Wednesday, February 22, 2006

Tarifi Paylasilmayanlar

Delicious Days'in Nicky'si bir zamanlar farkli nedenlerle bloguna koymadigi denemelerine ait resimleri bir iletide toplamisti. Aralarinda gercekten cok guzel gorunuslu olanlar da vardi. Ondan ilham alarak son zamanlarda yapip farkli nedenlerle Bizim Pastane'de tarifini paylasamadigim birkac mutfak denememin resimlerini size sunuyorum.

Dun Zeynep'in yaptigi ayva tatlisi cok guzeldi ama Ayva-YE sirasinda ve daha once bircok guzel ayva tatlisi tarifi paylasildigi icin Bizim Pastane'de tarifini vermeye gerek duymadik.

Bu elmali tatli benim icadim. Esim icin az yagli bir tatli arayisindayken ortaya cikti. Elma gulunun altinda aslinda kedidilinden yapilmis katli bir pasta var ama tek guzel cikan resimde katlar hic belli olmadigindan tarifinin paylasilmasi icin yeniden yapilmayi ve layikiyla resimlenmeyi bekliyor.

Bu cikolatali tatliyi Mehmet'in sinif temsilinden sonraki yemegimiz icin hazirladim. Ilk defa denedigim bir tarifti. Brownie tabani uzerine ceviz, karamel ve cikolata uclusu ile suslemeler guzel bir tatli olacagini dusundurmustu ama icine konan bir suru tereyagi ve cikolataya ragmen brownie kismi kuru ve lezzetsiz oldu. Cocuklar yine de sevip yemisler gelen haberlere gore, fakat kanaatimce kesinlikle Bizim Pastane arsivine girmeyi hakeden bir tatli degil bu.


8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

AYYY NE NEFİS GÖRÜNÜYORLAR DAYANAMIYORUM VALLA

2/22/2006 04:48:00 PM  
Blogger yemek vakti said...

Zinnurcum, hepisi harika görünüyor.
Ammmmmaaaaaa, hani bunlarin tarifeleri?
Bizlerle paylasmak istemiyorumusun?
Benide ziyaret et: yemekvakti.blogspot.com
Sevgiler!

2/22/2006 11:00:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zeynepciğim,ayva tatlısını ne güzel
yapmışsın.Rengi çok güzel.Zinnur 2
geliyor sanırım.Eline sağlık.Bence
'Ayva YE' etkinliğine katılmayı hak
ediyormuş.Seni tebrik ediyor,
gözlerinden öpüyorum.

2/22/2006 11:11:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ellerinize saglik hepsi harika gorunuyor.Bu arada sizin verdiginiz her tarifi gozum kapali yapabilecek kadar tariflerinize guvendigimi soylemek istiyorum.Elleriniz dert gormesin...

2/23/2006 09:38:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ipek, tesekkurler.

Arife, bunlar arizali denemeler. Ya resimleri iyi cikmadi, ya tatlari iyi degildi. Ayva tatlisi ise herkesin bildigi bir sey oldugu icin tarifi paylasilmadi. Bu arada bloglar alemine hosgeldin. Yeni geldin, ama kisa surede cok guzel seyler yapmissin, ellerine saglik.

Munevver, kizima okuttum yazdiklarini. Pek memnun oldu. Tesekkurler guzel sozlerin icin.

Sumeyye, ne mutlu bana! Yazdiklarin icin cok tesekkur ederim. Yalniz yine de Bizim Pastane'nin tariflerini denerken ozellikle un, seker farkliligini goz onunde bulundurmani tavsiye edecegim, ne olur ne olmaz ;)

2/24/2006 12:05:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

merhabalar zinnurcuk yine marifetlerini koymusun ,bu elma tatlisi oluyo herhalde nasil yapdin bu gülleri onu merak ettim birde üzerindeki glazuru?

4/06/2006 03:21:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nuray, ozur dilerim gec kaldim cevap vermekte. Elmayi sogup ortadan ikiye boluyorsun ve cekirdek yatagini aliyorsun. Sonra her bir yariyi incecik dilimlere kesiyor, fakat dilimleri birbirinden ayirmayip elma yarisi seklini muhafaza ediyorsun. Uzerine biraz seker biraz elma suyu dokup alimunyum folyoyla kapatip firinda yumusayincaya kadar pisiriyorsun. Pisirme suresinin sonunda ustunu aciyor ve catalla yumusayip yumusamadigini kontrol ediyorsun. Yalniz elmanin pisirmeye dayanikli cinsten olmasi lazim. Ben ilk yaptigimda yanlis elma kullaninca elma gulu degil elma puresi elde etmistim. :) Elma soguduktan sonra, ortadaki dilimi kendi etrafinda kivirip tomurcuk kismini olusturup, sonra diger dilimleri de bunun etrafinda kivirarak gul goruntusu veriyorsun.

Glazur icin, elmanin kabuklari, seker, azicik tarcin ve elma suyunu (ya da baska meyva suyu ya da su)azalip koyulasincaya kadar birlikte pisiriyorsun.

Gecmis gun, tam olculeri hatirlayamiyorum ama anahatlariyla boyle...

4/07/2006 05:37:00 PM  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel tarif. tebrik ederim.

8/18/2011 08:52:00 AM  

Post a Comment

<< Home