Saturday, November 22, 2008

Arjantin Kurabiyesi ve Yesil Cayli Puflar

Bu hafta sonu resmini gordugunuz Latin Amerika kurabiyesini yaptim. Aslinda Arap kokenli oldugu bilgisini de edindim Wikipedya'dan. Benim yaptigim sekli bir Amerikan tatli kitabindan geldigine gore, ne kadar otantik olabilir bilemiyorum ama bizim damak zevkimize oldukca uygun bir kurabiye.

Zeynep de bos durmayip, yesil cayli puflar yapti $u hamuruyla. Bicimleri cok puf olmadi ama simdiye kadar yedigim en lezzetli puflardi. Hem de icleri ve dislari gayet guzel kurumustu. Zeynep, puflari, altlarina actigi kucuk bir delikten, yesil cayli pastaci kremasi ile doldurdu. Bir sonraki projesi, $u hamuru ile kugu yapmakmis.

Her ikisinin de tarifini hafta basinda ekleyecegim. Hepinize guzel bir Pazar dilegiyle,

7 Comments:

Blogger Turuncu Mikser said...

Ne kadar güzel, kızınızda sizin yolunuzda büyüyor, ikinizinde ellerine saglık.sevgiyle..

11/22/2008 09:54:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kurabiyeler kesinlikle enfes görünüyor ve kızınızda sizden geri kalmıyor maşallah.
Ellerinize sağlık.

11/23/2008 01:13:00 AM  
Blogger Devletsah said...

Ne güzel olmuşlar öyle. En sevdiğim şey şu hamuru. Renkleri de Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık... Zeynep'i de tebrik ediyorum.

11/23/2008 04:31:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,

Bir süredir sitene girme fırsatım olmamıştı, ama girince birden çok şaşırdım, bu kadar kısa sürede bayağı bir tarif vermişsin, ellerine sağlık. Özellikle kakaolu kekine bayıldım, zaten uzun zamandır kek tarifi alamıyorduk senden.
İstediğim marmelat tarifini vermişsin, teşekkür ederim, zahmet oldu. Kabak reçelin de çok güzel görünüyor. Kireçte kabak konusunda da istediğin gibi olmadığını yazmışsın sanırım bir yorumunda. Bir televizyon programında, kireçte kabağın, özellikle beyaz kabak denilen, dış kabuğu beyaz bir kabaktan yapıldığını görmüştüm. Hatta yapan usta, özellikle bu kabaktan yaptıklarını söylemişti ki kabak şekerlemeleri çok meşhur, Antakya’lı bir firmanın ustasıydı. Kabakları doğrayıp soyduktan sonra kirece yatırıyordu, ama toz kireç olmayacak, taş kireç kullanılacak dedi. Taş kireci 1 gece ıslatıyorlar, sonra süzüp suyunu kullanıyorlarmış. Doğranmış kabakları da yanlış hatırlamıyorsam, 12 saat kadar bu suyun içinde bekletiyorlarmış. Belki senin aradığın tarif böyle bir şey olabilir, bilmiyorum.
Neyse, tekrar teşekkür ederim tarif için.

Sevgiler…A. Leyla

11/23/2008 06:31:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ellerinize ve güzel yüreğinize sağlık.Tariflerinizin hepsi birbirinden güzel

11/23/2008 09:07:00 AM  
Blogger serinmavi said...

Zeynepin de seninde ellerinize sağlık canım çok leziz görünüyorlar...




Sevgiler....

11/23/2008 02:01:00 PM  
Blogger müjde said...

Uzun zamandır sitenizi zevkle takip ediyorum.Tüm yaptıklarınız birbirinden güzel.Ellerinize sağlık.Benim de büyük bir hevesle başladığım bir blog maceram var.Beni de arkadaş listenize ekler,arada ziyaret ederseniz çok sevinirim.Sevgiler...
www.mujdenindenemeleri.blogspot.com

11/23/2008 02:22:00 PM  

Post a Comment

<< Home