Wednesday, September 07, 2005

Muffin Kabinda Cheesecake'ler


Bu kolay cheesecake'leri vaktim dar oldugunda yaparim. Daha da pratik olsun derseniz, tabani olusturmak icin, muffin kaplarinin dibine sigacak buyuklukte birer biskuvi koyabilirsiniz. Ben denemedim ama bu sekilde yapan arkadaslarim vardi. Kucuk olduklarindan normal bir cheesecake gibi en az 1 gece buzdolabinda kalmalari gerekmiyor, birkac saatte soguyup sertlesiyorlar. Firindan ciktiktan az sonra uzerlerinde olusan boslugu evde bulunan herhangi bir recel/marmelatla doldurabilirsiniz. Bu isi cheesecake'ler henuz sicakken yaparsaniz cheesecake ve marmelat butunlesiyor. Soguduktan sonra koyulursa ustunde hareketli kaliyor, dokulup sacilma ihtimali daha fazla oluyor. Ayrica uzerine meyva, jole, erimis cikolata, krema vs. de konabilir. Resimdeki cikolatali cheesecake'ler baska bir tarifin muffin seklinde pisirilmis hali. Onu da bir ara cevirecegim.

Bu arada ilk Turkce tariflerden Karaorman Cheesecake'ini deneyen bir arkadas istedigi sonucu alamamis. Basarisizliginin nedenini tam olarak bilemiyoruz ama yine de malzeme farkliligindan dogabilecek problemlere karsi bu vesileyle sizleri bir daha uyarmak istedim. Bu tarif az malzemeli oldugundan deneme amacli olarak yapabilirsiniz belki...

Tabani icin
  • 1 bardak ince cekilmis biskuvi kirigi
  • 3 yemek kasigi erimis tereyagi
Cheesecake'ler icin
  • 227 gm yumusamis krem peynir
  • 1/4 bardak (cup) seker
  • 1 yumurta
  • Vanilya
  • 1/4 tatli kasigi limon rendesi
  • 1/4 tatli kasigi limon suyu
Muffin kalibiniza kagit kaliplari yerlestirin. Bu malzemeden yaklasik 8 tane minik cheesecake cikiyor. Firininizi 175Cye isitin. Biskuvileri erimis tereyag ile guzelce halledin. Her kalibin icine bir buyuk tatli kasigi hesabiyla bolusturun. Kasigin tersiyle ya da elinizle kaliplarin dibine bastirin.

Orta boy bir kapta yumusamis peyniri sekerle cirpin. Uzerine yumurta, vanilya, limon suyu ve rendesini de ekleyip, hepsi butunlesinceye kadar cirpin. (Fazla cirpilmak cheesecake'lere iyi gelmiyor. Cirpilma sirasinda cheesecake karisiminin icine hapsolan hava daha sonra piserken catlaklara sebep olabiliyor. Sadece malzeme butunlesecek kadar cirpmak yeterli.) Muffin kaplarina bolusturun. 20 dakika kadar, ya da cheesecake'ler kabarip ustleri kabuk baglayincaya ve hafif renkleninceye kadar pisirin. Firindan ciktiktan az sonra ustlerinde olusan bosluklari recel/marmelatla doldurun. Tamamen soguduktan sonra servis yapin.

48 Comments:

Anonymous Anonymous said...

harika gorunuyolar. krem peynirmi, labne peynirimi kullanacagız acaba. ellerinize saglık.

9/07/2005 09:34:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ya bende bunlari our patisserie de gördügümde keske burayada koysa diye düsünmüstüm,hatta soracaktim bile tesekkürler,kesin yapicam ...

9/07/2005 10:37:00 AM  
Blogger fethiye said...

eline saglik zinnur, iyi fikir bu ufaklari yapmak. belki buyugunu yapip da catlatanlara da iyi bir alternatif olur. ;)

9/07/2005 01:26:00 PM  
Blogger zinnur said...

Asli, tesekkurler. Bir bilene sordum. Benim kullandigim Philadelphia markali krem peynir yerine Turkiye'de Pinar ya da Fidella'nin krem peynirini kullanip iyi sonuc aliyorlarmis.

