Beyaz Cikolata ve Ahududulu Tart
Bu aralar bizim evde hemen hic yagsiz yeniyor yemekler. Dolayisiyla soframizda tatlilara yer yok. Bu tarifini verecegim tatliyi da yeni degil, bundan 2 hafta kadar once yapmistim. Damak zevkine cok guvendigim arkadasim Ceyda bu tarttan o kadar overek sozetmisti ki, ilk firsatta Tamasin Day-Lewis'in The Art of the Tart kitabini kendisinden odunc aldim ve ben de denedim. Yapimi kolay, goruntusu ve tadi guzel olan bu tatliya biz de tam not verdik, hatta beyaz cikolata-ahududu ikilisini cok seven oglum, simdiye kadar yedigi en guzel tatli oldugunu bile soyledi.
Benim simdiye kadar tartlarda kullandigim cikolatali taban hamuru biraz problemliydi. Hemen her sefer merdane ile acmakta zorluk cekip, elimle kaliba bastirmak zorunda kaliyordum. Bu tarifin tart hamurunda hic boyle bir zorluk yasamadim. Rahatlikla acildigi gibi kitirligini birkac gun boyunca korudu. Hamuruna yanlislikla tatli kasigi yerine yemek kasigiyla seker koymusum, ama sanirim yerinde oldu bu hata. Zira Ceyda'nin tarife uyarak yaptigi taban icin arkadaslari "keske biraz daha tatli olsaydi" yorumunda bulunmuslar.
Bu tartin malzemelerinden creme fraiche yasadiginiz yerde bulunmuyorsa, onun yerine ayni miktarda cig krema kullanabilirsiniz. Creme fraiche'in mayhos tadini yakalamak icin arzu ederseniz kremaniza bir miktar suzme yogurt katabilirsiniz.
Cikolatali Taban Icin:
Ahududularin bir kismini hafifce ezerek su salmalarini saglayin. Sogumus tart hamurunuzun icine dik sekilde yerlestirin. 1/3 bardak kremayi ufak bir sahanda kaynama noktasina getirin. Kucuk kesilmis beyaz cikolatanizin uzerine sicak kremayi dokun ve karistirarak cikoltanin puruzsuzce erimesini saglayin. Birkac saat sogumaya birakin. (Aslinda tarifte 1/2 bardak krema ile birlikte 1 bardak creme fraiche de kaynatiliyor ve beraberce beyaz cikolatanin uzerine dokuluyordu. Ama benim hazir aldigim creme fraiche, sivi degil cirpilmis krema kivaminda oldugu icin ben burada yazdigim sekilde yapmayi uygun buldum.) Kalan 2/3 bardak cig kremayi cok sertlesmeyecek sekilde cirpin, creme fraiche ile birlikte sogumus beyaz cikolata-krema karisimina katip butunlesinceye kadar karistirin. Dolgu kremanizi icine ahududu dizilmis tart tabaninizin icine dikkatle bosaltin. Bir kasikla kremayi duzleyin ve hafifce bastirarak ahududularin arasindaki bosluklari doldurmasini saglayin. Kremanin uzerini ince elenmis kakao ile susleyin. En az birkac saat soguttuktan sonra servis yapin.
Benim simdiye kadar tartlarda kullandigim cikolatali taban hamuru biraz problemliydi. Hemen her sefer merdane ile acmakta zorluk cekip, elimle kaliba bastirmak zorunda kaliyordum. Bu tarifin tart hamurunda hic boyle bir zorluk yasamadim. Rahatlikla acildigi gibi kitirligini birkac gun boyunca korudu. Hamuruna yanlislikla tatli kasigi yerine yemek kasigiyla seker koymusum, ama sanirim yerinde oldu bu hata. Zira Ceyda'nin tarife uyarak yaptigi taban icin arkadaslari "keske biraz daha tatli olsaydi" yorumunda bulunmuslar.
Bu tartin malzemelerinden creme fraiche yasadiginiz yerde bulunmuyorsa, onun yerine ayni miktarda cig krema kullanabilirsiniz. Creme fraiche'in mayhos tadini yakalamak icin arzu ederseniz kremaniza bir miktar suzme yogurt katabilirsiniz.
