Wednesday, November 16, 2005

Ne Kadar mi Sanalim?


Pastaci Burcu beni bu yeni mimle sobelemisti. Hurma-YE telasiyla cevaplamayi biraz geciktirdim. Kusura bakma Burcu.

Oldukca sanalim. Evde devamli Internet baglantimiz var. Kucuk bilgisayar masam evimin en sevdigim yeri olan mutfagima cok yakin bir yerde konum olarak. Dolayisiyla mutfak ve bilgisayar arasinda mekik dokuyabiliyorum. Bilgisayarla uzun sureli olarak ilgilenmeme Rana izin vermese de gunde sayisini bilemeyecegim kadar cok kere kisa kisa oturuyorum bilgisayar basina. Hepimizin yaptigi eposta kontrolu ve guncellenen bloglari ziyaret etme disinda, faturalarin odenmesi, Turkce gazetelerin takibi, her turlu alisveris, yol tarifi bulma, herhangi bir konuda arastirma yapma, film kiralama, telefon numarasi bulma ve daha su anda aklima gelmeyen pek cok is icin kullaniyorum Interneti. Cocuklar ve esim Internet bagimliligim konusunda bana takilmayi seviyorlar, hatta bazen ben bilgisayarin basindayken --mesela yemege cagirmak icin-- bana yanibasimdan seslenmek yerine messenger ile mesaj atiyorlar. Bundan da anlasilabilecegi gibi bilgisayari bol bir evde yasiyorum. Ustune ustelik bilgisayarim kucuk oldugu ve evde kablosuz Internet baglantimiz oldugu icin firsat bulursam bilgisayarimi canta gibi evin her yanina tasiyorum. Rana yattiktan sonra esimle birlikte karsilikli iki koltukta kucaklarimizda laptoplarimiz hem calisip hem TV seyrettigimiz zamanlar pek cok oluyor.

1-Günde kaç saat Internetteyim?
Bir sure vermem cok zor. Yukarda soyledigim gibi gidip gelip bakiyorum.

2-Herhangi bir mesajlaşma yazılımı kullanıyor muyum?
Evet. Hello ve MSN Messenger.

3-Kaç tane mail adresim var?
4 tane.

4-Benimle bütünleşen bir nick namemim var mı?
Hayir

5-İnternet ortamında tanışıp gerçek yaşamımda pekişen arkadaşlıklarım var mı?
Su anda hatirlayamadim. Ama cok sevdigim arkadaslarimdan bir cift Internet ortaminda tanisip evlendiler.

6-İnternet üzerinden alışveriş yapıyormuyum?
Evet, kitaptan mutfak malzemesi ve esyasina, giyecek ve yiyecekten mobilyaya kadar pek cok seyi Internet uzerinden aliyorum.

7- Lütfen şu cümleciği iki saniye düşünüp aklınıza ilk gelen cümleciği yazınız.
"Ya Internet olmasaydı?"..
Iki olsa? 1. Cok zor olurdu benim icin. 2. Daha cok kitap okurdum.

Ben de kabul ederlerse ve daha once cevaplamadilarsa Zeytin Dali'nin Dilek'ine, Fethiye'ye ve Hera'ya sormak istiyorum ne kadar sanal olduklarini.

3 Comments:

Blogger Burcu ÜNAL said...

zinnur teşekkür ederim :)
bu resmi nasıl çektin??
tekniği nasıl bu işin?

sevgilerimle..

11/17/2005 03:44:00 AM  
Blogger zinnur said...

Burcu, ben de sana tesekkur ederim. Resim icin birkac kere yukleme yapip resim cektim. Yani o resim bir seri resmin sonuncusu :)

11/17/2005 05:33:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ipek, simdiden Deniz'in dogumgununu kutlamak isterim. Bende cikolata ve bademli, unsuz ya da cok az unlu tarifler var. Tort deniyor bunlara. Yalniz oldukca yogun olduklarindan belki, pasta gibi katlara kesilmeyip,uzerleri cikolatali ganaj ya da glazurle kaplanarak servis ediliyorlar. Eger aradigin boyle bir seyse, hemen tarifi sana ulastirayim.
Su tarif bu cins tatlilarin cevizle yapilani, bir de Our Patisserie'de onceden badem ve kirazlisini yapmistim, Ingilizce tarif burda. Gerekirse Turkceye cevirebilirim. Meyva olmasin icinde dersen sirf cikolata ve bademli bir tarifim de var, sana maille yollayabilirim. Portakal Agaci'nin Cikolatali Fransiz keki de ayni cins bir tatli, onu da deneyebilirsin.Simdiden kolay gelsin.

11/17/2005 09:37:00 PM  

Post a Comment

<< Home