Melek, sevindim istedigin bir tarif oldugu icin. Umarim yaptiginda iyi sonuc alirsin. Tecrubeni bizle paylasirsan sevinirim.

Fethiye, herseyin oldugu gibi cheesecake'lerin de kucugu sevimli. Catlatma konusuna gelince ben bu minileri bile catlatmayi basardim ;)

9/07/2005 02:29:00 PM  
Blogger Burcu ÜNAL said...

tamamdır zinnur harika görünüyorlar..bende bunlardan yapmak istiyordum ilk fırsatta yapacağım..
teşekkürler :))

9/07/2005 02:54:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur,
Ellerine saglik, harika gorunuyorlar. Tarifini ilk firsatta denemek istiyorum acaba kullanilan biskuvinin markasini ogrenebilir miyim?
Zerrin

9/07/2005 05:18:00 PM  
Blogger zinnur said...

Merhaba Zerrin.
Benim kullandigim burda vanilla wafer denen biskuvi turu. Ama hemen her cins biskuvi kullanilabilir bence. Petite beurre olabilir mesela. Kullanilan biskuvinin cinsine gore tereyag miktari ile oynayabilirsiniz. Biskuvinin bir kismi yerine cekilmis ceviz, findik, badem de kullanilabilir. Portakal agacindaki bir cheesecake tarifinde seker tereyagi ve tuzsuz etimekten bir taban yapildigini da gordum. Oldukca esneksiniz bu konuda yani.

9/07/2005 06:50:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

eline sağlık çok şık ve lezzetli görünüyorlar!bu mutlaka denenecek.salı günü misafirlerim gelecek onlara yaparım.lütfen çikolatalıların çevirmesini de biran önce yaparmısın.teşekkürler

9/07/2005 11:21:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

350 f kaç derece oluyor.yani türkiyedeki fırın ayarlarına göre..:)

9/07/2005 11:31:00 PM  
Blogger Doruk said...

Çok ama çok güzel görünüyorlar. Herşeyin küçüğü sevilir ya zaten. En güzeli de çok beklemek gerekmemesi. Ellerine sağlık!

9/08/2005 12:04:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tesekkurler Anonymous. Cikolatali da soz geliyor yakinda :)

2. Anonymous, tesekkur ederim dikkatimi cektigin icin. Simdi tarifte duzelttim.

Sen de sagol Burcu.

9/08/2005 12:12:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur süper güzel görünüyorlar,ellerine sağlık...

9/08/2005 12:33:00 AM  
Blogger ZeYNeP said...

Zinnur harika olmuşlar:)
Bayılıyorum böyle tariflere. Ve mutlaka denerim ben bunu ama ne gün ? Oğlum izin verdiği gün:)

Ellerine sağlık , çok şık duruyor..

Sevgilerimle
Figen

9/08/2005 01:25:00 AM  
Blogger Pareo Anne said...

zinnur harika bunlar. benim karaorman cheesecake aslinda basarisiz denemez. sonucta yine afiyetle yendi ama arzu ettigim, sevdigim cheesecake lezzetinde degildi. biraz agir olmasinin sebebi de senin dedigin gibi, un ve yag. benim hatam yani. bundan sonra alt tabanda petit beurre cinsi biskuvi kullanacagim. burcak da agir gelmis olabilir.
bir deee, labne yerine pinar beyaz veya fidella.
yalniz daha once pinar beyaz ve fidella ile yaptiklarimda esim "bu ne tatli, ne tuzlu, ne olduguna karar verememis bir sey, sanki peynir tadi hissediliyor" diye elestirmisti. ben de o yuzden labne kullandim, ama labne de uygun degil sanirim. bu minik cheesecakeler harika. verdigin onerilerle ilk deneyecegim tarif bu oldu artik.
ellerine saglik.
sevgiler
Zeynep Acaroglu

9/08/2005 04:05:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

çok şekerlerrr ve aynı zamandada kolay ....
özellikle üzeri beyaz kaplı olanlara bayıldım ben:))
bu şekilde evde 2 kişi olanlarda cheesecake yapabilecekler, yiyecekler ve tarifi verene teşekkür edecekler;)

sevgiler...

