YE #12 ve Yaz Tatilinin Ardindan...
![](http://photos1.blogger.com/hello/191/3863/400/IMG_5964.jpg)
Her zamanki gibi hareketli gecen Turkiye tatilimizden sonra eve doneli bir iki hafta oluyor. Yas ilerledikce zaman farkina uyum saglamak biraz daha zor oluyor herhalde ki ancak kendime gelebiliyorum.
Tatilimizle ilgili olarak sizlerle paylasmak istediklerim var elbet ama bunu sonraya birakmak zorundayim. Yaz sonuna kadar evle ilgili olarak yapilmasi gereken epey isim var. Dolayisiyla pastanemizin yaz tatili bir anlamda devam edecek. Ama uzun zamandir yapmayi isteyip hep erteledigim arsivi yapacagim nihayet. Ziyaretcilerimiz s1k1lmas1n diye ara sira vitrini de degistirmekte fayda var tabii. Iste bu dusunceyle uzulerek kacirdigim Temmuz etkinliginden aldigim ilhamla yaptigim sutlu tatlilarin resimlerini paylasmak istiyorum sizinle...
![](http://photos1.blogger.com/blogger/3463/889/400/IMG_6102.1.jpg)
Limon ve Karamelli Pudingler
- 1 1/2 bardak sut kremasi ya da sut-krema karisimi (Ceyda 2 bardak kullanmis.)
- 1/4 bardak limon kabugu rendesi (ben daha az kullandim, Ceyda ise yarisi icin misket limonu kabugu rendesi kullanmis)
- 1 tatli kasigi kisnis tohumu
- 3/4 bardak seker (Ceyda daha az kullanmis)
- 1/4 bardak su
- 6 yumurta sarisi
- 1/4 bardak limon suyu
- Bir tutam tuz
Krema (ya da sut-krema karisimi), limon kabugu rendesi ve kisnis tohumlarini bir sahana koyup orta ateste kaynama noktasina getirin. Atesten alip bir kapak kapatin ve 10 dakika oylece dinlendirin.
Seker ve suyu kalin tabanli bir sahanda isitin. Seker eriyene kadar karistirin. Sonra altini kisip karistirmayi birakin. Gerekirse saga sola egmek suretiyle surubu sahanin icinde hareketlendirerek duzgunce karamellesmesini saglayin. Dikkatlice kizgin surubu hala sicak olan krema karisiminin icine dokun. Fokurdayacak, haberiniz olsun. Altini az acip bir telle karistirarak karamelin kremanin icinde erimesini saglayin. Bu saglanir saglanmaz atesten alin.
Orta boy bir kasede yumurta sarilari, fiske tuz ve limon suyunu tahta kasikla karistirin. Karamelli kremanin az bir kismini buna katip yavasca karistirin. Sonra kalanini, devamli karistirmak suretiyle, yavas yavas ekleyin. Bir suzgecten gecirerek kisnis tohumlarini ve limon kabugu rendesini suzun ve puruzsuz bir karisim elde edin. Arzunuza bagli olarak 4 ila 6 isiya dayanikli servis kabina bolusturun.
Servis kaplarinizi yine isiya dayanikli derince bir firin tepsisine yerlestirin. Tepsiyi servis kaplarinin yuksekliginin asagi yukari yarisina ulasacak sekilde sicak su ile doldurun. Tatlilarinizin kaymak baglamasini istemiyorsaniz uzerlerini hafifce alimunyum folyo ile kapatin. (Kaymak benim hosuma gidiyor, onun icin ben bu basamagi atladim.) 30 dakika kadar pisirin. Tepsiyi firindan alip servis kaplarinizi dikkatlice su banyosundan cikarin. Firindan alirken, pudinglerin kenarlari tutmus fakat ortalari sallandiginda hala hareketli olmali. Fazla pisirmemege dikkat edin. Sogutup buzdolabinda en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapin.
![](http://photos1.blogger.com/blogger/3463/889/400/IMG_6197.0.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/blogger/3463/889/400/IMG_6207.jpg)
![](http://photos1.blogger.com/hello/191/3863/400/IMG_6224.jpg)
Hepinize guzel yaz gunleri dilegiyle,
24 Comments:
Merhabalar!! Our patisseriede görüp,iç geçirdiğim tatlıyı bekliyorz...
Afiyet şeker olsun (kilo olmasın) yedikleriniz.
Herkese de böyle komşu ve arkadaş kısmet olsun.
Hoş geldin!
Hosgeldin Zinnur..
Tatil anilarini bekliyorum:)
Ben su muhallebisini merak ettim, bir kere yemiztim ve hoslanmamistim ve belki senin tarifin bu onyargimi giderir.. Tariflerin her zaman cok guzel oluyor cunku..
Sevgiler..
sevgili zinnur
Hos geldin seni ve tariflerini gercekten cok özledik! Umarim tatilin cok güzel gecmistir ve önümüzdeki bir sene icin bol bol enerji depolamissindir.
Yeni tariflerini dört gözle bekliyoruz..
Sevgiyle kal, melekce
Munevver'cigim, hosbulduk. Tarifi bugun bir ara yazmaga calisacagim.
