Badem Aromali Seftali Tarti
Bugun Amerika'da resmi tatil gunuydu. Uc gunluk hafta sonu tatilinden faydalanan kardesim ve esi Kaliforniya'dan bizi ziyarete geldiler. Biz de onlarin gelisi serefine pehrizimizi bozup bu tatliyi yaptik. Esas tarifte tart hamuru icin bir on pisirme tavsiye ediliyordu ama ben yapmadim. Firinda gereginden fazla biraktigimdan cheesecake kismi biraz kuruduysa da meyva agirlikli oldugu icin tadi hafif ve guzel bir tatli oldu.
Servise yakin suzup kuruladiginiz seftalileri ince dilimler halinde kesin ve tartinizin uzerine goze hos gelecek sekilde dizin. Ufak bir sahanda isittiginiz marmeladi kasik ya da firca yardimiyla seftali dilimlerinin uzerine surun. Arzu ederseniz, tartinizi nane yapraklariyla susleyerek servis yapin.
- Tart hamuru
- 225 g oda sicakliginda krem peynir
- 1/3 bardak seker
- 1/4 tatli kasigi badem aromasi
- 2 yemek kasigi amaretto veya portakal suyu
- 2 yumurta
- 450g suyu suzulup cozulmus donmus seftali dilimleri (Ben suyu suzulmus konserve seftali kullandim.)
- 2 yemek kasigi seftali marmeladi
Servise yakin suzup kuruladiginiz seftalileri ince dilimler halinde kesin ve tartinizin uzerine goze hos gelecek sekilde dizin. Ufak bir sahanda isittiginiz marmeladi kasik ya da firca yardimiyla seftali dilimlerinin uzerine surun. Arzu ederseniz, tartinizi nane yapraklariyla susleyerek servis yapin.
7 Comments:
Zinnur,tart tabanını ön pişirme
yaptın mı? Yoksa hem taban,hem de
cheesecake için 18-22 dk.yeterli
oluyor mu? Eline ve yüreğine sağlık.
Sevgili Zinnur nefis görünüyor ellerine sağlık
Munevver, cok iyi oldugu bunu sordugun. Aslinda esas tarifte biraz daha yuksek firin isisinda 10 dakikalik on pisirme ve sonra 190C de 18-22 dakika pisirme vardi. Fakat ben daha onceki tecrubelerime guvenerek on pisirmeyi yapmadim. Tart piserken dalmisim, benim tart bu nedenle epey uzun firinda kaldi ve biraz fazla pisti. Ben firinda tatlim oldugunu hatirlayana kadar tart pismis, hatta cheesecake kisminin ustu de fazlasiyla kizarmisti. Pisirme surem ne kadardi maalesef dikkat etmedim, ama herhalde 1/2 saat civariydi. Simdi yaniltmasin diye 18-22 dakikayi iletiden kaldiracagim. En iyisi 20 dakikadan sonra kontrol ederek tart hamurunun ve cheesecake kisminin durumuna gore bir karar vermek.
Cok tesekkur ederim Burcu'cugum.
cok güzel görünüyor ,ellerinize saglik,benim sormak istedigim ,tart kaliptan bozulmadan nasil cikarilir,sizinki kusursuz görünüyor,ben bir türlü cikarma islemini basaramiyorum.
sevgiler
hülya
Hulya, orda benim bir maharetim sozum konusu degil kesinlikle. Alti cikarilan tart kaliplarindan kullaniyorum. Hem kenarlari guzel oluyor, hem de cok kolay cikariliyor. Bulundugunuz yerde varsa tavsiye ederim.
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home