Biraz Ondan, Biraz Bundan
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh54PrFGl7sYENJQq3I6Y7vKf6-C1yob_sVu0QIab9XuTUyA_18zhLoGXVeCeTScO6HZTgKGW9mMVlcrjZmTQj41vAYWBtrhatJU2hROmKhpT2eZ4LTGzO-UUSa6efi68Rcv2tp/s1600/elmatatlisi.jpg)
Daha onceki bir iletide yazmistim; coluk cocuk elma toplamaga gittik Ekim ortasinda. Cesit cesit elmayla donduk, kimi yenmek, kimi tatli yapmak icin elverisliydi. Cogunu tukettik de, geride 5-6 tane iri sari elma kaldi. Cinslerinden dolayi tatli yapmaga cok elverisli olmadiklari gibi, beklerken biraz berelendikleri icin, kimse yemege de yanasmiyordu. Iste bu elmalardan yaptim annemin elma tatlisini. Bu bahaneyle, kullanma tarihinin sonuna yaklasan sutu de kullanma firsati cikti. Bir tasla iki kus! Tahmin ettigim gibi, elmalar piserken sekillerini koruyamadilar ve elma puresine donustuler. O nedenle, benim tatlim goruntu olarak anneminkinden farkli oldu ama lezzet ayni lezzetti kesinlikle. Ilk lokmayla cocukluguma dondum. Hatta elma tatlisi yemekten, dogru durust resmini bile cekemedim. Yukarda gordugunuz karanlik resim, bu halimin delilidir. Belki cogunuzun asina oldugu bu tatlinin tarifini vermeyecegim, ama Basak'in su tarifi, benim yaptigima oldukca yakin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb4Gxz-pTylNmc7IH7JNkb-ZC-V09C2iZJtAf9B_O_EfWb3qRs_efSaXAyAhHBEIOQpSbs_mvFCLn5uGgmwQHmSnF_Pb3XH_qi9WoSpbXhkWSc2XhLMJkH44kOjjLjDRPWHKXf/s1600/img_0371.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv0_yOEZQ8yDrhweSueV-Fen8iAaS0eN7ZyHvjoU8jdFa0zU2zuOft-os63AOSOBEGmlueJ5mbVjMyXn4MWJCAa02IIQkvrfnp4IWuIq2GW9swzPrEdCG5M_6-x_B4m1zfxt9l/s200/img_0325.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjStqPBYcoEjR8hzSoqqtEW3AsjtL0o5OtTa6EJSd9NHmB6RSESxX3FhQZZplEEQzvwcqEbp8qpivCjf_Ixmu4ZB_tjkAua9ZMogkHTJFzv5hK0RMNX5NNiXIRvWYbrqCVkjrh0/s1600/img_0346.jpg)
Hepinize guzel bir Pazar gunu dilegiyle...
15 Comments:
domates receli eminim cok guzel olmustur,gecenlerde bir restaurantda mardin yoresine ait guneste kurutulmus domates tatlisi yedim kaymakli,gercekten cok guzeldi,tahminimin otesinde,boyle ayva tatlisindan cok daha hafif ve yumusak olmustu,bu yuzden receli de cok olumlu geliyor kulagima,ilk firsatta deneyecegim, ellerinize saglik: )
Elma tatlısının karanlık resimler bile iştah açıcı duruyor.
Ellerinize sağlık
merhaba benim pastanem icin macaron ve cheesecake ureticisine ihtiyacim var. Suan icin gunde 100 adet macaron ve 5 cesit cheesecake istiyorum.farkli tatlarada acigim. ozellikle sizin verdiginiz tariflerdeki, hafif ve benim dusundugum tarzda evde veya ufak pastanesinde bunlari yapip bana verebilecek biri nasil bulabilirim. Bana yardmci olursaniz cok seviniirm. melkocakaya@hotmail.com.
(Macaron kesinlikle olmali)
Zeynep'in ve senin ellerine saglik.Tum tarifler harika gorunuyor.Dolapta curumemek icin direnen elmalarimi nasil degerlendirecegimi buldum galiba:)
SUMEYYE
Zinnurcuğum,
ellerine sağlık nefis olmuş tatlılar. sevgiler.
Enfes görünüyor,eminim cok güzeldir :)
Sevgili Zinnur, Yesil Elma marmelati icin kullandigin oranlari ve pisme suresini yazabilir misin? Cok selamlar.
Offf süperrr görünüyorlarrr.Elinize sağlık.
Cafe Chocolatte, ben de Ciya'da domates tatlisi yemistim ama bilmesem taniyamazdim domates oldugunu. Hosuma gitmisti. Kullandigim kitapta baska domates receli tarifleri de var. Onlari da denemek istiyorum. Bu receli tadanlar, incir receline benzettiler biraz. Yine yapmayi dusunebilirim, yalniz ortada yesil domates kalmadi. Artik bir dahaki seneye..
Sevgiler,
Hayatin Ta Kendisi Lokantasi, ah o elma tatlisi simdi olsa da yesem. Bir daha yapacagim galiba :) Bunca yildir yemeden nasil durmusum bilmem
Sevgiler,
Sevgili Anonymous, benim de bir isverene ihtiyacim var ama, ben mi gelsem oraya, siz mi gelirsiniz buraya :) Saka bir yana, Amerika'da yasadigim icin, size yardimci olmam imkansiz. Umarim ben bu yoruma cevap verene kadar ihtiyacinizi karsilamissinizdir. Size hayirli isler ve bol kazanc diliyorum.
Sevgiler,
Sumeyye, denersen memnun kalacaksin o elma tatlisini. Hem hafif, hem de kolay.
Sevgiler,
Sevda Mavisi ve Asli, ikinize de cok tesekkur ederim.
Sevgiler,
Mine, bugun yeni bir ileti olarak yazdim. Ek bilgi olarak, dondurulabiliyor. Kitapta 7 oz (198 g) luk porsiyonlarda kullaniliyordu. Ben de o miktarlarda posetleyip, buzluga attim.
Sevgiler,
Mutfak Cini, cok tesekkur ederim.
Sevgiler,
Post a Comment
<< Home