Arkadaslarim konusunda yazdigin dilege ben de katiliyorum.
Hosbulduk Hanife'cigim, tatilde turistik fazla bir sey yapamadik bu yil. Sadece Bozcaada'ya gittik. Ilk resim ordan. Orayla ilgili olarak da bir ara yazacagim kisa da olsa.
Su muhallebisinin tarifini Hanimis vermis. Benimki de cok benziyor. Farkli olarak icine sutlu tatlilara cok yakistirdigim mastik attim ve gulsuyunu uzerine dokmek yerine icine koydum. Ha, bir de benim seker miktarim biraz daha fazlaydi. Aslinda bildigimiz sakizli muhallebiye benziyor tadi ama tatlilarda gul rayihasina bayildigimdan olabilir, benim hosuma gitti boylesi..
Melekce, hosbulduk. Guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim. Tatilde enerji depolamaktan ziyade sarfettik galiba, ama moral depoladigimiz kesin.
Kazandibine o müthiş lezzeti ve ren ve her kaşıkta iplik gibi uzanan şey tavuk göğsü:)
Beyaz eti bir kaç defa kaynatıp süzüyorlar. Suyunu sıkarak kokusunun gitmesini sağlıyorlar. Piştikten sonrada bolca çırpıyorlar.Ama bu oldukça zahmetli bir iş.
Siz yine tafifteki gibi etsiz pişirin ve bol bol çırpın:)
Zinnur abla hosgeldin cok güzel tariflerle dönmüssün..inan cok özlettin kendini
bunlar ne güzel tatlılar böyle...Gül sulu ve gül reçelli su muhallebisi çok ilginç geldi bana.
eline sağlık
Anonymous, farkin tavuk eti oldugunu sanmiyorum, cunku bizim Ozsut'de defalarca yedigimiz tavukgogsunden yapilan kazandibi degildi, sade kazandibiydi. Fakat cirpma fikrini mutlaka deneyecegim.
Yorumunuz icin tesekkurler.
Elcin ve Hulya, tesekkurler.
Hulya, bu ara gullu tatlilar goruyorum ruyalarimda. Bu gulsulu su muhallebisi sadece bir baslangic galiba :)
Zinnur hoşgeldin:) Rica etsem benim sitemdeki mesaj kısmından bana ulaşabilir misin? Teşekkürler.
Harika görsellikte tatlılar bunlar. Ellerine sağlık Zinnur. Su muhallebisi ile gül reçeli benim de favori lezzetlerimden.
Selamlar,
Kandiliniz kutlu olsun.
Tatlılar harika gözüküyor,pastahanelerdekilerden
çok daha üstün ve muhteşem.Ellerinize sağlık diyorum,
başka ne diyenbilirimki bu muhteşem görüntüye..
Sevgili Zinnur, hoş geldin seni ve o güzel tariflerini bayağı özlemiştik. Yeniden yazılarını okumak çok güzel.
Sağlık ve sevgiyle kal.
Canan
Zinnur hosgeldin. Oglun ve kucuk kizin ne guzel oynuyorlar sahilde. Cok sevimli gorunuyorlar maasAllah. Cok hos bir resim cidden.
Tatil donusu yerlesme ve buralara tekrardan adapte olmak icin kolayliklar diliyorum:)
Behiye'cigim, bir daha tesekkurler emailin icin.
Sevgili Oya, icine gul girer de guzel olmaz mi? Bu ara hep gullu tatlilar yapmak istiyorum ama hayal gucum gullu panna cotta ve dondurmadan oteye gitmiyor. Soyle bir kac kilo gul yapragi senin mutfagina girse ne guzel lezzetler cikar kimbilir ortaya!
Damak Tadi, senin de gecmis kandilin kutlu ve hayirlara vesile olsun. Nazik yorumun icin tesekkurler.
Sevgili Canan, ben de sizleri ozledim. Turkiye'de iken ozlemini cektigim bir sey siz blog arkadaslarimla olan haberlesmemizdi.
Yorumun icin tesekkurler,
Dilek'cigim, sagol. Genelde yas farklari epey olmasina ragmen, abimiz kucugun yasina iniyor birlikte olduklarinda ve (inanmasi zor ama) 4 yasinda iki cocuk gibi bol bol kavga ediyorlar. Bu guzel bir isbirligi ortaya cikardiklari nadir anlardan biriydi. Birlikte cok guzel bir arslan basi yaptilar kumdan.
Babaannem o hafif sunme, uzama isini yulaf ununun verdigini soyler ve butun muhallebi ve pudinglerine yanilmiyorsam yaklasik 1 tatli kasigi kadar yulaf unu ekler.
Snderfknella, bir de oyle deneyelim o zaman. Epeydir yapmamistim, iyi bir motivasyon oldu yorumunuz bana. Tesekkurler..
merhaba,
isminizi link bankasında gördüm ve tüm tariflerinizi keyifle izledim...fakat sizi izlemeye alamıyorum ...:((...arada takip etmeye çalışacağım sevgiler
Post a Comment
<< Home