Wednesday, August 24, 2005

YE#2


Gecen ay Portakal Agaci'nda konaklayan YE, Eylul ayinda Bizim Pastane'nin misafiri olacak. Yeni evsahibi olarak konumuzu belirlemek de bana dusuyor. Aklimda birden fazla konu olmasina karsin yazi noktalayip sonbahara merhaba demeye hazirlandigimiz bugunlerde mevsimin meyvasi olan Elma secenegi iyice agir basti. Sizi bilmem ama, meyva denince benim ilk aklima gelen isimdir elma. Birbirinden guzel bir suru cesidi var, pismis hali de ayri bir guzel... Ustelik sagliga yararli da; hem Turkcede, hem Ingilizcede elmanin faydasina iliskin bir atasozu var, belki diger dillerde de vardir. Biraz arastirinca gordum ki, elma kolestrolu dusuruyor, bagirsak faaliyetlerini duzenliyor, inme, prostat kanseri, seker hastaligi ve astim riskini azaltiyormus. Bunun yanisira, yeni yapilan bazi arastirmalara gore, ciger sagligina olumlu katkisi oldugu ortaya cikmis. Tabii butun bu faydalardan yararlanabilmek icin gunde en az 1 elma yemek lazim. Adi guzel, tadi guzel, faydalari guzel olan bu meyvayi YE#2'nin Eylul ayi konusu olarak sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum.

Elma-YE'ye katilmak icin yapmaniz gereken sey, 15 Eylul tarihine kadar elmali tarifinizi hazirlamak, 15 Eylul'de sitenizde yayinlayip, bana linkinizi yollamak... Katilmak istiyorsaniz ama bir site ya da blogunuz yoksa, tarifinizi ve resmini bana maille yollayin, Bizim Pastane'de yayinlayalim. Gecen sefer oldugu gibi, logomuzu sitenize koyarak etkinligimize katilimin artmasina yardimci olabilirsiniz.

Gecen ay bol bol seftali yedigimiz gibi, bu ay da cokca elma yiyelim, biribirinden guzel elmali tariflerle tarif defterlerimizi zenginlestirirken elmayi degerlendirmenin farkli yollarini kesfedelim mi? Ben simdiden 15 Eylul'de sizlerle beraber bir kitalararasi elma festivaline katilmak icin sabirsizlaniyorum.

Bol elmali gunler dilegiyle,


9 Comments:

Blogger Burcu ÜNAL said...

zinnur,
ev sahibeliğini senin yapacağına çok sevindim..çünkü etkinlik sayfasına dilek ve senin isimlerini vermiştim.(fikir mimarları olduğunuz için)
elma ise güzel bir seçim. umarım tekrar katılım fazla olur ve yeni bloglarıda tanıma şansımız olur.
sevgiler..

8/24/2005 09:42:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Yarim elma ile gonul alinirsa, koca bir elma tatlisi ile neler alinmaz?

-Elma Sekeri

8/24/2005 11:24:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Harikane yapacagimi biliyorum bile, seftaliyi kacirdim ama elmayi kacimayacagim.

8/24/2005 02:30:00 PM  
Blogger Duygu Unal said...

ayy cok heyecanliyim :o)
ilk defa katilacagim ve elmaya BAYILIRIM!!!

8/25/2005 08:34:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba,
ben de seftaliye katilamamistim, 15 eylulu sabirsizlikla bekliyorum.

Sevgiler, kolayliklar...

8/26/2005 08:15:00 AM  
Blogger pınar said...

zinnur evde yenmeyi bekleyen bir çok elma var. ama benim bildiğim elmalı tarif yok. bir araştırma yapayım belki güzel bir şeyler bulurum.
sevgiler...

8/26/2005 08:23:00 AM  
Blogger zinnur said...

Arkadaslar, yorumda bulundugunuz ve Elma-YE'ye katilmayi dusundugunuz icin cok tesekkurler.

Pinar,mutlaka denemelisin elmali bir seyler yapmayi. Emin ol, pisman olmayacaksin. Bekledikce daha guzel oluyor sanki tadi elmali tatlilarin.

8/26/2005 09:42:00 AM  
Blogger Thinker Bell said...

Merhaba Zinnur Hanım,
Ben de bu etkinliğe katılmak istiyorum.Biri ki sorum olacak.Yaptığımız elmalı tarifi 15 eylül günü kendi sitemiz de yayınlayacağız değil mi?Bir de sadece tek bir tarifle mi katılınıyor?Elmayı seçtiğinize çok sevindim.Çok sevdiğim bir meyve bir çok tarifte kullanmak mümkün. :)

9/01/2005 12:23:00 PM  
Blogger zinnur said...

Evet, tarifleri herkes kendi sitesinde yayinliyor 15 Eylul tarihinde. Ayni gun bana emaille (zinnur at sys-con dot com) tarifinizin permalinkini gonderiyorsunuz. Tarif sayisinda hic bir kisitlama yok, istediginiz kadar tarifle katilabilirsiniz. Konuyu begenmenize cok sevindim.Dediginiz gibi elmayi cok farkli sekillerde kullanmak mumkun, hepsi de guzel oluyor.
Sevgiler

9/01/2005 01:50:00 PM  

Post a Comment

<< Home