9/08/2005 04:31:00 AM  
Blogger incikboncuk said...

tam benlik bir tarif. hemen yapılacak listeme aldım. teşekkürler.

9/08/2005 07:03:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Pastaci, senin yorumunu atlamisim nasilsa. Yaparsan lutfen sonuclari bizimle paylas. Ayrica bu tarifi koymama neden olan onceki yorumun icin de tesekkur ederim.

Tesekkurler Burcu. Evet, cabucacik yapilmalari bir avantaj.

Nalan, Figen, Zeynep ve Incik Boncuk, yorumlariniz icin tesekkurler.

Zeynep A., krem peynir seker ilavesiyle tuzlu tadini kaybediyor bana kalirsa. En azindan benim kullandigim oyle. Umarim esinin agiz tadina uygun olur bu tarif.

Hepinize sevgiler

9/08/2005 05:54:00 PM  
Blogger Hanife said...

Ne zamandir cheesecake isteyip duruyordu canim, ama ugrsamayirdum o kadar zaman. Bunlari yapmak cok kolay gibi geldi. minik minik oldugu icin belkide.. Kesin deneyecegimm.
Ellerine saglik

9/08/2005 07:49:00 PM  
Blogger Basak said...

Bunlardan pişireceğim, karar verdim. Çok kolaymış. Ama soramam gereken bir şeyler var; limon tadının daha baskın olmasını istiyorum, limon suyu miktarını artırmam kremanın kıvamını etkiler mi? Bu krema katı oluyor değil mİ? Yani dolaptan çıktıktan sonra yumuşamıyor değil mi, çünkü içinde yumurta var ve pişiriliyor. Ben bisküvili kısmına da limon kabuğu ve limon suyu eklemeyi ve daha büyük bir kapta yapmayı düşünüyorum. Teşekkürler tarif için. :)

9/09/2005 12:14:00 AM  
Blogger zinnur said...

Hanife, umarim begenirsiniz.

Basak, limon suyunu mesela 2 katina cikarmakta bir problem olmasa gerek. Ben biskuvi katina daha once sivi eklemedim, nasil bir etkisi olacagini bilmiyorum ama limon kabugu rendesi eklenebilir tabii. 1 buyuk yumurta bu kadar peyniri koyulastirmaya yetiyor. Tabii soguma suresinde daha da sertlesiyor. Buzdolabindan cikip bekledikten sonra haliyle biraz daha yumusayabilir ama seklini kaybetmiyor kesinlikle. Daha buyuk kaliba yapacaksan pisme suresi degisebilir. Bir de malzeme az gelebilir. 23 cmlik kelepceli kaliplarda bu malzemenin 3 kati filan kullaniliyor.

Kolay gelsin.

9/09/2005 05:59:00 AM  
Blogger Basak said...

Zinnur, teşekkür ederim. Daha önceki denemelerimde bisküvili kısma limon suyu ve rendesi eklemiştim bir problem olmamıştı, Merak ettiğim kremaydı çünkü denediğim chesecakelerin kremaları pişirilmiyordu dolayısıyla yumurtasızdı ve dolayısıyla sertliğini hemen kaybediyorlardı. Kremayı yoğunlaştırıcı, sertleştirici birtakım yapay maddeleri kullanmak da istemiyorum. Uzun süredir pişirerek yapmayı planlıyordum senin tarifnle iyice şevklendim, bu aralar pişririm.
Sevgilerimle...

9/09/2005 07:59:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur ,bir harikasın. O kadar güzel görünüyorlar ki!! Ellerine sağlık. Senin sayende mutfağa bakış açım değişti.
Bugün ahududu sosu denedim. Gerçekten harika bir sos oldu. Süzğeçte ezerken hiç dikkat etmemişim ve püre dahil her şeyi ezerek geçirdim. sonra tarifdeki farklı işlemleri görünce artık ayıamayacağımdan dolayı ben bir defada hepsini kaynattım ve biraz suyunu çektirdim. şekeri ve limon suyunu koydum. Biraz sıvı kaldı ama gerçekten çok güzel bir sos oldu. Biraz daha kaynatma ile herhalde daha katı bir sos elde edebilirim.Tadı bana biraz ekşi geldiği için 2 değil bir kaşık limon suyu ekledim.Dondurma ile servis yaptım çok beğenildi.
Bu sosu donmuş ahudududan yaptığım için herhalde derin dondurucuda saklayamam değil mi?
Sana bu güzel tarifleri bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.
sevgiyle ve sağlıkla kal.
Canan
Not:ahududu suyu 1/4 kalıncaya kadar kaynattıktan sonra " kalan siviyi ici hafifce yaglanmis payreks bir kaba alin" demişsin. Bu işlemi niye yapıyoruz.

