Cikolata, Ahududu ve Kakao Yongasi Krokanli Tart
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPWzhovjDksBzZh8EXonG6Ty2_bLEwQIVttAcO1IWc5j0EhWKx-vodFM4bGlcPMRsPnK-JSMYTa0GAXbs6NNyzJnS4c4zCKLWuDPFvWi6KGqN590wL341KhXlKe3yS0xAU9ZVr/s1600/img_0479.jpg)
Is, guc derken, iade etmem gereken surenin sonuna kadar yine istedigim gibi inceleyemeyince, itiraf ediyorum ki, butun telif hakki yasalarini ihlal ederek, gozume kestirdigim birkac tarifin fotokopisini cektirip, kendime bir klasor olusturdum. Olusturdum da, simdiye kadar iclerinden bir tarif deneyebildim mi dersiniz? Ne gezer? Ara sira cikarip, yutkunmakla yetiniyorum sadece. Iste yukarda resmini gordugunuz tart da, bu kitapta gorup de yapmak istedigim bir tatlinin Zinnurcasi. Orijinal tart yuvarlak kalipta yapilmisti. Cikolata-ahududulu ganas katinin altinda, bir de cikolatali citir disk vardi. Ayrica, krokan plakalari benimkiler gibi kaba saba degil, ince ve narindi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpO96cOu0RCC2KYF_OUdW7GQUp8XHKuu0nCMpLaTSppvnoXRfnqoctz3FYWYBG9W5ZIFnGLqiXyF3f0TjpyWCLZno2ITGUEIalTR6kj2Ra90Uy0t7w1MfXZaULZpVbTD8C-Zcq/s1600/img_0465.jpg)
Cok guzel olma potansiyeli buyuk olan bu tatlinin ilk denemesinde basarisiz oldugum kanaatindeyim. Onun icin tarif yok simdilik. Dekorasyon fikri vermek uzere resimlerini paylasiyorum sadece. Onumuzdeki gunlerde hakkiyla yaparsam, tarifini de paylasabilirim.
Hepinize, guzel ve bol agiz tadli bir hafta sonu dilegiyle,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNCTpxevev2uYa2Z3pVAbykzfzniGf3CXM2JNXMwdjGykwYFFCRj3Uj8LquL_MKiIQQyRUoqn0vG3nq7-xOwLLLRPbq7HOqqEFE2mnclpBay9hERdI4otucDXS3nVdekffuciU/s1600/img_0472.jpg)
19 Comments:
Bu bence yenilemez. Yenmeye kıyılamaz. Ancak büfeye konulabilir. Muhteşem görünüyor
Sana göre başarısız olabilir ama bana göre muhteşem görüntü ve görüntünün işaretiyle tahminimce muhteşem bir lezzet olmuştur. Ben Zinnur'ca tartı çok beğendim:)Sevgiler...
Zinnur'cum
bence görüntü enfes tadı da senin bahsettiğin gibi kötü değildir.Canım ellerine sağlık.En kısa zamanda tarifi bekliyoruz.
Harika bir haber bu ! Hemen yarin ben de Boston kutuphanelerinde benim de ic gecirip bir turlu alamadigim kitaplari aramaya basliyorum.
Sen her ne kadar basarisiz oldugunu dusunsen de, oyle zor bulunan malzemeleri olan bir tarifi bize yapabilcegimiz bir sekilde sundugun icin icin isinin hakkini verdin bence.Eminim tadi da fotograflar kadar harikadir.Kakao yongasinin aciligina gelince,zaten cikolatanin cikolata likoru olmadan onceki hali oldugu icin daha cig bir aciligi var bence.O yuzden aci oldugunu okurken sasirmadim dogrusu.Pierre Herme'nin o harika goruntulu tatlilarinin lezzet kisminin seninkilerden ustun olacagini dusunmedigimi de eklemek isterim:)
Cok uzattim biliyorum ama sendne bir ricam olacak.Yarin arkadasimin dogum gunu ve parti porojesini ben ustlenmis durumdayim.Aslinda cikolata firfirli pasta yapmak istiyorum ama elimdeki malzemeler pina colada pastaya uygun oldugu icin alisveris yapmadan hazirlayabilecegim bir pasta daha mantikli geliyor.Senin denedigin ya da onerebilecegin ananasli-hindistan cevizli bir pasta var mi? SUMEYYE
hem çok şık hem çok lezzetli bir tarif ellerinşize sağlık;))
malzemeli enfes görüntüsü var ellerine sağlık
Orjinal tarifi bilmem ama bu mükemmel görünüyor.Ellerine sağlık...sevgiler..
Canım malzeme kısıtlılığına ve vakit darlığına rağmen güzel gözüküyor. gerçekten de bazı çeviriler çok kötü bir ingilizceye sahip anlamakta bende güzlük çekiyorum ve vazgeçiyorum detaylı ve özellikli ise tarif eğer.
Offf muhtesem goruntu ellerinize saglik,sicacik sevgiler.
Nilay ve Ufuk, ovguleriniz icin tesekkurler. Cikolataseverler icin iyiydi tadi, ama daha hafif tatlilari tercih edenler icin, fazla cikolataliydi sanirim. Herme'nin orijinal tarifindeki, aududu ile hafifletilmis ganasi denemek lazim, sanirim o cok daha lezzetli olacaktir.
Sevgiler ikinize de,
Aysegul, ben cikolatali herseyi severek yiyorum aslinda, ama bu tatli icin daha iyisi yapilabilirdi. Orijinal tarifi uygulamaga calisacagim onumuzdeki gunlerde. O zaman sizlerle de paylasirim.
Yorumun icin tesekkurler,
Sumeyye, ben cevap yazincaya kadar senin pastan yapilmis ve ikram edilip bitmistir bile.. Kusura bakma, bu ara hersey yavastan gidiyor bizde, ama senin cok guzel bir pasta ortya cikardigina inaniyorum.
Bu arada benim tatlilarimla ilgili olarak soyledigin nazik sozler icin cok tesekkur ederim. Bazisini haketmedigimden emin olsam da, ovgulerini okumak hos.
Sevgiler,
Kardelen ve Melek, cok tesekkur ederim ikinize de.
Capan Kizi, bir sefer seytanin bacagini kirip katilsam su etkinliklere. Bundan sonra tarifini yazacagim pikanli orgu ekmegi bu etkinlige dahil edeyim bari. Sana kolayliklar diliyorum ev sahipligi gorevinde.
Sevgiler,
Cafe Gusto, cok tesekkur ederim.
Pasta Sehri, tesekkurler. Bu kitabin Ingilizcesi anlasiliyor anlasilmasina da, burdaki malzemeye de yabanci olmalarinin etkisi kotu oluyor. Ya da ben profesyonel olmadigim icin, bu konuda zorluk cekiyorum. Begenip de yapayim dedigim her tarifte, en az bir malzemede tokezliyorum.
Sevgiler,
Huriye, cok tesekkur ederim.
Tarifin orjinali nasıldı bilemem, ama bu harika manzaraya acımasızca yorum yaptığını düşünüyorum sevgili Zinnur.
Nefis görünüyor.
Şu an ofiste kahvemi yudumluyorum ve gözlerimi kamaştıran bu lezzetin tadına bakmak için nasıl istek duyduğuma inanamazsın.
Tarifi büyük bir merakla bekliyorum.
Lütfen geciktirme,
Sevgiler
Nuket, nazik yorumun icin tesekkurler. Bakalim sirada yapilmayi bekleyen o kadar tatlidan ne zaman buna sira gelecek? Bir blogcunun kaderi bu :)
Post a Comment
<< Home