Cikolatali Taban Icin:
- 1 bardak un
- 2 tatli kasigi kakao
- 2 yemek kasigi pudra sekeri
- 113 g soguk tereyagi
- 1 yumurta sarisi
- Birkac yemek kasigi soguk su
- 1 bardak creme fraiche (veya cig krema)
- 1 bardak cig krema
- 170 g kucuk parcalara kesilmis beyaz cikolata
- 225 g taze ahududu
- Uzerine elemek icin bir iki tatli kasigi kakao
Ahududularin bir kismini hafifce ezerek su salmalarini saglayin. Sogumus tart hamurunuzun icine dik sekilde yerlestirin. 1/3 bardak kremayi ufak bir sahanda kaynama noktasina getirin. Kucuk kesilmis beyaz cikolatanizin uzerine sicak kremayi dokun ve karistirarak cikoltanin puruzsuzce erimesini saglayin. Birkac saat sogumaya birakin. (Aslinda tarifte 1/2 bardak krema ile birlikte 1 bardak creme fraiche de kaynatiliyor ve beraberce beyaz cikolatanin uzerine dokuluyordu. Ama benim hazir aldigim creme fraiche, sivi degil cirpilmis krema kivaminda oldugu icin ben burada yazdigim sekilde yapmayi uygun buldum.) Kalan 2/3 bardak cig kremayi cok sertlesmeyecek sekilde cirpin, creme fraiche ile birlikte sogumus beyaz cikolata-krema karisimina katip butunlesinceye kadar karistirin. Dolgu kremanizi icine ahududu dizilmis tart tabaninizin icine dikkatle bosaltin. Bir kasikla kremayi duzleyin ve hafifce bastirarak ahududularin arasindaki bosluklari doldurmasini saglayin. Kremanin uzerini ince elenmis kakao ile susleyin. En az birkac saat soguttuktan sonra servis yapin.
40 Comments:
Zinnur cok hoş duruyor tarif, ve kolay gibide.Ahududu yerine ne kullanabilirim ? Tadını bildiğin için soruyorum, ne uygun gider acaba?
Ellerine saglık,
Figen
Zinnur,merak ettim.10 gündür yoktun.
Bir problem yoktur inşallah.Şükür
kavuşturana.Ben de bir tart sever ola-
rak çok lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Senin cranberrylerle ve vişnelerle de
iyi olacağını tahmin ediyorum.Ne dersin?(tatlı-ekşi kombinasyonu)
Eline ve yüreğine sağlık.
çok güzel bir tarif, çok da zarif bir görüntüsü var. ben kullandıgınız bardagın net ölçüsünü sormak istiyorum. bir tarifte 1 cup ölçüsü ile aynı demiştiniz. hep aynı bardagı mı kullanıyorsunuz. yani ölçü olarak bir cup ölçüsünü de kullanabilirmiyim. ayrıca diyet beyaz çikolata kullanabilirmiyim. bu tarz tarifler de diyet çikolata kullandınız mı. dondurucuda bol vişne var bitirmek istiyorum ve tad olarak uyusacagını düşünüyorum. bu güzel tarif için teşekkürler. meliha
Zinnur, Tart inanılmaz güzel görünüyor. Tadıda enfes pastalar yapan senin ve evdekilerininde onayından geçtigine göre, söylenecek fazla birşey kalmıyor. Bende bardak ölçüsünü soracaktım.
Bu arada sizin evde diyetmi başladı ;)
Sevgiler / Summer
Figen, tesekkurler. Ahududu yerine asagidaki yorumlarda onerildigi gibi visne kullanabilirsin bence. Cilek de olur bence ama devasa cileklerdense kucuktmek lazim kremani uzerinde kalmasin diye.
Munevver, evet, epeydir yoktum ve yine bir zaman guncelleyemeyebilirim Bizim Pastane'yi. Esimin safra kesesinde tas bulundu, yagsiz yemesi gerekiyor. Zaten ben de son 1 yil icinde normal kilomun epey ustune cikmistim. Firsattan istifade belki zayiflarim diye umuyorum. Bu arada s1k olmasa da Ingilizce blogumdaki tarifleri Turkceye cevirerek Bizim Pastane'yi tatlisiz birakmamayi planliyorum.
Tahmin ettigin gibi bu tart visne ve cranberry --yaban mersini imis Turkcesi-- ile de guzel olur. Yorumun icin cok tesekkurler.