9/09/2005 01:20:00 PM  
Blogger zinnur said...

Tesekkurler Hatice. Dedigin gibi bufeler icin uygun bir tarif bu, cunku duzgun servis yapma, guzel gorunecek sekilde dilimleme derdi yok.

Canan, memnun kaldigina cok sevindim. Yorumun icin tesekkurler. Payreksin yaglanmasinin nedeni su: Payreks isiya oldukca dayanikli bir cam cesidi olmakla beraber, diger camlar gibi isiyi iyi dagitamama ozelligi var (Metalin aksine). Yani payreks bir kaba cok sicak bir sey koydugun zaman, o sicak seyin degdigi yerler daha cok genlesiyor, isi dagilamadigindan diger yerler genlesmiyor. Uc durumlarda, kabin farkli yerlerindeki farkli genisleme durumu patlamaya sebep olabilir. Eger goze gorunmeyen bir yerinde catlak vs varsa bu da o noktaya olan stresi arttirip ayni sonuca yol acabilir. Benim bir arkadasimin basina geldi, payreks firin tepsisinin paramparca olup, cam parcalarinin havada ucustugunu anlatmisti. Yagin burda gorevi isiyi duzenli dagitmaya yardimci olmak, sadece bir tedbir olarak var yani tarifte. Payreks kaplari mesela buzluktan alip sicak firina (ya da firindan buzluga) koymamamizin ve ani isi degisikliklerinden korumamizin nedeni de camin ayni ozelligi.

9/09/2005 04:44:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Dün aksam yaptim bu mini cheescake leri cok güzel oldu,özellikle bu sabah.Ama benimkiler biraz burustu:)niyeki? seninkiler daha pürüzsüz duruyor.Tesekkürler Zinnur..

9/10/2005 04:01:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur, bi tarif bukadarmi guzel olur!!!bugun denedim, kizimin dogum gununde pastanin yani sira kucuk cheesecake fikri hosuma gitti ve sandigimdan cok daha az zamanda oldu, belki firina vermesi max. 5 dakikami aldi,bu kadar pratik bisi olmasi ve harika bi lezzete sahip cok guzel gercekten:)ellerine saglik, iyiki bizlerle paylastin bu guzel lezzetin tarifini!!!buarada arkadaslarimda cok begendi:)selamlar,saglicakla kal...

9/10/2005 04:12:00 PM  
Blogger zinnur said...

Canan, kusura bakma ahududu sosunu derin dondurucuda saklama ile ilgili sorunu kacirmisim. Meyva cozuldukten sonra sosun yapimi sirasinda bir pisme isleminden gectigi icin sos dondurucuda saklanabiliyor. Tam olarak 10 gun buzdolabinda, 1 yil derin dondurucuda kalabiliyor. Hatta Rose bir kac defa kismen cozup bir kismini kullanip tekrar dondurdugunu ve bu uygulamadan olumsuz sonuc almadigini da soyluyor. Icin rahat olsun :)

Melek, benimkilerin de ustunde bazen catlaklar oluyor ama ust suslemesi hepsini kapatiyor neyse ki :)

Arzu, cok sevindim begendiginize. Afiyet olsun.

Hepinize yorumlariniz icin tesekkur ederim.

9/10/2005 09:47:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,
İlgine ve o güzel tariflerine çok teşekkürler. Kalan sosu bugün derin dondurucuya kaldırdım. Buz dolabında bekledikçe çok daha lezetli oldu ve inanmıyacaksın ilk yaptığımda biraz sıvı olmuştu ama gün geçtikçe daha kıvamlı oldu.
sevgiyle ve sağlıkla kal.

