Saturday, October 22, 2005

20 Rastgele Sey...

Zeytin Dali'nin Dilek'i beni kendim hakkinda 20 rastgele seyi paylasmam icin sobelemis. Bilgisayarin basina oturdum ama henuz ne yazacagim konusunda pek bir fikrim yok.

Biraz sonra...

Konusu diger mimler kadar iyi tanimli olmadigi icin bu biraz zor geldi bana.

Daha sonra...

Himm, 20 de buyuk bir sayi, degil mi? Rastgele, oyle mi? Himm...

Daha da sonra...

Bu boyle olmayacak! Calakalem yazmaktan baska care yok. Iste basliyorum:
  1. Cekingen bir insanim. Fazla konusmayi sevmem. (Ama yazarken biraz daha farkliyim galiba.) Fazla analizci bir yapim var ve bu zaman zaman karar verme ve harekete gecme zorluklari yasamama neden oluyor.
  2. Internet hayatimin onemli bir parcasi. Sabah kalkar kalkmaz yaptigim ilk birkac seyden biri e-posta kutumu kontrol etmek ve bloglines'a girip guncellenen bloglari saptayip ziyaret etmek.
  3. Butun gorsel sanatlara ilgim --ve bazilarina yetenegim-- var ama maalesef hic biriyle istedigim kadar ilgilenmek firsati olmadi henuz. Ilerde seramik calismalari yapmayi cok istiyorum.
  4. Cok muzik enstrumani calinan bir evde yasiyorum. Buyuk kizim flut, piyano ve viyolonsel caliyor, oglumsa keman, klarinet ve gitar. Esim eskiden cok guzel akordiyon calardi, hala seyrek de olsa caliyor. Uc cocugumun da, esimin de sesleri cok guzel. Butun bu yetenekler arasinda hic bir enstruman calamadigi gibi, sesi de guzel olmayan ve hele muzik kulagindan yana nasipsiz olan bilin bakalim kim?
  5. Kucuk kizimin bizi son zamanlarda epey uzen bir bocek korkusu var. Bir cok gece kabuslarla uyaniyor uyaniyoruz, odanin icindeki hayali --ama onun icin cok gercek-- bocekleri oksuyor, seviyor ve ugurluyoruz. Hepsini evlerine yollayip uykuya dalmamiz saatler aliyor. Yavas yavas annelerin uyumadan da yasamlarini idame ettirebileceklerine inanmaya basladim.
  6. Film seyretmeyi fakat ozellikle bilim kurgu ve gerilim filmlerini cok seviyorum.
  7. Eskiden cok kitap okurdum. Son yillarda maalesef bu aliskanligimi kaybettim. Bocek kabuslarimiz bitince yine duzenli olarak okumaya baslayacagimi umuyorum.
  8. Sizin de bildiginiz gibi mutfak islerine merakim var. Degisik bir tatli ortaya cikarmak ve bunu paylasmak beni mutlu ediyor. Genelde herhangi bir konuda yeni bir sey ogrenmeyi ve paylasmayi seviyorum.
  9. Benden kucuk tek yumurta ikizi erkek kardeslerim var. Biri dahiliye uzmani doktor ve Ankara'da yasiyor, digeri ise elektronik muhendisliginde doktora yapti ve San Diego'da esi (Our Patisserie yazarlarindan) Fatima ile yasiyor.
  10. Hayatimda hic kahve icmedim. Ne Turk kahvesi ne de Amerikan kahvesi... Ama kahvenin kokusunu ve etrafimdakilerin kahve icip muhabbet etmelerini severim. Cayi da cok acik ve sekersiz icmekle beraber son yillarda yemek sonrasi arar oldum.
  11. Evimde dogadan malzemeler olmasini seviyorum. Yillardir istedigim granit tezgahlara yeni kavustum. Dokundukca elimin altindaki puruzsuz serinligin kac yasinda oldugunu dusunmek bile beni heyecanlandiriyor. Tahta mobilyayi ve bakimini seviyorum. Tahta oymaciligi ya da marangozluk ogrenmeyi cok isterdim.
  12. Yemek yaparken mumkun oldugunca katki maddesiz , organik yiyecekler kullanmaya calisiyorum. Paketlerle gelen kolayliklara da pek itibar etmiyorum. Ama tatli/pastalarda tereyagindan vazgecemedim daha.
  13. Derli toplu ve tertemiz bir evimin olmasi gibi bir fantazim var ama 20 yildir bunu basaramadim ve herhalde hic basaramayacagim. :(
  14. Kedileri cok seviyorum. Kaliforniya'da ogrenciyken olmek uzere bir yavru olarak bulup aldigimiz kedimiz Memik bizimle beraber 10 yil yasadi. Memik'cigin basina bir kedinin basina gelebilecek her turlu sanssizlik/hastalik geldi. En sonunda doktorunun israriyla onu uyutmak zorunda kaldik. Hayatimizda verdigimiz en zor kararlardan biriydi. Butun bunlardan sonra bir daha kedi sahibi olmaya cesaret edemedik, cocuklar cok istese de uzaktan sevmeyi tercih ediyoruz.
  15. Cok dikkatsiz ve dalgin bir insanim. Bir keresinde ziyaret ettigim bir evin yanindaki evin yarisi buyuklugundeki bir cukuru gormeyerek herkesi sasirtmistim. Olay gupegunduz olmustu ama ben yine de cukurun icine dusmedigim icin cok sansli oldugumu dusunuyorum.
  16. Araba kullanmayi hic sevmiyorum. Cok uzun bir zaman ehliyet almamak icin direndim. Fakat bu memlekette --hele de cocuklari olunca-- insanin araba kullanmamak gibi bir luksu yok. Yine de cok uzak olmayan yerlere yurumeyi tercih ediyorum.
  17. Elektronik muhendisliginde doktora yaptim, IBM Arastirmada calistim. Buyuk kizim dogduktan sonra ikisini birarada yurutemeyecegime karar verip is hayatindan ve teknik konulardan ayrildim. Doktora tezimde ne yaptigimi artik zorlukla hatirlayabilmekle beraber hala bazi kimselerin yayinlarima referans verdigini gorup sasiriyorum.
  18. Ankara'da dogdum ve okula gittim ama Istanbul'un benim icin yeri bambaska. Kadirga'da yeni aldigimiz bir apartman dairesi var. Gayet mutevazi bir esnaf semtindeki evimizi cok seviyorum. Orda gecirdigimiz zaman, Besiktas'dan Uskudar'a vapurla gecmek, denize karsi bir cay bahcesinde oturmak, Kanaat lokantasinda yemek yemek benim icin buyuk mutluluk kaynagi. Her yil Turkiye'den cok yorgun donup, seneye yine Turkiye'ye gidecegimiz zamani iple ceker oluyorum.
  19. Mutfak alet edavati ve yemek kitaplari almayi seviyorum. Ihtiyacim olmayan mutfak aletlerini eve doldurmamak icin kendimi devamli kontrol etmem gerekiyor. Buna karsilik evin diger yerlerinde esya sevmiyorum. Bircok eve kiyasla az esyamiz var ve olani daha da azaltmak isterdim. Genis, yuksek tavanli, bos ve ferah mekanlari seviyorum.
  20. Hayatimin buyuk bir bolumunde bir cok kadin gibi olmak istedigim kilonun ustundeydim. Ama iste balik etinde idare ediyordum. Son bir yil icinde yedigim ictigim degismedigi halde 3-4 kilo birden alinca ise neye ugradigimi sasirdim ve eski halimi mumla arar oldum. En buyuk arzularimdan biri bu kilolardan kurtulmak ama yaslandikca kilo vermek cok zor oluyor, haberiniz olsun!
Madem bu mimi 3 kisiye gecirmek gerekiyor, ben de Devletsah'i, Pastaci Burcu'yu ve Tugce'yi sobeliyorum. Ama bu 20 maddeyi ortaya cikarirken epey zorlandigim icin diyorum ki sobemi sadece bir teklif kabul edin; herhangi bir nedenle yapamazsaniz caniniz sagolsun.