Meliha, bardak diye soz ettigim olcu butun tariflerimde American cup olcusune karsilik geliyor. Aslinda bunu her tarifimde belirtmeliyim, ama bazen unutuyorum. Bu da yaklasik 250 ml su alan buyukce bir bardak oluyor.
Diyet cikolata ben kullanmadim, ama bundan sonra kullanabilirim. Eriyebiliyorsa, bence bu tatlida kullanilmamamasi icin hic bir neden yok. Dolguyu kesilebilir derecede sertlestiren beyaz cikolata burda; eger diyet cikolata bu sekilde sertlestirebilir mi diye endiselenirsen, biraz krema sertlestirici ya da jelatin ekleyebilirsin belki.
Tahmin ediyorum ki visne de cok yakisacaktir.
Yorumun icin tesekkurler,
Summer, cok tesekkur ederim. Bardak Meliha'nin yorumuna verdigim cevapta acikladigim gibi Amerikan cup olcusu.
Esimin safra kesesi taslari oldugunu ogrendik. Ameliyata karar verecek gibi gorunuyor. O zamana kadar yagsiz yemesi lazim. Onun icin genelde yagsiz pisiyor bu ara bizde yemekler. Tabi tatlilardan da uzak duruyoruz bu ara.
Zinnur,eşine çok geçmiş olsun diyorum.
Tabi ki sağlık daha önemli.Senin güzel
tatlarını özleyeceğiz.Ara sıra da olsa
bize görünmen yeterli.
Sağlıklı günler.
Zinnur, Çok büyük geçmiş olsun. Eşinin en kısa zamanda eski sağlığına kavuşmasını diliyorum.
Merhaba Zinnur Hanım,
Sitenizi sıkça ve çok beğenerek ziyaret eden biri olarak birşey sormak isterim; Çiğ krema Türkiye'de satılan kutu kremalardan mı? Cevaplarsanız memnun olurum. Eşinize acil şifalar diliyorum.
Defne
Zinnur,
oncelikle esine gecmis olsun, vede Allah hayirli sifa versin ins...
Tart harika gorunuyor, yarin alisveris gunumzu olmasina ragmen, bugun den tarz icin alisverise cikacagim, goruntu harika, oyle cezbettiki beni, dun geceden beri aklimda;)
Zinnur cok buyuk gecmis olsun. Her iste bir hayir vardir, sende epeydir sikayet ediyordun kilolardan degil mi:)
Ben de bir ara yagsiz bir diyet yapmistim, aklimda kalan alternatifleri paylasayim, sen biliyorsundur hepsini gerci. Limon suyu veya sirke ile kavuruyordum sebzeleri (ozellikle sogan). Bir de, abartmamak kosuluyla, 0 kalori iceren parafin yagi salatalara eklenebilir (parafin yagi isiya gelmiyor ve asiri kullanimi bagirsak duzenini bozabilir). Veya yogurt + bilimum baharat ve/veya ot ile cok lezzetli salad-dressing yapabilirsin. Tekrar gecmis olsun.
gecmis olsun zinnur ben sana birsey sormak istiyorum ..Hangi marka pasta kaliplarini kullaniyorsun acaba amerikadaki kaliplar daha mi ucuz yani TUrkieyey donerken burdan goturmeye deger mi
Zinnur Hanım,
Harika bir görüntü,beyaz çikolata seven biri olarak en kısa sürede deneyeceğim.
Ellerinize sağlık,
Begüm
Pastan bir harika .Mutlaka deneyecem AMa Creme Fraiche Kac giram ? Büyük ve kücük paketleri oluyorda ondan sordum. Fasülye kokusu olmuyor mu ? Gecmis olsun .
Taze ahududu bulamadim .Donmus ahududu olmaz mi ?
Arkadaslar, oncelikle hepinize gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim. Yurdaer'in keyfi yerinde aslinda. Yagsiz diyetle kendisini daha hafif ve enerjik hissettigini soyluyor. Laf aramizda ben bakmazken biraz hile de yapiyor galiba :) Ama son 2 haftadir safra kesesi ile ilgili s1k1nt1s1 olmadi.
Defne, cig krema dedigim yagli sut kremasi. Sanirim Mis Krema adiyla kucuk karton kutularda satiliyordu Turkiye'de.
