Kestaneli Puding
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9_GInJul2h8KgqpE0pRzC2B_9zrD95C3LfbYFmoiGn_nGV53d0dIjaih180ByZ9sZGjIKaaEx9u5Hg095IBuAGv6fLzjp8g5R9zCrOPio-m2DWdN4doxERVB2ktvsUvtXKL8g/s1600/entremet+159.jpg)
- 240 g ( 1 1/4 bardak) sut kremasi
- 17 g (1 1/3 yemek kasigi) tuzsuz tereyagi
- 1 1/2 cm lik boyuna cizilmis vanilya cubugu (ya da 1 tatli kasigi vanilya esansi)
- 4 yumurta sarisi
- 24 g (2 yemek kasigi seker)
- 17 g (1 1/2 yemek kasigi) kestane puresi (benim kullandigim sekerli pureydi)
- 12 parca kestane sekeri (Yarisi pudingin icine, yarisi uste susleme icin kullaniliyor. Yari yariya azaltabilir, ya da hic kullanmayabilirsiniz.)
- 5 tatli kasigi seker (karamelize etmek icin)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG0xITrKjyvziNGtpzOIFZQCiA1czGZKubsl8i0cUyghaopmrJ2U8nYlYltUpNtI4llz4yWmGHmCOHw0M2ix0IgwUc_TqNv7PchpXUlHQ9vMoi5jj1svtzX2QvmzEiI3zPH7IC/s1600/entremet+168.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM2gVVZGcayYspGzWODYqSravyNS1XwcqoxiDJfmjb627o4HevzScfaVl2cwtSdeNGcpbg9lpy_xQL0fMUehs98Fo75WMhzOPB0751oTo1qu0M97rjApKDo9cgpgYVxlcctb7-/s200/entremet+144.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1fBA9djlayH-RRNImMPognaPQdVV9e3Fa1Z0Ojijsz3B8ffIBebzBPYrTvhT4XxUd2a3AeoQS1Bb0Dkkq_tQxN-_XVN9HaJybtHfuvXchS6Ljh3Lju0i0uEN3w81hSO5VE28o/s200/entremet+164.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu1-5gCQSyB0KWFPzkxAe9an5F_fpEUKQeLD_r11MtxwQY4yLy2OvZWEix6BR5lbLdrNkenhRSxHPB6yK5DkuTloQwgoRtduZRRkkau8gyWekMqOoNr9c03hyqOpE2fUO7px12/s1600/entremet+170.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6Yh-z165SqOIK5-xjKfolRDyr7JFZAKP0sKooxcsXb5cbfcczuFgFQvLE8dIZcKP_NZWPiUUYNiz-nclEGLaKzl01uS0ehSYFbRM-6hYrskhqZyDG1KdDF4WcyzZo1CW43MCV/s1600/entremet+225.jpg)
6 Comments:
Kestaneye, kestane şekerine ve kestane püresine de bayılırım :) Bu aralar tatlıyla aram yok niyeyse ama canım tatlı isteyince hemen deneyeceğim. Ellerine sağlık :)
Tugce'cigim, basit bir tatli bu. Kestane puresini degerlendirmenin farkli yollarindan biri; kekini, pastasini yapiyoruz da sutlu bir cesitleme ilk anda aklimiza gelmiyor. Bana o acidan cazip gelmisti. Denersen begenecegini umarim.
Sevgiler.
aman da aman.şahane görünüyor ellerinize sağlık.yetenekli eller,bir de çalışkan bünye,birazda estetik işte sonuç...
Sevgili Zinnur,
Yarın akşam yemeğe gelen misafirlerime ikram etmek için kestaneli puding yapmak üzere az önce mutfağa girip tarifini okudum.
Şimdi bir damak tadı ustası sorusu sormak istiyorum.
Bu tatlıyı buzdolabına hiç sokmadan yapıp ikram etmek mi daha iyi olur, yoksa bir gece önceden pişirip, ertesi güne kadar buzdolabında bekletip, servisten önce üstünü pürmüzleyip -krem brüle gibi- servis yapmak mı?
En iyi lezzeti yakalamak için ne yapmalıyım?
Sevgilerimle,
Feray
Feray, kusura bakma, cevabim misafirine yetismedi diye tahmin ediyorum.Gerci ne diyecegim konusunda biraz kararsiz kalmistim, kesinlikle o ya da bu diyemeyecektim yani. Bilmem sen ne yaptin? Ama pratiklik adina onceden yapip, sonra purmuzlemenin, lezzet acisindan bir problem yaratacagini sanmiyorum.
Sevgiler,
Zinnur'cum, senden cevap gelmesi zaten bir süpriz olurdu benim için.
Yazarken de biraz hazırlıklıydım buna. Önümdeki zaman kısaydı ve sana geç yazmıştım. Yine de sağ olasın.
Şöyle yaptım, Cuma günü sabahı yaptım tatlıyı. Hiç buzdolabına koymadan oda ısısında beklettim servise kadar. Servisten önce pürmüzleyip ikram ettim.
Ben çok beğendim, misafirlerimden de çok övgü aldım. Yaptığım yemeğin arkasına çok yakıştı.
Sana bir kez daha teşekkürler arkadaşım.
Sevgilerimle,
Feray
Post a Comment
<< Home