalesef.

9/13/2006 05:53:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

cevap icin tesekkurler, sitenizi begenerek takip ediyorum, basarilar.

9/13/2006 08:52:00 PM  

Post a Comment

<< Home