Arzu, umarim memnun kalirsin. Bir gece bekledikten sonra kivami gayet guzel koyulasiyor ve daha rahat kesilebiliyor.
Ipek, tesekurler. Sadece krema ile yapacaksan 2 bardak krema gerekecek. Bu da sanirim 250 lik 2 paket oluyor. Istersen kremanin bir kismi yerine cok eksi olmayan suzme yogurt kullanabilirsin.
Sagolasin Dilek. Dedigin gibi yagsiz bir diyete daha cok benim ihtiyacim vardi. Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim. Ben sogani az suda pisirip oyle kullaniyordum. Limon ve ya sirke ile nasil pisiriliyor? Aciklarsan sevinirim.
Anonymous, dogrusu pasta kaliplarimin markasina dikkat etmedim. Yillar icinde uygun fiatla karsima ciktikca aldigim farkli boy ve markalarda kelepceli kaliplarim var. Onlari kullaniyorum cogunlukla. Bir de profesyonel dugun pastasi yapmak icin Wilton markali kek kaliplarim var. Bana kalirsa kelepceli kaliplari Turkiye'de rahatlikla bulabilirsin. Bir seyler goturmek istiyorsan, alti cikan tartlet kalibi, kurabiye kalibi vs gibi bulunmasi daha zor olabilecek ve az yer tutacak seyleri tercih etmeni tavsiye ederim.
Begum, begendigin icin sevindim. Umarim denediginde tadini da begenirsin.
Anonymous, tarifte 1 bardak olarak geciyordu. Ben 8 oz luk (234 g) plastik ambalajda aldim. Hemen hemen 1 bardak oldu. Fasulye kokusu creme fraiche ile ilgili miydi? Ben boyle bir koku almadim.
Diger Anonymous arkadasim, donmus ahududu olur olmasina da acaba cozuldukce dolguyu sulandirir mi? Belki en iyisi biraz nisasta ilavesiyle pisirip koyulastirmak ve soguduktan sonra oyle kullanmak.
Zinnur, sogani azicik limon veya sirkede pisiriyorum (azicik yagda kavurur gibi). Az miktarda sivi, sadece tavaya/tencereye yapismasini onlemek icin. Aslinda simdi dusununce nicin limon veya sirke tercih etmistim bilmiyorum. Sagduyusal bir cevap, sanki limon veya sirke daha cabuk buharlasacakmis gibi geliyor bana ama dogru mu bilmiyorum.
Zinbur,
cok gecmis olsun. Dilek hakli sirke de azicik sebzeleri sotelemek mumkun ama cabuk buharlasir mi sanmiyorum cunku kullandigin sirke zaten oldukca derisik bir cozelti. Bir de yag yerine et ya da tavuk suyu ile de sebzeler sotelenebilir. Onda da yag var sonucta ama cok dusuk olacagi icin cok etkileyecegini sanmiyorum.
Bir de benim bir iki sorum olacakti bloglarelele dayanismasi icin. E-mail atmam mumkun mu size? Blogta mail adresini goremedim ama emailinizi gonderirseniz cok sevinirim.
Nevin
Zinnur cum cok gecmiş olsun sevgili eşine, safra ciddidir bilirim benimde esimin bir takım kronik rahatsızlıkları var , zordur,
Acil sifalar olsun,
Sevgilerimle
Figen
Zinnur merhaba, senin pay kitapta gosterdiginden daha guzel gorunuyor ve daha beyaz. TAdi kim bilir ne enfesti. Cok begendim. Bu tarifi diyetimi bitirdigimde mutlaka deneyecegim. Bir de yaza girerken soyle degisik bol limonlu guzel bir pay tarifi de verirsen cok sevinirim. Esine cok gecmis olsun, safra kesesi alinmis bir insan olarak Allah acil sifalar versin diyorum, ben cok feci hastalanmistim. Sirt agrisi hic bitmez. Benim hala agrir.
Tekrar gecmis olsun
Sevgiler
Nevin, bilgiler icin tesekkurler. Ben de yagsiz et suyu ile tadlandirmaya calisiyorum yemekleri.
Benim adresim zinnur@sys-con.com. Ben de senin adresini aradim ve bulamadim. Onun icin son yazismalari ulastiramadim. Kusura bakma.
