Friday, May 12, 2006

Bana Bir Haller Oldu!


Sizin de basiniza geliyor mu bilemiyorum ama benim kendimi mutfaktan alamadigim donemler oluyor. Ilk anda pek zararli bir sey gibi gorunmese de, bu donemlerde daha cok pasta, kek ve kurabiye yaptigimdan hem beslenmemiz acisindan pek saglikli olmuyor, hem de aksam oldugunda evde birden fazla tatli --ve kafamda hala yapmak istedigim baska tatlilarin hayali-- olmasina ragmen yemek olmamasi gibi garip haller yasayabiliyoruz. Tabii uc cocuklu bir evde "o zaman pasta yesinler" demek imkansiz oldugundan, cogu zaman bu yogun mutfak aktivitesinin uzerine en hizli tarafindan bir de aksam yemegi hazirlaniyor. Kisacasi yorucu oluyor bu donemler ama neyse ki yilda sadece bir iki defa geliyorlar bana, ve kendi kendime verdigim hizlandirilmis bir pastacilik kursu kadar da ogretici oluyorlar.Iste boyle bir donemden cikiyorum bugunlerde. Bir cok sey denedim; oyle ki genellikle bloga koyacak bir seyim olsun gayretiyle mutfaga girerken, su anda elimdeki yayinlanmamis o kadar cok tarif var ki yaz tatiline cikana kadar bunlarin hepsini sizlerle paylasmaya vakit bulamayabilirim bile.

Yalniz bu donemlerin bir ozelligi de galiba daha maceraci ve oyle pek olme bicmeye gelmeyen bir ruh halini beraberlerinde getirmeleri. Bu sefer de bir cok denedigim kitaplardan degildi, yahut baslangic noktalari oyle ise bile, bir yerlerde kontrol elden kacti, recete filan bir yana atilip, mutfak perilerinin ilhamiyla bambaska seyler yapildi... Tabii bu isler olurken cogu kere not filan da almadim. Bazen sonradan birkac not ciziktirdim, kimi kere de ayrintilar unutuldu gitti. Onumuzdeki haftalarda tariflerimi her zamanki kadar ayrintili bulmazsaniz, neden boyle oldugunu bilesiniz ve beni hos goresiniz diye bunlari onden bir itiraf mahiyetinde yaziyorum.



17 Comments:

Anonymous Anonymous said...

O dedigin bana oyle cok oluyor ki, bilemezsin, kendimi frenlemeye calisiyorum, keske yemek yetistirmek,evle ilgilenmek zorunda olmasam da; meslegim mutfakta ozel tatlar denemek olsa dedigim oyle cok oldu ki, yani seni coooook iyi anliyorum. Ellerine saglik hepsi de nefis gozukuyor.

5/13/2006 02:18:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

hep böyle olsun ben çok sevdim :)
baktıkca bakasım geldi yaptıklarına , hepsi sanat eseri gibi gerçekten çok şık ve lezzetli duruyor..
tariflerini bekliyorum..
kurstan bende yararlanayım :))

sevgilerimle..

5/13/2006 04:04:00 AM  
Blogger Safran said...

Bu üç şanslı çocuğun annesinin (bu kadar hoş görünümlü ve lezzetli pastalar hazırlıyor kendilerine) anneler gününü kutlarım, sevgilerimle...

5/13/2006 10:50:00 PM  
Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN said...

Anneler gününüz kutlu olsun.
Sevgiler Sonia...

5/13/2006 10:53:00 PM  
Blogger vintage biscuit said...

çok şık ve kaliteli duruyor . ellerine sağlık . bayıldım ve yine acıktım :)

5/14/2006 12:19:00 AM  
Blogger incikboncuk said...

gözlerimi alamadım. çok özenli ve titiz çalışmışsın. Bazen insan yaptığı şeye kendini kaptırıyor, yaptıkça yapası geliyor. Neyse ki evde kalabalıksınız. Biz iki kişi olunca bi keki bitiremiyoruz, işyerindekiler bayram ediyor :) Ellerine sağlık

5/14/2006 09:42:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Blogtaki tarifler çok güzel fotoğraflar çok iştah açıcı.Ellerinize sağlık.

Pasta ve diğer ürünleriniz için orjinal mutfak araçlarına ihtiyacınız olursa http://www.yakutdisticaret.com/Gourmetmutfak.html sayfama gözatmanızdan ve benimle bağlantı kurmanızdan mutluluk duyarım.

selamlar ve sevgiler,
Elif

5/14/2006 10:56:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Benim boyle bir durum dun geldi basima ve yaptiklarim hic guzel olmadi :( Simdi bu yorumu yazdiktan sonra senin arsivinde renkli kurabiye tarifi varsa onu inceleyecegim sevgili Zinnur. Ellerine saglik...

5/14/2006 01:15:00 PM  
Blogger zinnur said...

Yelda, cok tesekkur ederim. Acikcasi ben de meslek olarak bu isi yapmayi cok isterdim, ama o zaman bu kadar zevk almazdim ve istediklerim yerine siparis edileni yapmak zorunda kalirdim diye kendimi teselli ediyorum.

5/15/2006 10:20:00 AM  
Blogger zinnur said...

Pastaci Burcu'cugum, cok sevindim begendigine. Aslinda ogrendiklerimin bir cogu tekerlegi yeniden kesfetmek babinda oldu, ama tabii ki hepsini sizlerle paylasacagim. Mutfak maceralarim isinize yararsa ne mutlu bana!

5/15/2006 10:27:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Safran ve Sonia, ben de sizin (ve sizin giyabinizda cocuk sahibi olan veya olmayan, fakat kalplerinde anne sevgisiyle sefkati tasiyan butun hemcinslerimin) anneler gununu kutlarim.

5/15/2006 10:33:00 AM  
Blogger zinnur said...

Vintage Biscuit, cok tesekkur ederim. Keske begendiklerini sana tatirabilmenin bir yolu olsa...

5/15/2006 10:39:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Nurdan, cok tesekkur ederim guzel sozlerin icin. Dedigin gibi iyi ki kalabaligiz, ama yine de mutfak faaliyetlerimin dozu biraz kacti son zamanlarda. Hele ki onumuzdeki yaz gunleri dusunulecek olursa :)

5/15/2006 10:44:00 AM  
Blogger zinnur said...

Elif, tesekkur ederim. Gonderdigin link icin de ayrica tesekkurler.

5/15/2006 10:44:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Tesnim, mutfakta ara sira kotu sonuclarla karsilasmak kacinilmaz bir sey. Ben de guzel sonuclar yanisira hic sevmedigim sonuclarla karsilastim bu aralar. Ama neyi yanlis yaptigimi kesfettigim surece bunlardan da memnunum. Hatta hatayla ogrenilen bilgiler daha kalici oluyor galiba bende.

5/15/2006 10:53:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

rica ederim.
Hepsi orjinal modellere sahip Kek ve pasta kaliplari,kurabiye kaliplari,muffin standi ,lolipop setleri vb...ürünleri beğeneceğinizi düşündüm.

Kurabiye tariflerinizi çok değişik buldum ve beğendim.Yakın zamanda birini denemeyi düşünüyorum.

5/15/2006 03:26:00 PM  
Blogger DREAMER Elif GÜNEŞ said...

Mutfak Araçları içeren blogum.

5/15/2006 03:39:00 PM  

Post a Comment

<< Home