5 Comments:

Blogger Dilek... said...

Zinnur, cok tesekkur ederim sobeye yanit verdigin icin. Bende epey zorlanmistim yazarken ama iyikide yazmissin, yuzumde gulucuklerle okudum rastgelelerini.

Ne yalan soyliyeyim, en cok gunun birinde doktora tezimin konusu dahi unutup huzurlu bir evde cocuklarimla vakit gecirmeye ozendim, seni okurken. Shame on me :-)

10/23/2005 10:24:00 PM  
Blogger elcinin_mutfagi said...

Zinnur abla büyük zevkle okudum:) cok güzel ifade etmsissin herseyini..okurken zorlandigin farkedilmiyor gercekten:)

10/24/2005 01:36:00 AM  
Blogger Burcu ÜNAL said...

zinnur merhaba,
çok güzel anlatmışsın kendini, bende günlük hayatımda çok konuşkan biri değilimdir. Ama yazarken biraz daha rahatlıyorum..sobelemene sevinçle karşılık veriyorum..en kısa sürede yanıtlayacağım..,
bende bu mimleri çok seviyorum çünkü birbirimizi daha iyi tanıyoruz..meraklarımız biraz olsun azalıyor..


sevgiler..

10/24/2005 02:03:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur, yazını zevkle okudum. 17. maddeye gelince ise çok şaşırdım. Ben de elektrok mühendisiyim ( her ne kadar mesleğimi yapmıyor olsam da). Bloglar arasından da meslektaşımın olması sevindirdi beni :)

10/25/2005 07:31:00 AM  
Blogger zinnur said...

Xtra, soyledigin gibi ozellikle bu sobe birbirimizi daha iyi tanima firsati verdi. Simdiye kadar okuduklarimdaki ortak yanlarin fazlaligi cok dikkat cekici.

Dilek..., umarim sen hem egitimini degerlendirmenin, hem de huzurlu bir evde cocuklarinla birlikte olmanin yolunu bulursun.

Elcin ve Burcu, tesekkur ederim. Ben de sizinkileri zevkle okudum.

Hatice, ben de sevindim :) Benim bildigim en az 3 elektronik muhendisi var blogcular arasinda simdi. Muhendis oldugunu bildigim birkac kisi daha var ama onlarin uzmanlik dalini bilmiyorum.

10/27/2005 03:03:00 AM  

Post a Comment

<< Home