9/12/2005 05:54:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tesekkurler Burcu. Canan, afiyetler olsun. Iyi sonuclarin alindigina dair yorumlariniz beni cok mutlu ediyor. :)

9/12/2005 12:07:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

http://www.kraftfoods.com/main.aspx?s=recipe&m=recipe/knet_recipe_display&Rpage=3&u1=bytype&u2=4*124&u3=**58*60&wf=9&recipe_id=53063

9/14/2005 02:23:00 PM  
Blogger ZeYNeP said...

az once kraft in o linkini yazarken Zipzipin gazabina ugradim yarim kaldi yazacaklarim, Jello'nun bu urununu bitisik komsum epeydir kullanir, ben gercek cheese cake yaparim , oda bana aldatma cheese cake yapiyorum senin ki gibi ayni lezzette diye guler, tarifi gorunce aklima geldi benimde , bu paketteki no bake ustelik, 10 dk da hazir diyor, denemedim gerci, isin kolayina kacmak isteyenler icin secenek olabilir diye dusundum :))

Zeynep

9/14/2005 02:32:00 PM  
Blogger zinnur said...

Merhaba Anonymous, bu mini cheesecake'ler de pek guzel. Yalniz bunlar pisirilmeden yapiliyor.Benim verdigim tarif de zaten bir Philadephia marka krem peynir tarifi idi. Link icin tesekkurler

9/14/2005 02:32:00 PM  
Blogger zinnur said...

Yorumun devamini simdi aldim Zeynep. Tesekkurler. Dedigin gibi bu daha bile pratik.

9/14/2005 02:34:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur inanilmaz bisi, Aslihanin bukadar tatli yeme istegi olmadi dondurmalar haric, ama kalan bi kac cheesecake'di hergun bi tane yemek suretiyle bitirdi:)ben ona dogum gunu pastasindan verirken o, "arzu ooo ooo" diye isaret parmagiyla cheesecake i gosterdi:)bi tarif bukadarmi guzel olur!tekrar cok tesekkurler, ne cok sevindim kizim hergun yemek isteyince,isthasiz bi cocuk olunca aman yesin oluyor insan:)

9/14/2005 06:06:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

merhabalar!
gorunumlerine hayran kalip ilk defa cheesecake yapmama sebep oldu bu kekcikler. ben burcak biskuvi ve 1 paket pinar beyaz kullanarak yaptim ve cheesecake seven bir arkadasima tattirdim. tam not aldilar. tarif icin tesekkurler!

9/26/2005 06:46:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Arzu, bu yorumunu nasilsa gozden kacirmisim. Cevabi cok gecikti, ozur dilerim. Aslihan'in sevmesine cok ama cok sevindim. Ayrica sitende dogumgunu resimleri arasinda cheesecake'leri de gordum, gayet guzel olmus, ellerine saglik.

Secil, yorumun icin tesekkurler. Afiyet olsun.

9/26/2005 10:18:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

merhabalar!
benim yorumum da silinmis, yeniden yazayim dedim. bu minik kekcikleri yaptim ve cheesecake seven bir arkadasima tattirdim, tam not aldilar. ben burcak biskuvi ve 1 paket pinar beyaz kullanmistim. tarif icin tesekkurler!

9/26/2005 11:08:00 AM  
Blogger Pınarın Kulubesi said...

Merhaba
mini peykekleri denedim ve çok güzel oldu. Tek hatam 8 adet yapacak yerde 12 adet çıkarmaya çalışmam oldu. O yüzden peykeklerim daha küçük oldular. Sizin kullandığınız şeffaf kalıplardan aradım bulamadım. Hatta dün Ayşem'in Beşiktaş'ta açtığı Bake Shop'a da gittim ama maalesef istediğim muffin kalıpları bulamadım. Bir başka kalıptan aldım. Ama bu şeffaf kalıplarda çok güzel duruyor mini peykekler... Çok güzel bir görüntü. Bu görüntüyü yakalayamasam da lezzeti çok güzel oldu. Tarif için çok teşekkür ederim ve gerçekten çok pratik, kısa sürede oluyor:)Dolaptan krem peynirleri eksik etmiyorum artık...
sevgiler

6/15/2007 11:36:00 PM  
Blogger zinnur said...

