Erikli Kek
Gecen hafta aldigim erikleri asagidaki buzdolabinda unutunca epey olgunlasmislar. Cocuklar yemek istemeyince, tatli yapmaga karar verdim. Internette buldugum bu basit tarife erikler cok yakisti. Cocuklar da o kadar sevdiler ki, bu satirlari yazarken sadece bir dilimcik kaldi.
- 1 bardak un
- 1 yemek kasigi seker
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 113 gm soguk tereyag
- 2 yemek kasigi cig krema
- 1 yumurta
- 2 1/2 bardak cekirdegi cikarilmis, dilimlenmis erik
- 1/2 bardak cig krema
- 1/2 bardak seker
- 1 yumurta
- 1 cay kasigi vanilya
13 Comments:
Son dilime talibim desem cok ayıp olmaz degil mi?
Saka bir yana kesinlikle deneyecegim.Ellerine saglık Zinnur..
Hanife'cigim, tarifleriyle beraber yaptiklarimizi da birbirimizle paylasabilsek ne guzel olurdu, degil mi? Madem yapacaksin, miktarlari cevirmekle ugrasma diye seni esas tarife yonlendireyim.
Sevgiler
GErçekten çok değişik bir tarif..
Deneyeceğim.
Buse
zinnur yine harikalar yaratmışsın!
sibelin kruvasanı senin erikli kekin hep bu hafta aklından geçen tadlardı :))
süper gözüküyor ellerine sağlık..
Buse ve Pastaci, tesekkurler. Denerseniz sonuclari bilmek isterim. Su un farki ne kadar problem oluyor, merak ediyorum da...
Sevgiler
Pazar gunu esim Habib, gondermis oldugun iki dilimi saniyede yalayip yuttu.
kizlar aslinda avrupa'da blogcular arasinda yeni bir olay var, birbirlerine paket gönderiyorlar. duymus muydunuz? bir kaç tanesini okumustum, paketten sunlar sunlar çikti diyorlardi. söylemis olayim da!
bizim kargocular da hiç fena degil de uzaklardaki kizlari ne yapacagiz?? içime sinmez onlarsiz!
tijen
Ayca'cigim, afiyetler olsun.
Tijen, dedigin olaydan ben de haberdarim. Gercekten guzel bir fikir. Turkiye'de baslatirsaniz, paketinden cikanlari bizim icin yiyemesen de, o hos uslubunla bizim icin yazarsin. Bizler de hani nerdeyse yemis kadar oluruz inan. Bu arada biz uzaktaki kizlari dusundugun icin cok sagol :)
Zinnur ellerine saglik ve tarif icin cook tesekkurler.Dun misafirlige giderken iki tepsi pogaca pisene kadar biraz da tereddutle bu tarifi denedim,piser pismez kaptim goturdum.Ilk kez yaptigim ve tatmadigim bir seyi misafirlige goturmeye cekinmistim dogrusu ama senin kekin yuzumu agartti.Nefis oldu nefiss!Ben iki bardaga yakin un kullandim,cunku hamur cok akiskan olmustu.Pistiginde hamurun sert olmasindan korktum ama tam kivamindaydi.Deneyimlerini paylastigin icin tekrar tesekkurler
Ebru, cok memnun oldum bu guzel habere. Bu konuda yorum yazdigin icin de ayrica sevindim. Ellerine saglik!
Sevgiler
Selam Zinnur.Denedim Erikli keki ve bayıldım. bende unu 2 ye yakın kullandım.tart gibi bi sertlikte beklerken lezzetli bir kek ile karşılaşınca şaşırdım ve sevindim..
çok sevdim bu tarifi, teşekkürler:)
guzel tarif. tebrik ederim.
Tarifinizi denedim. Çok güzel oldu, eşim de çok beğendi. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Post a Comment
<< Home