Findikli Gevrek Kurabiyeler
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjehobrnkDAdbbIIfsKbpaR0xcQcJYkYmgYA1q_7W8xMLPi5JYk8zV40fXzd4DyapKUrJjYVOmZUtXsI0kYLiE9vxxF0Jsc_SQeqckRgb_f__y8AKIky5dgMDi1Apho5QqkFjm7/s1600/Dc4335.jpg)
Musevi mutfagina ait olan bu kurabiyelerin adi Mandelbrot imis. Simdiye kadar bu isim bana sadece matematikci Benoit Mandelbrot'u ve fraktalleri cagristiriyordu. Bundan sonra sekeri az ve tereyagsiz olduklari icin, nisbeten sucluluk duymadan yenebilecek bu gevrek kurabiyeleri de animsatacak. Kurabiyeler biscottiden daha yumusak oluyorlar. Kanimca "mutlaka yapilmali" kategorisinde degiller; ama cay ve kahveye guzel eslik eden, uzunca dayanan kurabiyeler olma ozellikleriyle belki denemeye deger bulabilirsiniz.
- 3 yumurta
- 3/4 bardak seker
- 1 yemek kasigi tazi s1k1lm1s portakal suyu
- 1 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
- 1 tatli kasigi badem esansi
- 2 3/4 bardak un
- 2 tatli kasigi kabartma tozu
- 6 yemek kasigi sivi yag
- 1/4 bardak kakao
- 1/2 bardak boyuna kesilmis kabuksuz badem
Unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. Unlu karisimin yarisini, siviyag ile birlikte yumurtali karisima ekleyip karistirin. Sonra unun kalanini da ekleyip, 30 saniye kadar cirpin. Hamurun dortte birini ayirip, icine kakao ve bademi karistirin. Tek renk oluncaya kadar yogurun. (Rulo olarak bicimlendirilecek yogunlukta olmasi icin gerekirse 1/3 ila 1/2 bardak un katilabilecegini belirtiyordu tarif, ama ben yaparken buna gerek duymadim.) 1 ila 1,25 cm capinda iki adet rulo yapin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxhO98GEQZSOIsTSN_X1-pA0897wENHVOdDA5k6Z29xcwhZf8Z-H0ozhtqpv2ygyiSYKpEGcSG5xUrKmdiNFHev3mQirK72vmTnREANe7RwxXmcXQXf2bP9krfg0WPB6qGKIqQ/s200/Dc4326.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAw34FzM7T9Ypo9jqYwDxyjRiH2AHBQZQXai7v3-jVDlfAF3fzdmaA1VgztoZbuF6bmNU0k4Byzk0_xtE6zcmO-wFU2XOZ94aYDmlTdp8PWSPNIbjsQldYOShpahkQRPfrUYz_/s1600/img_0619.jpg)
15 Comments:
Görüntüleri, bisküviden çok keki yada ekmeği anımsattı nedense bana. Dah abir yumuşak gözüküyorlar fotoğraflarda...
Ellerine sağlık
HARİKA OLMUŞ SEVGİLİ ZİNNUR,ELLERİNE SAĞLIK...SEVGİLER.
cok guzeller
yine herzamanki gibi hariksasin canim
ellerine saglik
www.yenitadlar.blogcu.com
Az önce yorum yazmistim fakat kontroldan mi gececek yoksa nette kayip mi oldu bilmiyorum artik:)
Badem olan herseyi findiklastirdigina göre artik ismi de degistirmelisin Zinnur. Mandel=badem, brot= ekmek.
Artik seninkisi (Hasel)Nussbrot demelisin:)
Eline saglik, hemen agzima bir iki findik atayim;)
Herzamanki gibi harika görünüyorlar.Ellerine sağlık.Sevgilerimle...
Hayatin Ta Kendisi Lokantasi, oldukca kitir aslinda, gorunuze bakmayin ;)
Egeli, cok tesekkur ederim.
Yeni Tadlar, tesekkurler...
Dilek'cim, sen yorum yazip duzelteceksen, ben karsima cikan her bademli tarifi findiga ceviririm. Isim konusunda aydinlattigin icin cok tesekkur ederim.
Dilek'cim, sen yorum yazip duzelteceksen, ben karsima cikan her bademli tarifi findiga ceviririm. Isim konusunda aydinlattigin icin cok tesekkur ederim.
Mujde, cok tesekkur ederim.
Çok hoş görünüyorlar..ellerinize sağlık..sevgiler.
tarifleriniz çok güzel tebrikler.
sevgilerimle...
http://reyyann.blogcu.com/
Merhaba Zinnur hanım, tarifleriniz harika ötesi, anlaşılır ve lezzetli. Ellerinize sağlık. Ben bugün "fındıklı gevrek kurabiyeler"i kakao kullanmayarak yaptım. Bu çeşit gevrekleri severek yiyorum. Pastaneden almak yerine artık kendim yapacağım için çok mutluyum. Müsaadenizle linkinizi de vererek bu tarifi daha çok yeni olan kendi bloğumda paylaşmak istiyorum. Sağlıcakla kalın. Sevgiler.
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home