Pinar, aslinda benimkiler de seffaf degil; acik pembe, mavi ve sari renkteler. Resimde oyle cikmislar nedense?

Tarifi begendigine sevindim. Gercekten pratik oluyorlar, hem de yenecek hale gelmeleri icin buyuk peykekler gibi uzun sure bekletmek gerekmiyor.

Afiyet olsun.

6/18/2007 10:24:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

kral oyun
oyunlar
kiz oyunlari
oyunlar
oyunlar

9/05/2008 05:40:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

güzel ve faydalı bir site başarılar

12/24/2008 02:51:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

çok güzel tarifler oyUn
oyunlar
kral oyun

6/17/2009 11:43:00 AM  
Anonymous duygu said...

merhaba,

cheesecakeler o kadar harika gorunuyorlardi ki dayanamadim yaptim. firindan yeni cikti, sogumayi bekliyorlar...goruntuleri sizinkiler kadar iyi gorunmuyor ama sanirim tadi -kokusundan belli ki- guzel olacak...taban kismi 8 adet muffin kalibina yetti ancak peynirli harctan 6 adet cikarttim,ben sanirim iclerini fazla doldurdum, firinda oldukca kabardi ve bu kabarma sirasinda catladi ama cikarinca sonduler...yuzeyleri pek muntazam olmadi, kagit kaliplarin kenarlari burustu...firinda fazlami tuttum acaba...recel baya bir kamufle etti aslinda ama :)) dolaptan cikinca nasil olacaklar cok merak ediyorum...tesekkurler,sevgiler

10/28/2009 04:09:00 AM  
Blogger zinnur said...

Duygu, ellerine saglik. Cheesecake lerin kabarip sonra sonmeleri ben yaparken de oluyor. Sonmeleri isimize geliyor aslinda, recel, meyva vs ile doldurulmaya uygun hale geliyorlar. Obur turlu uzerine koydugun malzeme akabilir. Catlama olayi firin isisinin yuksek olmasina, ya da peynirli hamuru fazla karistirmana (icine fazla hava katismasina) isaret olabilir, ama o da sorun degil uzerini dolduracagimiza gore. Bir dahaki sefere daha az pisirebilirsin. Ortasi hafif hareketli bile olsa, buzdolabinda bekleyince katilasiyor. Umarim lezzetinden memnun kalirsin.
Sevgiler.

10/28/2009 05:36:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

zinnur merhaba,

cheesecakeleri yumurta kullanmadan nasıl yapabiliriz, bana bir fikir verebilir misin?
tesekkurler simdiden

elif

6/25/2012 09:56:00 PM  
Blogger zinnur said...

Elif, o zaman jelatin gibi bir kivamlandirici kullanman gerekir sanirim, hatta jelatin kullanilinca pisirmeden de yapilabiliyor.
Sevgiler...

6/25/2012 11:57:00 PM  
Blogger zinnur said...

Elif, aslinda misir nisastasi ve eksi krema kullanan yumurtasiz birkac tarife de rastladim Internette. Az pisiriliyor. LInki burada. Belki isine yarar.

6/26/2012 12:00:00 AM  
Blogger zinnur said...

Yine ben... Bir de Turkce arama motorunda yumurtasiz cheesecake diye arayinca cikan meyva joleli (yani jelatinli) cheesecake tarifleri var, herhalde biliyorsundur ama yine yazayim dedim.
Sevgiler...

6/26/2012 12:02:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim. Yaklasik 20 yildir vejetaryen olmama ragmen sadece 2 aydir yumurta yemiyorum. yumurta kullanmadan hamurisi-kek-kurabiye yapmaya calismak, ozellikle ikame malzemelerin bulunmadigi ya da bulunsa bile pahalli oldugu Turkiye de ne kadar da zormus!!
Ben de su anda deneme yanilma ile birseyler yapiyorum bir de bol bol soruyorum.
Ben pisirilerek yapilan ve suzme yogurt kullandigim bir tarifim var onunla senin ufakliklari deneyecegim. Sonucunu yazarim..
Yardimin icin tekrar tesekkurler

sevgiler
elif

6/26/2012 12:14:00 AM  

Post a Comment

<< Home