Yagsiz Portakalli ve Cikolatali Kek
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyVT-GXIlqcXJ3D2eOshSJ6H594j3Svrc7dfAUCPvHA_nlIYANUe0jUL9ffGa09i379e-HQvXo78d7iHzIdr8XWigaQCfpDpWzBKlfGLeYpAJQLhrX1uSgysYpwphncieBQFzV/s1600/me+359.jpg)
Tarifi su Ingilizce blogdan aldim. Orda daha guzel resimlerini de goreceksiniz; ben glazurleri tam sogumasini beklemeden koydugum icin biraz eridiler. Yazin yaklastigi bu gunlerde, bu hafif tatli seceneginin isinize yarayacagini umuyorum.
- 1 1/2 bardak un
- 1 1/2 bardak kepekli bugday unu
- 1 1/2 bardak seker
- 2 tatli kasigi kabartma sodasi
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 bardak kakao
- 1 tatli kasigi tarcin
- 3/4 bardak yagsiz yogurt (veya soya yogurdu)
- 1 tatli kasigi vanilya
- 2 yemek kasigi balsamik sirke
- 1 1/2 bardak su
- 1/2 bardak taze s1k1lmis portakal suyu
- 2 yemek kasigi portakal kabugu rendesi
Cikolatali Glazur Icin:
- 1/2 bardak pudra sekeri
- 1 yemek kasigi kakao
- 2 tatli kasigi portakal suyu
- 1/4 tatli kasigi vanilya
- Gerekirse, akici kivami saglamak icin ekstra portakal suyu
Portakalli Glazur Icin:
- 1/2 bardak pudra sekeri
- 1 tatli kasigi portakal suyu
- 1/4 tatli kasigi vanilya
- Gerekirse, akici kivami saglamak icin ekstra portakal suyu
Ortasi delik kek kalibinizin icini yaglayin ve kakao serpin. Firininizi 175C ye isitin. Unlari, sekeri, soda, tuz, kakao ve tarcini buyuk bir kaseye alin ve karistirin. Yogurt, vanilya, sirke, su ve portakal suyunu ekleyin. Bir ila iki dakika, mikserin dusuk hizinda ya da catalla malzemeleri karistirarak, iyice butunlesmelerini saglayin. Portakal kabugu rendesini de ekleyip, hazirladiginiz kek kalibina dokun. 30 ila 40 dakika, ya da kekin ortasina saplanan bir kurdan temiz cikana kadar pisirin. Kalibin icinde 10 dakika soguttuktan sonra, servis tabagina ters cevirip, tamamen sogutun. Bu arada glazurleri hazirlayin. Glazuru hazirlamak icin, malzemesini karistirip, gerekli kivama gelecek sekilde, portakal suyu ilavesi yapin. Kek soguduktan sonra once cikolatali glazuru kasik kasik uzerine dokun. Katilasmasi icin birkac dakika bekledikten sonra, uzerine portakalli glazuru dokun.
Bu malzemeyle yapilan kekden 16 dilim cikiyor. Her bir dilimde 198 kalori, 1 g yag, 4 g protein, 47 g karbonhidrat, 0 mg kolestrol, 249 mg sodyum, 3 g lif var. Glazur istemem derseniz, o zaman her bir dilim 167 kalori, 1 g yag, 4 g protein, 39 g karbonhidrat, 0 mg kolestrol, 249 mg sodyum ve 2 g lif iceriyor.
28 Comments:
Zinnur'cugum, oncelikle hayirli olsun. Guzel pastalarin biz sanal musterilerinden sonra, simdi de gerceklerine gorucuye cikacaklar demek ki...Ne mutlu o pastanenin musterilerine! Senin icin de tatmininin daha baska olacagina eminim simdi artik, ama mutfak denemelerinde hep yaptigimiz gibi surasi boyle oldu, sekeri az kacti, unu cok diye ufak tefek kusurlarla kendini s1kma, isin tadini cikartarak yap, nolur, cook keyif al. Emin ol ne pastane sahipleri ne de musterileri daha iyilerini tatmislardir. Ustune bir de artistik calismalarin, yeme de yaninda yat durumu, daha ne istesinler?
Tarife gelince, uc kere sagol, sagol, sagol! Ne yapalim, biz bir dilimde duramayan, dibini gormeden birakamayan, haliyle su icse yarayan (!) iradesizler her gram yagi ve kaloriyi hesaplamadan edemiyoruz, iste. Bu tarifi de bizim pastanenin en buyuk kiyagi olarak kaydettik bile. Ellerine saglik.
Yeni isinde kolayliklar diliyorum sana. Selamlar, sevgiler
Tarifini beklemedeyim canım...
Ve hayırlı olmasını dilerim herşeyin...
Sevgili Zinnur uzuuun bir aradan sonra yeniden birbirinden güzel tarifleri görmek ne kadar güzel bizler için:) Kafeteryanın müşterilerinin yakında çoğalacağına kesin gözüyle bakıyorum, sevgiler...
zinnurcuğum hayırlı olsun.Özlemiştim senin tariflerini gerş dönmene çoooookkk sevindimmm.tarifleri dört gözle bekliyorum.
sevgilerimle duygu
zinnur hanım hayırlı olsun
eminim bundan sonra müşteriler çoğalır :)
sen neyaparsın orasını bilmem :)
yardıma geliriz mesala yani :)
benim size bir sorum olacak
sizin yaptığınız kırakanlı pastayı yapmak istiyorum ama kırokan yapmak için antep fıstığı yok ceviz yada fındık kullansam olmazmı evde olan bunlar
cevabınızı dört gözle bekliyorum
teşekkürler (özo)
Turkmen'cigim, benim icin de hos bir gelisme oldu bu. Arkadasim diyebilecegim biri acti kafeyi, yeri de cok guzel. Yalniz arkadasim kafeyi bir arac olarak goruyor sadece, asil yapmak istedigi isler cok farkli (ve cok daha onemli). Belki biraz da bunun icin, cok fazla ilgilenemiyor simdilik. Boyle olunca da, isler yavas yuruyor. Acikcasi, her gun bu isden vazgecmesini bekliyorum. Ama bakalim, gittigi yere kadar gitsin. Su anda bu isden pek az kazanc elde ediyorum ama simdiden yeni seyler ogrenmege baladim ki belki de en buyuk kazanc bu.
