Kayisi Bademli Kayisi Receli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdKUP1zyOPYTOhUlNWZMulrlzYVnKHyZa8QVubyjfs3BJyW8rglvJZ8NOkt2GJLQF2GuPodf_R3hTOhNDX3XWm7mNwq7wCFh7yRt5bmMoXFy_SNdDxQBJySc-67p4X3yHZ4yUs/s1600/cake+002.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrrkH-MHRZSTm8O0B5At0AJlJMdDCrP4Ped-YLQz2rJGdxiFtpEvRJOPYMddz24K2ZzDgMfxCI2HezCW15XlSTBfIgcIof6F0TF9tK2i_CBo5rr_AEuSv5zb3vNxjV1cmlSQdO/s1600/cake+019.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8F7eOh3IB3u2gOc0b4QXhLsxDlmgurLEyY7fPAK6noyOJeCbI05yud8fzx92ytX0rhO-ACLrphQ7Ht3Dc-rirqZoB8LiBWeAFzcNzzQPwT2GpTXz_Z0dpwcjQlpGZkXmG21-8/s1600/cake+037.jpg)
- 1,15 kg kayisi
- 800 g seker
- 200 g su
- 1 limonun suyu
- 100 g badem
- Bir avuc kayisi bademi
Sakladiginiz kayisi cekirdeklerini kirip, kayisi bademlerini cikarin. Kaynayan suya atip 2 dakika pisirin. Suzup duruladiginizda, kabuklarinin kolayca ciktigini goreceksiniz. (Kayisi bademlerini recele katmadan son bir kere kaynatmayi oneriyor tarif ama ben bunu yapmadim.)
Ertesi gun, kayisi tanelerini suzun. Kabuklarini meyvadan ayirin. (Bu asamada kolayca ayriliyor olmasi lazim.) Kayisilarin sekerli suyunu tencereye alin. Kaynama noktasina getirin. Kopuklerini alarak, yuksek ateste surubun isisi 105C ye ulasincaya kadar kaynatin. Bu isiya gelince, kayisilari, kayisi bademleri ve bademleri katin. Bes dakika daha ya da istenen kivama gelinceye kadar yavasca karistirarak kaynatin.
Hayirli Ramazanlar dilegiyle...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbwNjo3aCV-RQDb8DQm0Xr03WnibGUUU0yLSMuKFmogLGuDLvYQSLnuDmAhDpgpWS8L4eoO7VmIqb3QAQQ9KCWBRMlZ3PwjZqnqzSHu5LRlAar3rStWzO0yXgIiXUGmBQdkpW-/s1600/cake+028.jpg)
7 Comments:
Nefis görünüyor gercekten. Ellerinize saglik. Sevgiler...
Nesrin, cok tesekkur ederim.
Farklı bir reçel reçetesi,denemek lazım
kayısı reçelini çok severim annemde kayısı çekirdeklerinin içindeki bademi mutlaka koyar reçele güzel bir tadı oluyor.
ellerinize sağlık,bu arada sizin makaron tarifinizi denedim,sizin dediklerinizi aynen uygulayınca ilk seferde eteklenmiş,lezzetli makaronlar elde ettim bizimle bu güzel lezzetleri paylaştığınız için teşekkür ederim.
sevgiler
nefis bir görüntü, hazırlaması da değişikmiş, ellerine sağlık Zinnur.
Hayırlı Ramazanlar, sevgiler...
Sevgili Zinnur
Kayısı reçeli tarifini merakla okudum, kayısıların kabuklarının soyulması kısmı çok ilginç ve reçel de çok nefis görünüyor. Ben de sitemde birkaç gün önce kayısı reçeli tarifi paylaşmıştım:) Kireç suyunda bekletilen kayısılar ile yaptım,o kadar güzel oldu ki anlatamam:)Bir bakarsan çok sevinirim, senin yorumun benim için çok önemli, sevgilerimle...
kayısı(zerdali) reçeli olarak adlandırdım.
Sevgili Zinnur, tarifin beni çocukluğuma götürdü anneciğim de böyle yapardı ve o lezzeti hiç ama hiç artık bulamıyorum bizim evde de reçel hiç tüketilmiyor..Eline sağlık ne güzel uğraşıp yapmışsın afiyetle yemek kısmet olsun canım sevgiler..
Pastaneden, makaron basarina sevindim. Umarim hic makaron husranina ugramadan devam edersin.
Hatice, ortasini da gectik ama ben de sana hayirli bir Ramazan ayi diliyorum. Receli begenmene sevindim.
Kemal Pasa Tatlisi, kirecte recellere bayiliyorum. Hemen bakacagim simdi. Yonlendirmen icin tesekkurler ve ellerine saglik...
Sukran, cocuklarimizin lezzetlerine ulasmak artik zor. Ortadan mi kalktilar, bizim damak zevkimiz mi degisti? Icinden cikmak zor, degil mi?
Mintinin Mutfagi, etkinliginiz icin kolay gelsin diyorum. Bu ara etkinliklere katilmak biraz zor benim icin ama birbirinden guzel katililari gormek icin ziyaretinize gelirim mutlaka.
Hamarat Abla, size de kolay gelsin.
Hepinize sevgiler...
Post a Comment
<< Home