Seftali, Nar Cicegi ve Gul Receli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAfT89HhAgYFnSF-YUasoWSCfaAE9KWz06g0wZ_cmN63qmO9droeha5L71dejAh1JJaWBcMU2Pdrmh6jwtlcRiTVzRXWD9-IUHtEpzwqWJJiKbmQaTcYialJieMZgZ0C-IIgvK/s1600/madeleines+009.jpg)
- 1300 g (veya cekirdegi cikarilmis, soyulmus halde net 1 kg) beyaz seftali (TR'de bu cesit bulunmayabilir, ben bildigimiz seftali kullandim.)
- 800 g seker
- 1 kucuk limonun suyu
- 3 1/2 yemek kasigi (25 g) gul hatmi cayi
- 200 g su
- 1 avuc ilacsiz, kokulu gul petali, yikanmis olacak
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkvRNagMjnGtytka-u9szL90VPrVvVNOXccWGBnJdWnDhQvhFsANgGabuCY_xJADAXwrrPQl9tEsVDkqaZCTf3j4d_fgzg814OSTxNS0ARiQaS66mkx4EC4FQYbQB_CNWFhbxu/s200/madeleines+001.jpg)
Gul petallerini katip, son kere kaynama noktasina getirin. Kivamindan emin olduktan sonra, temiz kavanozlara bolusturup, agizlarini kapatin. Guzel sofralarda, afiyetle tuketin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfPpZRfx-zi_QQ27u7VKoxdpGQxAPiQiwGNLVBNLLTziB1w1AO-JleDDcJUIiWSF_4faEhULdTC4xTMO-kwEdydUumSqtzWKtR6oC61ctiLaD_yCEt0UJsGHS_MJTpAkgBgwsV/s1600/madeleines+016.jpg)
9 Comments:
Hibiscus' un turkcesi nar cicegi, Zinnur. Blogumda ona dair bir post var, tabii eger kastin hibiscus sabdariffa ise..Tarifi merakla bekleyecegim, ben de tatil oncesi elmayla denemistim, belki beni tetikleyen bir post olur bu.
Ramazan'in hayirli ugurlu olsun senin de :)
Betul, cok tesekkur ederim duzeltme ve hayirli Ramazan dileklerin icin. Metinde nar cicegine degistirdim.
Sevgiler.
This comment has been removed by the author.
Zinnur'cuğum hibiscus'a gül hatmi veya japon gülü demek daha doğru. Botanikte başka adlarla da geçiyor nette ararsan. Bir tek nar çiçeği olarak bulamadım. "Nar çiçeği diye türkçeleştirirsek esas nar çiçeğine ne diyeceğiz o zaman?" diye merak edip aradım.
Bu arada reçelinin kokusu buralara geldi. Bilirsin bayılırım lezzet avcılığına...
Eline sağlık Zinnurcum....
Narçiçeğini ben de şerbet olarak yapıyorum.Özellikle ramazanda her iftar soframızda mevcut,hem doğal hem leziz,üstelik yapımı da çok kolay...
Hayırlı ramazanlar....
Selamlar...
Sevgiler....
Oya, gul hatmi degil sanirim, cunku kutusunun uzerindeki resimde yesil bir sivi olarak gosterilmis gul hatmi cayi; benim kullandigim ise basbayagi kirmizi renkli bir cay oldu. Hatminin soyle bir ambalajini da gordum, uzerindeki botanik isim farkli. Benimkinin botanik ismi hibiskus rosa-sinensis imis ve bu isimle TR'de de satiliyor! Belki en iyisi, bu ismi kullanmak ya da resmini koymak ki, goruntusunden karar versinler tarifi uygulayacaklar. Zira ayni bitkiye, farkli yorelerde farkli isimler verilmesi de cokca oluyor.
Sevgiler.
Ellerinize sağlık enfes görünüyor.Sevgiler...
ayy şimdi gördüm,istediğim tarifi bulamayınca da klasik bir reçel yaptım.şimdi şeftali bulacağımı pek sanmıyorum ama yakında narları toplarız.merak ediyorum acaba nar reçeli varmı(duymuştum ama çekirdeklerini düşününce pek ihtimal vermedim)..
biliyorum biraz geciktim ama tarif için çook teşekkür ederim..
selamlar,sevgiler..
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home