Nilay, tarti begendigine sevindim. Tadi da cok guzeldi ama bunda creme fraiche'in etkisi buyuk galiba. Onun yerine krema kullanildiginda acaba nasil oluyor diye merak etmekteyim. Onumuzdeki gunlerde Our Patisserie'deki birkac limonlu tarifi cevirmeye calisacagim. Umarim begenirsin. Ayrica yapmak istedigim limonlu bir tarif de var ama bilmem ne zaman yapabilirim?
Sana da gecmis olsun. Gordugum kadariyla safra tasi agrisi hic bir seye benzemiyor. Agrilarinin hala devam etmesine ayrica uzuldum. Demek ameliyata ragmen agri olabiliyor?
Figen, cok tesekkur ederim. Senin esine de sifalar diliyorum.
Merhaba Zinnur, öncelikle eşine geçmiş olsun, umarım bu dönemi sorunsuz atlatır. Tartın görünümü çok güzel, beyaz çikolata sevmediğim halde bende tatma isteği uyandırdı. Bu arada yaşadığın problemlerden habersiz, seni ingilizce bloğumda sobelemiştim, makaron tariflerinin olduğu sayfaya da link verdim izninle. Sakın cevaplamaya uğraşma, herşey yoluna girince bir göz atarsın belki. Bu arada soğan ve biber sotelemek için kullandığım bir yöntemi yazayım: istenilen sebzeyi ufak doğrayıp kapaklı bir kapta bir kaç dakika mikrodalga fırında tutup; yemek veya çorbalara o şekilde atıyorum.Özellikle soğan iyi netice veriyor. Tekrar geçmiş olsun.
Evcilkedi, sogani bu aksam senin yontemle pisirdim, gayet guzel oldu, tesekkurler.
Link icin tesekkur ederim. Sorulari ilk firsatta cevaplamaga calisacagim.
Zinnur pasta inanilmazzz gozukuyor:) Eminim goruntusu kadar tadi da superdir:) Ellerine saglik...
Cok gecmis olsun bu arada...
Sevgiler,
Burcu
Burcuk, tesekkur ederim, hem tart ile ilgili yorumun hem de gecmis olsun dilegin icin.
Sevgili Zinnur, öncelikle eşine geçmiş olsun diyorum. ailesinde her türlü taş bulunan birisi olarak (böbrek. safra ) sana kolay gelsin diyorum. Çünkü hastalardan daha çok etrafındakiler telaşlanıyor.
tatlıyı yaptım . dedigim gibi annemin begenmedigi diyet beyaz çikolataları kullandım. her ihtimale karşı krema sertleşticide kullandım. yalnız tabanın üstüne vişnelerin yanına siyah çikolata parçaları koydum, en üstünede çikolata rendeledim. çok güzel oldu. tadı ve kıvamı tam yerinde idi. bu güzel tarif için teşekkürler. sevgiler. Meliha
Yukardaki yazıyı yaklaşık 10 gün önce yazdım, ama bir türlü yollayamadım. sayfanızda bir problem vardı birçok defa denedim olmadı. düzeldigi zaman yollarım diye kopyalamıştım. Geç oldu ama en sonunda ulaştı. cok güzel bir tatlıydı teşekkürler.
meliha
Meliha, cok tesekkur ederim yilmayip yorum biraktiginiaz icin. Gercekten basarili olan denemeleriniz beni cok mutlu ediyor. Ellerinize saglik.
Bol agiz tadli gunler dilegiyle,
Burcu, ben de senin gibi ahududuyu iki cins cikolataya cok yakistiranlardanim. Yorumun icin cok tesekkurler.
Zinnur ben bunu daha önce nasıl görmemişim. Valla bloğun benim için keşif yeri gibi.
Oğlumun doğumgünü için küçük tart tarifi arıyordum. Ama küçük kalıplarım yok maalesef. Ben bu tartı yapıp kare kalıba döksem ve küçük karaler halinde kessem nasıl olur ki? Yani keserken formu bozulur mu ki? Yaklaşık 30 kişi olacağından küçük küçük sunmak istiyorum. İçine jelatin falan eklemek gerekirmiki?