Kendine iradesiz diyorsun ya, tahminimce ben senden cok daha iradesizim. Bir lokma teorisi teori olarak iyi de, pratikte hemen hic calismiyor, sonra gelsin kilolar. Bu tatlilari sirf pastane icin degil, evde de yapmaga alissam cok iyi olacak.
Sevgiler,
Hulya, yine geciktim, yorumlari cevaplar cevaplamaz ekleyecegim.
Sevgiler,
Neval, tesekkurler. Umarim dedigin gibi olur. Su anda, ne gideri arastirma asamasindayiz.
Sevgiler,
Duygu, cok tesekkur ederim. Aslinda eskisine kiyasla cok daha fazla mutfaktayim ama bir cok yaptigim resimleyemeden evden cikiyor. Biraz daha planli, programli olmayi ogrenmeliyim blog isleri cercevesinde.
Sevgiler,
Ozo, bakalim yardima ihtiyacim olacagi gunler gelecek mi gercekten? Su anda isler gayet yavas gidiyor.
Her turlu findik fistikla krokan yapabilirsin, hepsi de ayri ayri guzel oluyor.
Sevgiler,
Zinnur, kolay gelsin diyeyim tekrar. Nefis şeyler olacak hepsi, eminim.
Sevgiyle, Nane Limon
ZİNURCUM ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM CEVABIN İÇİN ÖPTÜM SENİ
Zinnur'cuğum,
Hoşgeldin, gözümüz yollarda kalmıştı.Seni, pastalarını çok özlemiştik. Hoş bir sürprizle karşıladın bizleri.Bu kafeterya İstanbul'da olsaydı senin pastalarından yemek isteyenlerin kuyruk oluşturcağı bir yer olurdu. Hayırlı olsun. Umarım bu cafeye bir şeyler yapmak diyerek başladığın iş sana yeni ufuklar açar. Devam etmese de ne gam, edindiğim tecrübeler yanıma kar kalır diye düşündüğün için de kutlarım seni.
Kekin yağsız olması beni çok mutlu etti. Tarifi de heyecanla bekliyorum.
Tekrar hayırlı olsun der bol kazançlı bir iş olmasını dilerim.
Sevgilerimle,
ne güzel bir iş bu böyle tam sana göre olmuş tarifi de hemen aldım ve siteyi de sayende keşfettim ne güzel ve hafif şeyler va burda sende de görürüz artık bizim damağımıza uyarlanmış halini
ellerine sağlık
sevgiler
Zinnurcuğum merhaba,
Kek çok güzel görünüyor.Hem çikolatalı hem portakallı üstelik de yağ yok! Tam bana göre.
Kafeteryanın işi de hayırlı olsun.En iyi şekilde altından kalkacağından eminim.Tarifleri bekliyoruz.
Sevgiler
cok leziz bir goruntu..elinize saglik... blogumuza davetlimizsiniz..
sevgiler..
çok güzel görünüyor. tarifi sabırsızlıkla beklemekteyim ;)
Munevver'cigim, yureklendirdin beni. Cok tesekkur ederim.
Sevgiler,
Isil, cok tesekkur ederim destegin icin. Su anda bahsettigin gibi bir durum yok burda. Sebepler de iyi bir vitrinin olmayisi, oturmus bir tatli menusu olmayisi, en onemlisi musteri sayisinin az olusu. Ama zamanla isler degisebilir tabii.
Onumuzdeki gunlerde paylasmak istedigim bir iki yagsiz tarif daha var. Umarim onlar da hosuna gider.
Sevgiler,
Yesim, ben de yillardir hayal ederdim boyle bir seyi. Gerci yeni acilan yerine, oturmus, musterisi belli bir yeri tercih edebilirdim ama, kimbilir belki boyle olusunda da bir hayir var.
Blogu begendigine sevindim. Guzel tarifleri var gercekten, benim icin de iyi bir kaynak olacaga benziyor.
Sevgiler,
Pelin, bu ozellikleri olan bir kekten bekledigimden daha lezzetli cikti. Ustelik cok cabuk da bayatlamadi. Tavsiye ederim yani.
Yureklendirici yorumun icin tesekkur ederim.
Sevgiler,
Pembe Tencere, tesekkurler. Ilk firsatta ugrarim.
Sevgiler,
Yesil Kivi, nihayet seytanin bacagini kirip ekledim. Beklettigim icin ozur dilerim.
Sevgiler,
Zinnurcuğum hayırlı olsun.O cafe seni bulduğu için çok şanslı yağlı yağsız süper lezzetler hazırlayacağına eminim.Ellerine sağlık..sevgiler...
Serpil'cigim, cok tesekkur ederim sana.
Sevgiler,
acaba bu kekte balzamik yerine normal sirke eklemek, mesela elma sirkesi, cok buyuk bir degisiklik yaratir mi? elimde su an balzamik yok da:)
Hande, kullanabilirsin. Bir kere ben de oyle yaptim. Gerci tatmak firsatim olmadi ama kullanilan miktarda lezzette bir farklilik yaoacagini dusunmuyorum.
Sevgiler,
guzel tarif. tebrik ederim.
Post a Comment
<< Home