Fatoscugum, ilk yaptigimda 1 gun buzdolabinda dinlendikten sonra cok guzel kesebildim. Ikinci sefer biraz daha yumusakti. Kesildi yine kesilmesine ama resimlerdeki gibi temiz, keskin hatlar elde edemedim. Bu kullandigim krem fresh kalitesi ile mi ilgili idi, yoksa ahudududularin olgunlugu mu farkli sonuc verdi bilmiyorum. Krem fresh TR'de bulunmaz herhalde. Kendin yapacasin, ya da yerine direk krema kullanacaksin. TRdeki kremalarin yagi burdakine kiyasla daha az, dolayisiyla jelatin ilavesi fena fikir degil. Jelatin katkisi olursa, katilasti mi, katilasmadi mi, iyi kesilecek mi endisesi tasimazsin. Buyuk kalipta yapip, kucuk parcalara kesmek de kolay olur. Yalniz TRdeki jjelatinleri kullanmadigim icin ne kadar gerekir fikir veremeyecegim.
Oglusunun dogum gunu kutlu olsun. Nice saglikli, mutlu yaslara...
Zinnurcum çok sağol cevabın ve iyi dileklerin için. Almanyadan bir arkadaşım bitkisel jelatin getirmişti. Ondan kullanayım diye düşündüm. İlk kez kullanacağım bende. Bakalım. Umarım iyi olur :-)
Zinnur gene ben :-) Bu tarifi yapmaya karar verdim. Ama mecburen dondurulmuş ahududu kullanacağım. Zaten tarifte birazını ezerek suyunu çıkarmamız istendiğinden sorun olmaz diye umuyorum. Türkiye deki kremalar 200 gr. 2 paket krema kullansam ve 100 gr. da süzme yoğurt eklesem nasıl olur ki? Krem frech hazırlamayı daha önce Karaormanda yazmıştın. Onun gibi mi hazırlamalıyım yoksa direk süzme yoğurt eklesem olur mu? Bir de bitkisel jelatin hiç kullanmamıştım daha önce. Üzerindede almanca yazdığından okuyamıyorum. Nasıl kullanmalı ve hangi aşağada kremaya eklemeliyim? Bir de bunu 20 cm lik kare kalıba dökmeyi planlıyorum. Olur mu? Gene çok sordum değil mi?
Önümüzde 10 günlük bir tatil var ve d.gününü dönüşte yapacağız. Bu sürede cevaplayabilme imkanın olursa çooook sevinirim. Mutlu bayramlar şimdiden. Öpüyorum
Sevgili Fatos, biz de tatildeydik ve yeni donduk. Umarim cevap cok gec kalmamistir.Krem fresi kolay yoldan yapmak icin Rose Beranbaum, 1 1/2 bardak sut kremasina 1/2 bardak eksi krema (ya da suzme yogurt) diyor. Buna gore yogurdu dediginden fazla koyabilirsin sanirim. Baska site ve kaynaklarda farkli oranlara da rastladim. Anlasilan kesin bir kural yok, damak tadin bu konuda sana yol gosterecektir. Bitkisel jelatine gelince, kesin bir sey soylemek zor ama elinde katilasip kalmasin diye, sonda eklemekte fayda var. Boylelikle, henuz akiskanken kaliba doker ve ahududularin arasini daha kolay doldurmasini saglayabilirsin. Tabii esas sorun ne kadar jelatin elindeki kremayi sertlestirecek? Jelatinden jelatine miktar degistigi gibi, biz malzemeyi de degistirmis oluyoruz yaparken. Yine goz karari ile gideceksin mecburen. Umarim bir aksilik olmaz. Kalip boyutlarindaki farklilik, diger iki konu yaninda daha zararsiz gibi geldi bana. Hatta eger kalip daha kucuk dolayisiyla krema kati daha kalin olacaksa, donmus ahududu yerine taze kucuk cilekle de deneyebilirsin belki.
Bu kadar bilinmezle bir sorun olmadan guzel bir tatli cikarmani diliyorum. Mutfak biraz da maceralari ile guzel, degil mi?
Zinnur, tart günün yıldızı oldu. Ayrıntıları yazarım sonra. Teşekkür etmek istedim. Harikasın :-)
Zinnurcum yaptım ve yazdım sonunda. Sağolasın yeniden. http://birdilimkeyif.wordpress.com/2013/08/29/beyaz-cikolata-ve-ahududulu-tart/
Post a Comment
<< Home